Why the Bulgarian and Georgian Church did not go to the „Holy and Great Synod” from Crete?

 

In Greek and English.

Sofia 2017 Why the Synod of Crete is not Panorthodox?
Interview with Mr. George Todorov member of the committee of the conference ” St. John Redings” and    Father Mihail Bregvadze  Reprezentant of the Georgian Patriarchate

5 comentarii

Din categoria Uncategorized

5 răspunsuri la „Why the Bulgarian and Georgian Church did not go to the „Holy and Great Synod” from Crete?

  1. magdalena

    Sarut mana, Parinte! Multumim mult pentru acest extraordinar interviu, ne-a inseninat putin perspectiva! Ce bine ar fi sa putem intelege si partea in greaca, interviul luat Pr. Mihail Bregvadze! Credeti ca este vreo sansa sa fie candva tradus, in romana sau engleza?

  2. magdalena

    Slava Domnului! Multumim pentru bunavointa!

  3. gabrielanaghi

    Blagosloviti si iertati,Sfintia Voastra!
    „Supărările dau năvală… de la prieteni necredincioșii; ale Bisericii umblă fără păstor. Cele bune pier, cele rele se dau pe față. Plutim în noapte, făclie nicăieri. Hristos cade spre somn; ce avem a pătimi?…”
    (Sfîntul Grigorie Teologul, din Epistola 80)
    Articolul Sfintiei Voastre,m-a impresionat in mod deosebit, fiind bine documentat,explicit pentru cei ce s-au ingradit de propovaduitorii ereziei,de episcopul eparhiot care invata erezia, pe care ii intereseaza si doresc din tot sufletul, cu dor arzator, MANTUIREA LOR, A PARINTELUI LOR DUHOVNIC,A MEMBRILOR FAMILIEI SI A FRATILOR ORTODOCSI,aflati in aceeasi comuniune de gandire,iubire, aceleasi simtiri, aceeasi cugetare. “(Filipeni 2: 1-2.).Nu trebuie sa ne preocupe fratele nostru,preot sau mirean, care ramane in comuniune cu ereziarhul,este problema lui,a fost suficient timp de gandire…lasam totul in seama Atotmilostivului Dumnezeu,caci numai El cunoaste gandul omului.Nu etichetam,nu condamnam ,si nu aplicam stampila”CTC”,pe fruntea parintilor,cinului monahal cu obstile lor de ortodocsi nepomenitori,controlandu-i si imprimandu-le predicile precum agentii bolsevici ai fostei sigurante comuniste, supervizand replicile,comportamentul si vorbele,pe care le spun ei sau altii din prejma lor.Unii” nevrând să lase frenetica obraznicie, se întăresc aici în a ademeni mădularele lui Hristos în schismă, și a sfâșia trupul Bisericii sobornicești”[Sf.Ciprian al Cartaginei]
    Am vazut preocuparea multora,care s-au dedat la critici si acuze,ca si cum faceau parte din completul de judecata „al dusmanilor poporului”,”ai tradatorilor sigurantei tarii” din regimurile dictatoriale de trista amintire.Spunea cineva ca numai diavolul se poate hrani cu asemenea suvoi de duşmănie stropită de ironie mucedă, calomnii şi batjocură.
    Noua ni se adreseaza ,mustrand ticalosia,Sf.Apostol Pavel:
    1.O, galateni fără de minte, cine v-a ademenit pe voi, să nu vă încredeţi adevărului, – pe voi, în ochii cărora a fost zugrăvit Iisus Hristos răstignit?
    2.Numai aceasta voiesc să aflu de la voi: Din faptele Legii primit-aţi voi Duhul, sau din ascultarea credinţei?
    3.Atât de fără de minte sunteţi? După ce aţi început în Duh, sfârşiţi acum în trup?[Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel 3;1-3]
    „Căci în har sunteţi mântuiţi, prin credinţă şi aceasta nu este de la voi, este darul lui Dumnezeu.”[Ep.catre Efeseni a Sf.Apostol Pavel]
    Ar trebui sa ne cutremuram pana in adancul fiintei noastre de cuvintele mustratoare ale Sf.Grigorie Teologul:
    „Unde sunt preoţii noştri cei citiţi şi curaţi cu inima? Ca muştele fug şi se îmbrâncesc în sfântul altar. Unul pentru slava, altul pentru bani, al treilea ca să-şi ascundă pornirile. Unde au învăţat să păstorească? Când au trăit în nevoinţă? S-au facut toţi neguţători de Hristos şi şarlatani…De vrăjmaşul din afară nu mă tem. Am înaintea lui o armă înfricoşătoare: hotărârea de a muri pentru credinţa mea. Il voi război pe Iulian cu martiriul meu şi Biserica va birui.
    Atunci, de ce te temi, Grigorie?
    De războiul nostru. De vrăjmaşii ce-s înăuntrul Bisericii, pe care nu-i vezi. Ce par prieteni şi ortodocşi, însă sfâşie Biserica, batjocoresc şi schimbă învăţătura ei. Spre acest război n-am îndrăzneală. Mă simt neînsemnat. Unde mai pui şi patimile mele, slăbiciunile şi păcatele mele… De-astea mi-e teamă şi mă cutremur.
    Numai sa ne fie mila de noi insine si sa croim drum spre dreapta iubire a Tatalui. Sa semanam cu lacrimi ca sa seceram cu bucurie…”
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/sfantul-grigorie-teologul-vulturul-ranit/
    Domnul Slavei sa va rasplateasca cu alese binecuvantari ,lupta impotriva ereziei ecumeniste si stadania de a ne ajuta si pe noi,nepriceputii,nestiutorii,
    „neansemnatii”care nu stim nici limba engleza.
    Adierea Mangaietorului sa va acopere in vesnicie ,pe Sfintia Voastra si intreaga obste de crestini ortodocsi ,pe care cu dragoste o pastoriti in numele Celui Prea Inalt in Treime slavit!AMIN

  4. Ioan C.

    „22. Atunci apostolii şi preoţii, cu toată Biserica, au hotărât să aleagă bărbaţi dintre ei şi să-i trimită la Antiohia, cu Pavel şi cu Barnaba: pe Iuda cel numit Barsaba, şi pe Sila, bărbaţi cu vază între fraţi.
    23. Scriind prin mâinile lor acestea (…)”
    (FAptele Apostolilor 15, 22-23)
    * Cum la Sinodul din Creta nu au participat toți episcopii (ca urmași ai Apostolilor) și, oricum, nu toți episcopii au semnbat acele documente, îmi vine greu să spun că hotărârile acelui Sinod au primit acordul de la „toată Biserica” (verset 22). Deci, Sinod ecumenic nu prea a fost.

Lasă un comentariu