Minunea intalnirii cu Hristos a lui Serafim Larsen in apa Botezului Ortodox este graitoare. In afara Bisericii Ortodoxe nu exista botez. Cei primiti prin Taina Mirungerii se gasesc in afara Bisericii!

 nota: trebuie sa specificam faptul ca in cazuri speciale si un mirean crestin ortodox  poate boteza pe cineva in numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, iar daca nu are apa poate folosi si pamant sau nisip. Dar daca botezul e savarsit de un eretic, chiar daca ar face randuiala botezului perfect, prin afundare, tot nu este botez ci minciuna, conform Sinodului de la Cartagina din 256, canonul 1.                   Sinodul Trulan care reglementeaza prin iconomie primirea diferitilor eretici in Biserica, fie prin marturisirea credintei, fie prin Taina Mirungerii, fie prin Botez, fiind iconomie, a fost aplicat la cazurile particulare de atunci. In nici un caz nu poate deveni iconomia sau pogoramantul regula in Biserica. Motivul pentru care astazi eterodocsii sunt primiti in Biserica prin Taina Mirungerii, in anumite cazuri,are legatura cu erezia ecumenista si recunoasterea botezului savarsit de eterodocsi (eretici). Sfintii Parinti niciodata nu au recunoscut tainele eterodocsilor si cu atat mai mult botezul lor. Taina Mirungerii nu tine loc de Botez si nici nu poate umple haric un botez savirsit de eterodocsi, chiar daca ar fi savarsit  prin afundare.  Deja avem aproape 1000 de ani de cand Roma s-a despartit de Biserica cea Una, cazand din erezie in erezie.

Serafim Larsen, dupa numele complet Serafim Jens Christian Larsen s-a  nascut in erezia Luterana si a fost pseudobotezat acolo prin stropire.

Pentru ca nu era multumit de acest pseudo crestinism in care fusese crescut, a inceput sa caute adevarul si linistea sufleteasca in religiile

Pr. Matei Vulcanescu impreuna cu Serafim Larsen in Grecia (18 Octombrie 2012)

Pr. Matei Vulcanescu impreuna cu Serafim Larsen in Grecia (18 Octombrie 2012)

orientale.   Ajunsese  practicant al meditatiei budiste dar si  posedat de demoni, mai ales din cauza  experientelor  sale tibetane. A inceput sa apeleze la diferiti vindecatori orientali, dar totul a fost in desert.

In anul 2006 a ajuns in insula Creta pentru a-si petrece vacanta.  Aici a vizitat o  manastire ortodoxa. In aceasta manastire a simtit liniste sufleteasca si pace. Cu alta ocazie a cumparat o icoana a Maicii Domnului, care i-a placut lui  si a mers in camera hotelului sau unde a inceput sa isi faca meditatiile yogine obisnuite. In acel timp un miros de tamaie a intrat in camera si a auzit un glas din interior care il indemna ca nu e bine ce face si ca ar trebui sa caute Biserica Ortodoxa. A gasit scris pe spatele icoanei: Icoana Crestin Ortodoxa dupa un original Bizantin.

Cand sa intors in Danemarca a inceput sa caute pe internet o biserica ortodoxa.

In felul acesta a dat de biserica parintelui Paul Sebbelov, biserica a unei comunitati rusesti din Kopenhaga (biserica Acoperamantui Maicii Domnului), ce tinea insa de patriarhia de Constantinopol sub Exarhul Patriarhului Bartolomeu, si anume Arhiepiscopul Gabriel de Comane cu sediul la Paris (Colegiul Ortodox Sfantul Serghie, Paris).
In urmatoarea saptamana a mers la parintele Paul Sebbelov care l-a primit in Biserica Ortodoxa prin Taina Mirungerii, dupa o iconomie prost inteleasa, ce nu poate fi aplicata ereticilor din ziua de azi (papistasilor si celor ce se trag din ei- luteranilor, baptistilor, etc) pentru ca ei nu respecta nici macar tipul botezului, ci stropesc cu trei picaturi de apa. Iar conform Sfantului Ciprian de Cartagina si a constiintei Bisericii, Botez inafara Bisericii Ortodoxe nu este valabil.

Desi era primit prin Taina Mirungerii, pe baza recunoasterii de la Balamant a pseudo-tainelor ereticilor, si mai ales a pseudo-botezului eretic, Jens Christian Larsen nu se simtea deloc bine si era suparat de demoni. 

Un gand de la Dumnezeu a  venit in mintea lui, si anume sa mearga in Valahia, in Romania. Aici a ajuns la Schit. De cum a ajuns la Schit , le-a spus parintilor ca a fost primit in Biserica Ortodoxa si ca se bucura nespus ca e si el ortodox.

Parintii insa, i-au explicat faptul ca ii lipseste Taina esentiala prin care se merge in Imparatia Cerurilor si anume Taina Sfantului Botez in Biserica cea Una, cea Dreptslavitoare.

Parintii au adus in sprijinul afirmatiei si cartea Pidalion sau Carma Bisericii unde i-au aratat conform canoanelor ( Canonul 1 al Sinodului din Cartagina din anul 256) ca nu exista Botez inafara Bisericii.

In Canon se explica si faptul ca apa Botezului trebuie curatita si sfintita prin ruga preotului si prin Darul Duhului Sfant, iar ereticii si schizmaticii nu sunt preoti, iar botezul lor nu poate fi primit de Dumnezeu pentru ca sunt vrajmasii lui Dumnezeu si antihristi. Sfantul Vasile cel mare recunoaste acest Sinod de la Cartagina, iar Sinodul Trulan nu il inlatura, acest canon ramanand valabil in toata Biserica, fiind recunoscut de Sinoadele Ecumenice. Iconomia avand un caracter local si temporal, nu poate fi aplicata economia bisericeasca pentru a intari o erezie, asa cum este erezia ecumenista.                                                                                                                                                                               Jens Christian Larsen a acceptat sa fie botezat.

Astfel duminica a fost savarsita Taina Botezului de catre parintele de la Manastire. In momentul botezului, la a doua afundare, „in numele Fiului”, Serafim marturiseste ca L-a vazut pe Hristos in apa botezului asa cum este in icoana, si l-a imbratisat. A simtit apoi cum demonul a iesit din el.

Din clipa aceea a devenit un Om Nou, renascut prin Taina Botezului Ortodox, asa cum spunem in Simbolul de Credinta: „Cred intr-Un Botez spre iertarea pacatelor” si cum spune Sfanta Scriptura: „Este Un Domn, O Credinta, Un Botez” (Efeseni 4, 5).

Dupa primirea Tainei Sfantului Botez, Serafim Jens Christian Larsen a plecat in Danemarca si i-a spus preotului Paul Sebbelov faptul ca: „Deabea cum sunt crestin ortodox! Am primit Botezul in Romania la Schitul din Arges.”

Redau mai jos in limba engleza scrisoarea pe care a primit-o Serafim Larsen de la preotul ecumenist Paul Sebbelov, care a anuntat pe arhiepiscopul sau, anume pe IPS Gabriel de Comane care a trimis arhiepiscopului Calinic al Argesului o scrisoare de reclamatie la adresa  ieromonahului  care a indraznit sa il boteze pe Serafim Larsen, iar pe Serafim la excomunicat(afurisit) din Biserica.  Arhiepiscopul Calinic al Argesului a cerut din partea lui Serafim Larsen o scrisoare in care sa povesteasca ce s-a intamplat.

Motivatia afurisirii lui Serafim era  pentru indraznirea de a calca porunca Patriarhului Ecumenic ca papistasii, luteranii, anglicanii si alti eretici sa fie primiti prin Taina Mirungerii si nu prin Botez.  Serafim a fost insa primit in Biserica Ortodoxa ce tine de Patriarhia Moscovei si are duhovnic in acea Biserica:

Iata ce imi scrie Serafim:

„Draga p. Matei,

Aici se afla scrisoarea (in limba daneza) si traducerea ei in limba engleza pe care Parintele Paul Sebbelov mi-a trimis-o  (email) dupa cateva zile dupa ce mi-a spus ca nu ma mai poate primi la Sfanta Impartasanie (aceasta insemna excomunicare):

To: valentin vulcanescu <valentin.vulcanescu@gmail.com>

                           Dear F. Matthew,

 Here is the letter I wrote (attached), and the translation regarding the email, that Fater Paul Sebbelov me some days after he told he could not receive me in his Church for the Holy Communion:

“You were received at my hand and ministry, in our Lords church by the holy confession, the holy anoitment and the holy communion. All three parts you have thrown to wreckage by letting you baptise in another place”
“It is important that you understand the implication of this act, most of the guilt is related to your priest in Rumania, who has commited a serious sin by ignoring the holy mysteries, lawfully ordained by a danish priest who is under a canonic orthodox bishop!
“You have accepted the Priests unlawful premises, by letting you baptise by him! And together with him you have insulted and put down: “Protection by Theotokos”(our parish), my priesthood, our diocese under Archbishop Gabriel and his apostolic authority, and finally the Ecumenic Patriarcate”

“For this reason it is at this moment not possible for me to let you receive for the holy communion. It is my intention to inform our Dean of Skandinavia and the Arcbishop for their evaluation”

“ I do not know whether you at all are interested to have any further contact with our parish and with me as a priest. If you wish to return, there is a need for a totally different attitude to what has happened, and by the arrogance by which you were relatin me and others from the perish about you totally unallowed acts”

Priest Father Paul Sebbelov
( Church Protection of the Theotokos Kopenhaga)

Med venlig hilsen / Best Regards
Seraphim  Jens Christian Larsen”

Traducerea in limba romana a scrisorii preotului Paul Sebbelov de catre siteul grai ortodox:

„Ai fost primit prin mâna şi slujirea mea în Biserica Domnului nostru, prin Sfânta Mărturisire, prin Mirungere şi Sfânta Împărtăşanie. Toate acestea le-ai azvârlit  ca pe nimic, îngăduind să fii botezat altundeva. Este important să înţelegi implicaţia acestui act (gest), în  care cea mai mare parte de vină o are preotul tău din România, cel care a făcut un mare păcat, dispreţuind Sfintele Taine săvârşite în mod legitim de un preot danez, aflat în ascultare canonică de episcopul său.

               Ai aceptat (premisa) lucrarea necanonică a preotului, lăsându-te botezat de el! Şi, împreună cu el ai jignit şi ai lepădat Acoperământul Maicii Domnului (parohia noastră), preoţia mea, dioceza noastră, aflată sub păstorirea Arhiepiscopului Gavriil şi a autorităţii sale apostolice, ba chiar şi Patriarhia Ecumenică.

               Din aceste pricini, pentru moment, îmi este cu neputinţă să îţi îngădui să primeşti Sfânta Împărtăşanie. Mă văd nevoit să îl înştiinţez de acest lucru şi pe vicarul (protopopul) nostru din Scandinavia, precum şi pe Arhiepiscop, pentru a le cere părerea în această problemă”.

               Nu ştiu dacă mai eşti interesat în vreun fel să mai ai vreo legătură cu parohia noastră, ori cu mine, în calitate de preot. Dacă vrei să te întorci, e nevoie să îţi schimbi în întregime atitudinea faţă de cele întâmplate, precum şi să lepezi aroganţa cu care mi-ai istorisit mie, precum şi altor parohieni faptele tale cu totul nepermise.

                                             Preot,

                                             Părintele Pavel Sebbelov,

                                             Biserica (Parohia) Acoperământul Maicii Domnului,

                                             Copenhaga.

Pentru ca interviul telefonic cu Serafim Larsen e lung si poate obositor redau mai jos esenta lui:

Fragment dintr-un interviu telefonic cu Serafim Larsen, un danez de confesiune luterana, care a ajuns sa cunoasca Ortodoxia prin minune dumnezeiasca si apoi, vrand sa se boteze, s-a lovit de prejudecatile preotilor ecumenisti care doar l-au miruns, dar Dumnezeu nu l-a lasat, ci a ajuns in Romania, unde ieromonahul l-a botezat la Schitul Bradet din Arges.

Pr. Matei Vulcanescu:   Domnule Serafim Larsen, cum v-ati simtit atunci cand ati fost afurisit de episcopul Gabriel de Comane (din Patriarhia de Constantinopol) pentru ca ati indraznit sa incalcati hotararea Patriarhiei Ecumenice de a veni la Ortodoxie numai prin Mirungere, fara Botez?

Serafim Larsen: In apa botezului, am vazut pe Hristos care m-a imbratisat! Credeti ca ma intereseaza de afurisirile oamenilor atata timp cat Hristos m-a luat in brate in cel mai real mod in timpul Botezului oficiat de Parintele de la schit?

Pr. Matei Vulcanescu: Ati mai putut merge la Biserica dumneavoastra dupa ce ati fost afurisit din motivul botezului?

Serafim Larsen: Nu am mai fost primit in Biserica ce tinea de Mitropolitul Gabriel de Comane ci am plecat in Biserica ce tine de Patriarhia Moscovei, unde am gasit si un duhovnic bun si de atunci sunt in aceasta Biserica si ma lupt cu patimile mele.

Pr. Matei Vulcanescu:Va multumesc, domnule Larsen!

Aici puteti vedea fotografiile de la Botezul lui Serafim: https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2012/10/01/cea-mai-mare-binecuvantare-este-sa-fii-afurisit-sau-caterisit-de-patriarhul-de-constantinopol-pentru-motivul-ca-marturisesti-ortodoxia-si-anatematizezi-ecumenismul-afurisirile-episcopilor-ecumenisti/

nota: Daca cineva este preot sau episcop si a fost primit prin Taina Mirungerii in Biserica Ortodoxa, deci fara Taina Botezului,  Harul Duhului Sfant lucreaza pentru credinciosi prin el, dar pe preot sau episcop il osandeste, pentru ca ramane doar un organ al Harului, fara ca el sa primeasca o schimbare interioara.

9 comentarii

Din categoria Uncategorized

9 răspunsuri la „Minunea intalnirii cu Hristos a lui Serafim Larsen in apa Botezului Ortodox este graitoare. In afara Bisericii Ortodoxe nu exista botez. Cei primiti prin Taina Mirungerii se gasesc in afara Bisericii!

  1. Parinte Matei,urmaresc cu deosebit interes ceea ce s-a intamplat cu Serafim Larsen,mai ales ca locuiesc in Norvegia de cativa ani,la o aruncatura de bat de Danemarca.Episodul cu pricina este extrem de important deoarece se accentueaza prin cele intamplate diferentele crase in modul de intelegere a aplicarii(sper ca nu e un cuvant nepotrivit) Sfintelor Taine in Biserica.Avem doua tabere ,una care intelege Sf Taine prin prisma mintii Patriarhului Bartolomeu(care prin pomenirea papei la Sf Liturghie a facut dovada suprema ca este fiul duhovnicesc al lui Varlaam,ca sa nu mai amintesc de apelarea la serviciile politiei ptr a aplana un conflict in Biserica-iar acum imi vine in minte Mantuitorul cand l-a certat pe Apostolul Petru deoarece a folosit sabia) si o a doua, care,inainte de a interpreta canoanele Bisericii,priveste la Hristos si ia aminte la modul cum au trait Sfintii si mai ales Mucenicii Sai(vezi Zografu).Trebuie sa remarc cu bucurie ca cei din urma sunt mult mai multi decat ceilalti.Stiu ca in Sf Munte nu se pune problema daca a gresit Larsen,asa cum nici in schiturile romanesti si,de asemenea, nu cred ca Parintii teologi(aici ma refer la isihasti,care pot fi si mireni-vezi Hierotheos Vlachos,si nu la absolventii facultatilor de teologie)au probleme in a vedea duhul din spatele acestei povesti.Sunt revelatorii cele doua stari pe care le-a avut Larsen,mai intai la Mirungere si apoi la Botez.Larsen,fiind bucuros ca a gasit Biserica si grabindu-se sa ni se alature,nu a remarcat problema aceasta care macina Biserica de atatia ani,ptr ca daca o facea,nu trebuia decat sa vina direct in bisericile autocefale(Rusia sau Romania) unde putea sa se boteze asa cum scriu canoanele,fara sa mai aiba problemele de acum.Ma bucur ptr el ca e sub ascultarea Patriarhiei Moscovei si are un duhovnic,lucru foarte important si,de asemenea, ca P.S.Calinic nu a dat curs scrisorii lui IPS Gabriel de Comane.Deocamdata.
    Plaga ecumenismului este o sursa de viitoare suferinte in Biserica si de mucenicie,de asemenea.Deoarece,dincolo de discutiile sterile si placute diavolului,generatoare de certuri intre ortodocsi,nu suferim noi,ci Parintii care se roaga in acuns ptr noi,plang in ceruri mucenicii care si-au varsat sangele ptr Ortodoxie,care nu au suferit sa il tradeze pe Hristos ptr niste idei straine de invatatura Sa.
    Cum ptr niste calugari de la un schit a fost clar ce s-a petrecut cu Larsen,nici nu au avut nevoie sa stea sa despice firul in patru,iar cum treci granita inspre vest apar probleme?Dar si duhovnicul rus care l-a primit ar trebui caterisit,deoarece indirect a recunoscut botezul calugarilor romani.
    Ma iertati ptr aceste randuri,care pot sminti pe altii,ptr ca multa sminteala a produs acest episod.Sunt doar un simplu mirean care e nevoit sa traiasca intr-o masa protestanta/atee si stie ca suntem in mare pericol de a ne contamina de ,,teologia” din Fanar.As vrea sa mai amintesc ca m-am spovedit prima data in viata mea cu doi ani inainte sa vin in Norvegia(2006),si doar aici am inceput sa indragesc Ortodoxia si sa inteleg ce inseamna Biserica si dreapta credinta.Inainte eram un fel de homo universalis,ma adapam de la mai multe izvoare si credeam ca toti au dreptate,toate religiile se refera la acelasi Dumnezeu.Nu citisem pana atunci Psalmii lui David,de exemplu.In Norvegia am dus dorul Bisericii,imi era dor de duhovnicul meu,de slujbele care abia apucasem sa le inteleg,atunci nu era preot roman aici.Si ca mine suntem mai multi,fosti yoghini,astrologi,psihologi,etc,care ,culmea,aprobam ceea ce au facut parintii de la schit.Imi amintesc de un parinte care zicea ca :au ajuns mirenii sa ii rusineze pe slujitori.
    Dumnezeu stie cum vor evolua lucrurile,nadajduim sa ne lumineze Dumnezeu si Maica Domnului pe toti si sa ne ierte slabiciunile,si sa nu ne lase sa ne mancam unii pe altii,ca sa rada dracii de noi.
    Voi intelege daca veti considera ca nu trebuie sa apara aceste randuri.

    Dumnezeu sa va ajute,Parinte,sa va dea sanatate,luminarea mintii si putere in slujire si marturisire.

    Cosmin Alexe Diaconu

    • voi reveni cu amanunte si cu fotografii, desigur ca astazi conform Sfintelor Canoane trebuie sa botezam pe eretici. Pentru ca ecumenistii nu folosesc Taina Mirungerii ca iconomie ci ca recunoastere a botezului eretic, ceea ce nicodata Sfintii Parinti nu au recunoscut.
      Faptul ca la Sinodul Trulan au fost primiti prin mirungere ereticii arieni este datorita faptului ca acesti eretici nu se deosebau inca de ortodocsi. Nu se rupsesera definitiv.

  2. Pingback: Cea mai mare binecuvantare este sa fii afurisit sau caterisit de SS Bartolomeu de Constantinopol pentru motivul ca marturisesti Ortodoxia si anatematizezi ecumenismul! Fragment dintr-un interviu cu Serafim Larsen, cel afurisit pentru ca a primit Taina Bot

  3. Pingback: Cea mai mare binecuvantare este sa fii afurisit sau caterisit de SS Bartolomeu de Constantinopol pentru motivul ca marturisesti Ortodoxia si anatematizezi ecumenismul! Fragment dintr-un interviu cu Serafim Larsen, cel afurisit pentru ca a primit Taina Bot

  4. stefan

    Parinte Valentin, trebuie sa dati o nota aici in care sa ziceti ca cei care au trecut de la alta confesiune (nu religie) – precum eu, de la catolicism, acum 17 ani – si care NU au stiut ca botezul e mai potrivit si nu mirungerea, NU se poate zice ca NU sunt in Biserica Ortodoxa (precum zice si Ap Pavel despre canurile jerftite idolilor, ca daca ai mancat din ele fara sa sti, nu te spurci). Iar a te boteza dupa un numar de ani doar ptr ca ai auzit ca trebuia sa fi botezat, nu e o solutie, caci TU DEJA traiesti ORTODOX in HAR de un numar de ani, Eu nu am avut niciun demon (cumplit) dupa mirungere, ci doar bucurie.

    • Sunteti Miruns dar nu si botezat! Eu va sfatuesc sa va botezati! Sunteti exact ca si in cazul din Faptele Apostolilor, cand asupra acelora se pogorase Duhul Sfant si prooroceau, dar nu erau botezati si atunci Apostolul spune: ce ne poreste sa ii botezam? Si gasind o apa au fost botezati. (citat din memorie)

      • stefan

        Nu ati inteles ce am zis. Nu ma pot compara cu aceia care proroceau (nu erau eretici care apoi s-au lepdat de erezie si s-au facut ortodocsi, deci nu tine comparatia). Pentru mine ar fi tardiv sa ma botez acum, e stupid, adica eu traiesc de 16 ani pe Hristos cu inselare? Nu poti spune ce traiesc, daca nu esti duhovnicul meu. Eu zic sa incetam a sfatui pe oameni DIN CARTI DIRECT, FARA VREO CERCETARE, CANOANELE SUNT PENTRU OM NU OMUL PENTRU CANOANE. Pentru mine nu exista comparatie (din ce stiu), cred ca sti ca sunt si sfinti mucenici care s-au mantuit fara nicio taina prin Botezul sangelui etc? Nu e asa ca, aplicand unele canoane acestia ar trebui sa fie eretici care au ajuns in iad?????? Atentie!!!! Eu sunt satul de copy-paste uri din canoane. Pe om il folosesti in primul rand iradiind sfintenie si apoi indramndu-l in cuvant.

  5. In afara Bisericii Ortodoxe nu exista botez.
    Cei primiti prin Taina Mirungerii
    se gasesc in afara Bisericii !

    Minunea intalnirii cu Hristos a lui Serafim Larsen in apa Botezului Ortodox este graitoare. In afara Bisericii Ortodoxe nu exista botez. Cei primiti prin Taina Mirungerii se gasesc in afara Bisericii!

    Johann Liptai

    PUBLICATIE DIN 02.06.2019

    CATOLICII
    TREBUIE BOTEZATI
    CU AUTORITATEA
    SI BINECUVANTAREA
    SFANTULUI SINOD
    AL SFINTEI BOR

    https://ortodoxinfo.ro/2019/06/02/1896-catolicii-sunt-eretici-si-trebuie-botezati-daca-vin-in-biserica-ortodoxa-tiparit-cu-autoritatea-si-binecuvantarea-sfantului-sinod-al-sfintei-biserici-autocefale-ortodoxe-romane/

    INALTI PREA
    SFINTITI PARINTI
    BINECUVANTATI
    PE MINE PACATOSUL,

    APELEZ LA
    SFINTIILE VOASTRE,
    DIN TOATA INIMA
    SI DIN TOT SUFLETUL,
    SA FIU BOTEZAT
    INTRUN DOMN
    IISUS CHRISTOS
    LA DREAPTA TATALUI,
    CU AUTORITATEA
    SI BINECUVANTAREA
    SFANTULUI SINOD
    AL SFINTEI BOR.

    AM VENIT DE SUFLET
    SA STAU DREPT
    IN DREAPTA CREDINTA,
    CA STALP SI TEMELIE
    A CREDINTEI,
    (A ADEVARULUI,)
    NU CA O MARTURIE VIE
    CI CA O MARTURIE
    PE VECIE.
    PE GENUNCHI
    CU SUFLETUL
    PRIN INIMA RUPTA
    IN ORTODOXIE.

    VA MULTUMESC
    DIN TOATA INIMA
    SI DIN TOT SUFLETUL
    CU CREDINTA
    ADEVARATA
    VIE PE VECIE.

    BOTEZAT CATOLIC (1970)

    BOTEZAT BAPTIST (2006)

    MIRUNS ORTODOX (2017)

    CU EVLAVIE
    INTRUN DOMN
    IISUS HRISTOS

    Johann Liptai

Lasă un comentariu