Parintele Teodoros Zisis ne spune: Casatoriile mixte (intre ortodocsi si eretici) nu sunt casatorii ci blestem asupra preotului care le savarseste si asupra celor carora se savarseste.

Taina Cununiei se realizeaza prin Impartasirea Mirilor cu Trupul si Sangele lui Hristos in Sfanta Liturghie alaturi de Binecuvantare si Incununare. Paharul Mantuirii(care azi e un simbol, pentru ca Taina Cununiei nu mai este la locul ei) era Trupul si Sangele lui Hristos. Locul Cununiei este in Sfanta Liturghie. Cum se putea impartasi paganul sau ereticul?
pr Matei

https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2013/07/06/homeopatiao-forma-de-magie-simpatica-o-analiza-stiintifica-si-spirituala-oana-si-alexandru-iftime/

Publicitate

7 comentarii

Din categoria Uncategorized

7 răspunsuri la „Parintele Teodoros Zisis ne spune: Casatoriile mixte (intre ortodocsi si eretici) nu sunt casatorii ci blestem asupra preotului care le savarseste si asupra celor carora se savarseste.

 1. doresc sa preiau din cind in cind si de pe la dumneavoastra cite un articol, se poate?

 2. la cununie trebuie sa ai certificatul de botez in biserica ortodoxa este adevarat?

  • da, trebuie sa fii botezat ortodox.

   • Dori Cornea

    Da, cu totul de acord dar, în urmă cu 37 de ani, de ce nu a fost la fel? Adică, atunci de ce nu s-a spus, nu ești botezată la Biserica Ortodoxă, fă-o, botează-te întâi și apoi te vom cununa. Nu, preotul m-a cununat așa cum eram, fără să spună nimic și după alți mulți ani, când în sfârșit am aflat, m-am botezat. Acum aflu că nu este valabilă cununia noastră. Ce-i de făcut? Soțul meu a decedat anul trecut, Bunul Dumnezeu să-l ierte!

   • Nu va faceti probleme! Important e ca v-ati botezat!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s