Sunt actele cu cip semnul fiarei?

            In limba greaca, limba apocalipsei, numarul 666 este asocitat cu literele ΧΞΣ adica avem monograma lui Hristos ΧΣ care este sparta de Ξ, deci este monograma lui Hristos sparta. 
Semnul fiarei este pus prin lepadarea de bunavoie si in mod liber-constient de Hristos.

Aceasta nu se poate face in ascuns, printr-un cip, ci numai in mod deliberat, constient. Cand cineva inconstient primeste ceva rau nu il afecteaza decat exterior, nu ii afecteaza libertatea interioara.

        Sunt multi indraciti, care desi au demoni in trupul lor, Hristos ii mantuieste si chiar ii considera mucenici, pentru ca nu cu voia lor au fost demonizati.
De aceea nu exista lepadare inconstienta de Hristos, ci numai lepadare constienta, voita.

        Atata timp cat cineva primeste un buletin cu cip sau card, etc si nu i se cere sa se lepede de Hristos atunci nu il afecteaza in viata lui cu Dumnezeu.

       Asa cum spune IPS Serafim de Pireu, ca cineva sa fie vinovat pe timpul lui Antihrist, trebuie sa colaboreze cu el si cu organele sale (in mod constient). Iar Sfantul Porfirie Kapsokalivitul spune ca daca noi am trimite portocale cu semnul crucii in ele la turci, turcii nu devin in mod magic ortodocsi, nu se sfintesc, pentru ca nu devin credinciosi in mod constient.

De aceea Sf Porfirie il cearta pe Sfantul Paisie care fusese influentat de unii monahi influentati de neoprotestantii din America pe acest subiect.

17 comentarii

Din categoria Uncategorized

17 răspunsuri la „Sunt actele cu cip semnul fiarei?

  1. Din câte înţeleg, oamenii, în loc să se preocupe cu privire la evenimentele arzătoare, cu privire la marele sinod care vine peste noi în câteva luni, încă mai răscolesc problema cu cipurile.

    Bine a zis Sfântul sfinţit mucenic Daniil Sâsoev că oamenii, temându-se într-un mod superficial de antihrist şi pecetea lui, se preocupă de anumite tehnologii percepute de ei ca unelte ale lui antihrist, şi în schimb nu acordă atenţie ideologiilor cu adevărat antihristice (anti-Hristos, care-L înlocuiesc pe adevăratul Hristos cu un surogat) şi cu adevărat periculoase pentru mântuire ca ecumenismul sau evoluţionismul.

  2. Ioan C.

    Înţelegem din Sfânta Scriptură că acei oameni nu se vor mântui care primesc semnul Fiarei pe mâna dreaptă sau pe frunte, deci corpul acelora va fi marcat, însemnat. Însă actele de acum nu sunt marcaje, semne propriu-zise pe corp:
    – „16. Şi ea îi sileşte pe toţi, pe cei mici şi pe cei mari, şi pe cei bogaţi şi pe cei săraci, şi pe cei slobozi şi pe cei robi, ca să-şi pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
    17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.” (Apocalipsa 13, 16-17);
    – „9. Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
    10. Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului.” (Apocalipsa 14, 9-10);
    – „Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor.” (Apocalipsa 20, 4).

    „Cipul din actele biometrice nu este pecetea finala, ci unul din pasii premergatori acesteia.”
    (Pîrintele Justin Pârvu în Comunicat cu privire la problema actelor cu cip)

    Biserica Ortodoxă nu are o învăţătură specifică despre actele cu sau fără cip.

    • „Cipul din actele biometrice nu este pecetea finala, ci unul din pasii premergatori acesteia.”

      Aceasta este o speculaţie din mediul neoprotestant. Nu cunoaştem natura peceţii. Unii Părinţi dau o interpretare concretă peceţii (un semn pe corpul omului), alţii dau numai o interpretare alegorică, arătând de exemplu că cugetarea (semnificată prin frunte) şi lucrarea (semnificată prin mână) omului se vor afla sub influenţa lui antihrist. Desigur, cele două nu se exclud una pe alta.

      Consider că Părintele Iustin, ca şi Cuviosul Paisie, a fost influenţat de aceste speculaţii neoprotestante. (Asta, bineînţeles, nu-i face mai puţin sfinţi.) Dacă aceştia ar fi fost inspiraţi de Duhul Sfânt în aceste interpretări, oare de ce i-a inspirat Duhul Sfânt mai întâi pe neoportestanţii eretici, şi dacă presupunem că i-a inspirat, de ce nu i-a chemat şl la Ortodoxie? Iată că se şi poate demonstra prin reducere la absurd că sunt speculaţii omeneşti şi nu rezultatul harului Duhului Sfânt.

  3. Ioan C.

    Nu se vor mântui aceia care primesc semnul Fiarei pe frunte sau pe mâna dreaptă:

    – O viziune a Sf. Ioan de Kronstadt:
    „Imediat s-a prezentat un cârd de draci, punându-le la toti pecetile: pe frunte si la mâna dreapta. L-am întrebat pe Staret: „Asta ce inseamna?”.
    – „Acestea-s pecetile antihristului”. Mi-am facut semnul crucii Si l-am urmat pe Staret. (…)
    Toti au cazut la pamânt si i s-au închinat [Antihristului], iar el a început sa le puna peceti pe frunte si pe mâini, ca sa primeasca pâine si sa nu moara de foame si sete.”
    Sursa: http://ioandekronstadt.wordpress.com/profetii/

    – „Şi va veni o sectă la sfârşitul lumii – zice Sfântul Andrei al Cezareei – care nu va face cruce, căci le va pune Antihrist pecetea pe mâna dreaptă şi n-o vor ridica la frunte”
    (Arhimandrit Ilie Cleopa, Ne vorbește Părintele Cleopa, vol. 3, Ed. Mănăstirea Sihăstria, Vânători-Neamț, 2004, p. 52)

  4. Opinia Sfântului Mucenic Daniil Sâsoev:

    Din cuprins: teoria „pre-pecetluirii” este o teorie recentă; pecetea lui antihrist, aşa cum o tâlcuiesc Sfinţii Părinţi, este o problemă de acord personal cu antihrist şi nu de mijloace tehnice; mulţi oameni au acceptat deja idei antihristice (evoluţioniste, ecumeniste), dar în loc să se vorbească împotriva acestora, se vorbeşte împotriva tehnologiilor (distragerea atenţiei de la problemele fundamentale); activiştii contra acestor tehnologii se află într-o stare de tulburare; dacă suntem cu adevărat uniţi cu Hristos, nimeni nu ne poate despărţi de El

    „— Următoarea întrebare este despre ispitele contemporane de la noi. In Serbia a început introducerea paşapoartelor biometrice, şi există ispita în rândul oamenilor că prin primirea unui nou paşaport se renunţă la Hristos şi se primeşte pecetea lui antihrist.

    – Iurii Maximov: Aceasta este înşelarea drăcească şi una dintre capcanele tradiţionale ale diavolului. Este uşor de observat după istoria Rusiei. La noi, când nu demult au fost schimbate paşapoartele sovietice cu paşapoarte ruseşti, oamenii spuneau că cei care primesc paşapoarte ruseşti nu mai sunt creştini şi nimic nu îi mai poate salva, nu trebuie să acceptăm noile paşapoarte, ele sunt de la antihrist, trebuie să păstrăm paşapoartele vechi, sovietice, „bune”. Asta, în timp ce cu patruzeci şi ceva de ani în urmă, când au fost introduse aceste paşapoarte sovietice „bune” pe scară largă în întreaga ţară, tot astfel de oameni spuneau că ele sunt de la antihrist şi că nu trebuie acceptate. Chiar mai mult decât atât, încă mai devreme, înainte de Revoluţie, pe timpul ţarului, au existat oameni care spuneau că nu trebuie să acceptăm paşapoartele ţariste, deoarece acestea sunt de la antihrist.

    – Părintele Daniel: Sfântul Dimitrie al Rostovului a scris că în secolul al XVIII-lea, atunci când au apărut primele paşapoarte şi primii bani de hârtie, erau persoane care susţineau că acestea sunt pecetea lui antihrist.

    – Iurii Maximov: Care este sensul acestui truc? Sensul este de a forţa oamenii să privească nu la Hristos, ci la unele lucruri exterioare. Paşaport, card, un oarecare cod de bare. Dar o persoană nu poate sluji la doi stăpâni. Aşa se dovedeşte că noi nu ne mai uităm dacă suntem sau nu împreună cu Hristos, dacă îndeplinim sau nu îndeplinim poruncile Lui, daca ţinem credinţa lui Hristos sau nu o ţinem, ci ne uităm la faptul dacă am primit sau nu paşaportul, dacă ambalajul are cod de bare sau nu. Adică oamenii încetează să se uite la esenţă şi sunt abătuţi de la ea.

    — Persoanele care au aceste puncte de vedere cu privire la noile paşapoarte etc., fac referire la cuvintele stareţilor, Paisie Aghioritul şi alţi câţiva despre care eu nu ştiu nimic, în afară de ceea ce este scris despre ei pe Internet. Cum să înţelegem acest lucru?

    – Părintele Daniel: Noi ştim că şi Sfinţii Părinţi făceau greşeli, atunci când ne învăţau contrar doctrinei Sfintei Tradiţii. După cum spunea Sfântul Vincentiu de Lerin, Sfânta Tradiţie este ceea ce au învăţat toţi, întotdeauna şi peste tot.

    In orice caz, această teorie a pre-peceţii — la noi, în Rusia, a fost inventat acest termen — este o învăţătură care a apărut abia de curând. Aşa ceva nu a existat înainte. De fapt, acest punct de vedere este greşit şi în sensul teologic. Iurii Valerievici a vorbit despre semnificaţia spirituală, iar eu voi vorbi despre cea teologică. Adevărul este că pentru noi principalul lucru este legământul oamenilor cu Hristos. Noi suntem în acord cu Dumnezeu, iar Dumnezeu – cu noi. Şi, după cum a spus Domnul, nimeni nu ne va răpi din mâinile Tatălui Ceresc, deoarece Tatăl nostru este mai mare decât oricine. Domnul a spus că „din mâna Mea nu fură nimeni”.

    Şi pecetea lui antihrist, care este descrisă în Apocalipsă, în capitolul al treisprezecelea, după cum este interpretată de Părinţii Bisericii — Sfântul Ipolit Romanul, Sfântul Andrei al Cezareei, Sfântul Irineu de Lyon —, aceasta este o chestiune de acord personal cu antihrist. Acesta este, de asemenea, un legământ, dar diferit. Nu în zadar Sfântul Andrei al Cezareei spune că, aşa cum noi primim pecetea Duhului Sfânt prin miruire, la fel şi antihrist va da pecetea cea rea, necurată. Şi aici problema nu este de mijloace tehnice – asta este o gândire îndreptată în direcţie greşită. Pentru că o pecete poate fi aplicată şi cu o mână obişnuită, cu orice. Sensul acestei peceţi nu constă în mijloacele tehnice, ci în faptul că oamenii de bunăvoie trec de partea duşmanului. Acest lucru este foarte important!

    Mulţi oameni cred că antihristul nu va reuşi să identifice persoanele fără pecete, dar în antihrist va trăi satana, după cum se menţionează în Epistola către Tesaloniceni, că el va acţiona prin acţiunile lui satana, iar satana are autoritate asupra tuturor duhurilor viclene. Duhurile viclene merg după noi şi ne compromit. La fel cum e descris în istorisirea despre trecerea fericitei Teodora prin vămile văzduhului, ele înregistrează fiecare faptă rea pe care o facem noi. Oare îi va fi greu antihristului să cheme duhurile şi să le întrebe unde se află cineva? Ba îi va fi foarte uşor să le întrebe. Pentru aceasta el nu are nevoie să ne urmărească. Antihristul nu va fi interesat să afle unde se află persoana, cu ce se ocupă, ce vinde. Pentru el va fi important ca persoana să încheie acordul cu el. Să intre în uniune cu el. El o să ne şantajeze prin foame, de aici interdicţia asupra comerţului, şi principiul va fi simplu – nu te vei închina la mine, te voi extermina cu foamea. Aceasta este logica, înţelegeţi?

    La noi a avut loc o substituire, care a fost realizată de către sectanţi. Ideile că INN [CNP, n. n.] şi paşapoartele biometrice, şi paşapoarte în general sunt pecetea lui antihrist provin din mediul disidenţilor. Despre paşaport au inventat disidenţii. La început disidenţii ruşi, vechii credincioşi, apoi alergătorii – a existat o astfel de sectă, după cum a spus şi Iurii Valerievici. Iar în ceea ce priveşte INN, această idee a venit de la adventiştii de ziua a şaptea. Şi anume, în 1970 una dintre predicatoarele adventiste a avut o „viziune” cu un spirit, care i-a spus că aceasta este o pecete a lui antihrist – înţelegeţi din ce surse confuze provin toate aceste lucruri?

    Dar pentru ce răspândeşte satana toate aceste lucruri? Pentru că, atunci când va veni antihristul adevărat, toate aceste persoane care se tem de primirea pecetei vor primi adevărata pecete de bunăvoie. Deoarece vor căuta pecetea nu acolo unde va fi ea. Ei vor căuta pecetea în mijloacele tehnice, care de fapt nu sunt necesare pentru antihrist. Diavolul doreşte să facă în aşa fel, încât atunci când va veni duşmanul adevărat, oamenilor să nu le mai fie frică.

    Dar Sfântul Ipolit spune aşa:

    „Ce vor spune oamenii, primind pecetea antihristului? Ei vor spune – eu renunţ la Dumnezeu, Creatorul cerului şi al pământului, la Unicul Său Fiu Iisus Hristos, la Duhul Sfânt, la Sfânta Biserică şi singur mă predau ţie”.

    Iată că Sfântul Ipolit a avut dreptate. Principalul lucru acum este prin ce câştigă teren – prin renunţarea la crearea universului. Oare evoluţia nu este o pregătire pentru venirea lui antihrist? Desigur că este o pregătire, evoluţia teistă în special. Atunci când se afirmă că Dumnezeu a creat cu ajutorul răului, al morţii – aceasta duce la antihrist. Afirmaţia că Hristos nu este singura cale spre Dumnezeu, acesta este calea spre antihrist. Afirmaţia că există mântuire în afara Bisericii – aceasta este calea spre antihrist. Afirmaţia că rostul nostru este aici, pe pământ, după cum spune Apostolul Pavel, atunci când se va spune că e pace şi siguranţă, atunci va veni dezastrul — iată, aceasta este calea spre antihrist. În ideologie este drumul spre antihrist, nu în tehnologie. Aceasta este într-adevăr o substituire diabolică — să înlocuieşti cu dispozitivele tehnice problema reală a acordului.

    Eu spun aşa, că în sens spiritual mulţi oameni au împărtăşit deja ideile lui antihrist. Ideea că există un singur Dumnezeu, dar sunt multe căi – aceasta deja este o idee antihristă. Dar împotriva acestei idei nu scrie nimeni. Nu se luptă nimeni împotriva acestui lucru. Se luptă împotriva unor lucruri care au fost de mult timp depăşite. (…)

    Şi indiciul aici este foarte simplu – reţineţi, cu cât începe să se implice mai mult o persoană în lupta cu INN [CNP la noi] sau cu paşapoartele biometrice, cu atât ea devine mai iritabilă, agresivă, furioasă. Oare asta este de la Duhul Sfânt? Oare Duhul Sfânt este Dumnezeul confuziei? După cum a spus Apostolul Pavel, Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu al confuziei, ci al păcii. Iar eu nu am văzut încă nici măcar un om liniştit şi paşnic care să fie implicat activ în lupta cu INN. Toţi sunt isterici. A fost la noi, într-o mănăstire mare, un arhimandrit cu autoritate, nu voi menţiona numele lui, pentru a nu-l dezonora, care se lupta activ cu INN, iar în consecinţă a înnebunit, în sensul propriu al cuvântului. El a început să alerge gol prin mănăstire, să strige absurdităţi, apoi a ajuns într-o casă de nebuni. Aceasta este o confuzie spirituală care l-a vătămat pe om în totalitate. La noi oamenii au început să meargă în peşteri. Cunoaşteţi istoria din Penza?* Este rezultatul aceleiaşi ispite. Oare asta este de la Dumnezeu? Nu, este de la satana. Şi este acest lucru de la satana tocmai pentru că diavolul vrea să păcălească oamenii. I-a păcălit în aşa fel, încât ei au uitat de Hristos şi îşi amintesc doar de diavol.

    Aţi vorbit despre părintele Paisie, iar eu mi-am amintit o poveste pe care o ştiu din surse directe, în anii ’80 au venit la stareţul Paisie Aghioritul nişte pelerini şi au început să-l întrebe când va veni antihrist. Iar el i-a întrebat:

    „Dar ce, voi îl aşteptaţi aşa de tare?”

    – O altă întrebare despre viaţa duhovnicească. Ce este necesar pentru a rezista ispitelor contemporane, care este virtutea cea mai importantă?

    – Părintele Daniel: Increderea în Dumnezeu este cea mai importantă. Dacă noi nu avem încredere în Dumnezeu, atunci rugăciunea noastră va deveni o regulă chinuitoare. Duhovnicul va deveni un psihanalist. Toate celelalte lucruri vor deveni neimportante. Trebuie să existe încrederea personală în Dumnezeu. Trebuie să ţinem minte că suntem sub Dumnezeu şi Dumnezeu este cu noi. Dumnezeu ne ţine într-adevăr în mâinile Lui. Şi nimeni nu ne va despărţi de El, după cum spune Apostolul Pavel: cine ne va despărţi de dragostea lui Dumnezeu în Iisus Hristos? Într-adevăr, dacă noi vom fi cu Dumnezeu, toţi ceilalţi „binefăcători” vor renunţa. Rugăciunea va deveni comunicarea cu Dumnezeu, Care este cu noi. Ascultarea va deveni capacitatea de a auzi Cuvântul Lui cel Sfânt, de a-L auzi în zgomotul acestei lumi. Ascultarea de duhovnic va deveni capacitatea de a vedea în el o icoană vie a lui Hristos şi privirea Domnului prin el. Duhovnicul este cel care duce spre Dumnezeu, şi nu cel care stă şi acordă el însuşi smerenie. Acelaşi lucru este valabil şi pentru smerenie. Dar o smerenie nu în sensul că eu sunt un om rău, prost, nu înţeleg nimic, ci capacitatea de a înţelege că fără Dumnezeu nu poţi face nimic, iar cu Dumnezeu poţi face foarte multe. Apropo, smerenia are o a doua parte -îndrăzneala -, atunci când o persoană îşi dă seama de talentele de care va răspunde mai târziu. Blândeţea este legată în acelaşi timp cu curajul, pentru că blândeţea fără Dumnezeu este laşitate, iar cu Dumnezeu aceasta este curaj. Şi aşa este în toate. De aceea trebuie să umblăm înaintea lui Dumnezeu, în toate zilele. Şi în zilele moderne, şi în cele antice – întotdeauna”.

    (in: Martiriul unui apologet al ortodoxiei. Pr. Daniil Sâsoev. Iurii Maximov, Ed. Sophia, 2010)

    Sursa online:

    http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/09/09/merita-macar-putina-atentie-si-opinia-unui-mucenic-real-al-zilelor-noastre-parintele-daniil-sasoev-despre-actele-biometrice-pecetluire-si-antihrist-se-poate-reedita-in-romania-fenomenul-sectar-de-l/

  5. Şi opinia Părintelui Petroniu Tănase:

    „Spune apoi in Apocalips ca fiara va sili pe toti oamenii sa-i pecetluiasca cu numarul sau pe frunte sau pe mana dreapta (13, 16-17). Oare aici trebuie sa intelegem ca fiara va sili pe oameni sa le scrie pe mana sau frunte numarul 666? Care-i intelesul acestui lucru?

    Fruntea arata puterea de cugetare a omului, mana dreapta arata puterea lucratoare, de savarsire a binelui. Pecetluirea mainii si a fruntii cu numarul fiarei insemneaza punerea in slujba raului a fruntii si a mainii, a cugetarii si a lucrarii. Cu alte cuvinte, fiara va sili pe oameni sa-i slujeasca cu devotament, sa faca raul cu toata fiinta lor, trup si suflet, cu cugetul si cu fapta. Lucrul asa trebuie inteles, pentru ca o simpla scriere pe frunte sau pe mana a unui numar, fie el si numarul 666, ce rau poate pricinui cuiva? Nici unul, evident! Ba dimpotriva! Daca cineva se straduieste sa implineasca dumnezeiestile Porunci si se fereste cu tot dinadinsul de pacat, duce adica o viata crestina aleasa, atunci numarul de om 666 nu mai are inteles rau, ci bun, deci nu mai este numarul fiarei si inscrierea lui pe mana si pe frunte arata pe omul virtuos si nu omul cazut in robia fiarei. Straduinta fiarei de „a pecetlui pe toti” oamenii cu numarul sau nu este greu de inteles. Binele si raul sunt potrivnice unul altuia, nu pot sta impreuna niciodata, asa cum nu sta lumina cu intunericul. “Nu puteti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona”, zice Domnul Hristos (Matei 6, 24). Asa cum Dumnezeu, care este binele suprem si izvorul a tot binele, cere de la ucenicii Sai Sa-L iubeasca din toata inima, din tot sufletul si din tot cugetul (Matei 27, 37); tot asa si diavolul, care este intruparea raului, nu poate cere de la oameni altceva decat raul. La sfarsit, cand fiara va avea putere mare asupra oamenilor si va da razboi Sfintilor, nu va mai lupta impotriva oamenilor numai cu minciuna si cu viclesugul, ci va folosi sila, constrangerea, va sili pe oameni ca sa-i faca voia sa savarseasca pacatul, chiar fara sa vrea.

    Cei care au trecut prin inchisorile ateiste din vremea noastra, marturisesc ca au fost siliti sa batjocoreasca Sfintele Icoane, Sfintele Taine, Sfintele Slujbe ale Bisericii; sa rosteasca blasfemii si sa se lepede de Dumnezeu, cu vorba si cu fapta, cu intentia vadita de a-i face sa savarseasca pacate grave, ca sa-si piarda sufletul. Dar aceste silnicii dracesti au devenit suferinte martirice, prilej de incununare si nu de pieire sufleteasca, pentru cei care le-au rabdat fara sa se inchine fiarei.

    Mai spune Apocalipsul ca un mijloc folosit de fiara pentru a-i sili pe toti sa primeasca numarul ei va fi acela ca „nimeni nu va putea cumpara sau vinde daca nu va avea semnul fiarei” (13, 17). Si aici vinderea si cumpararea trebuiesc intelese tot duhovniceste si nu literal.

    Pentru a intelege mai bine acest lucru sa plecam de la un fapt concret care se petrece in zilele noastre.

    In tarile unde ateismul este primit oficial, legalizat, activitatea religioasa este interzisa prin lege. Este oprit categoric invatamantul religios in scoli, in biserici, in familie; tot asa imprimarea si circularea cartilor religioase, de invatatura crestina. Este de asemenea oprit botezul copiilor, cununia religioasa a tinerilor la Biserica, frecventarea Bisericii, spovedania, impartasania si tot ce tine de viata religioasa a crestinilor. Dar toate acestea constituie hrana sufleteasca absolut necesara crestinilor, pe care acestia nu o pot cumpara, adica lua, si Biserica nu le-o poate vinde, adica da din pricina restrictiilor oficiale impuse. Si aceasta pentru ca nu au pe frunte si pe mana numarul fiarei, adica fac binele si nu raul.

    Cei pecetluiti cu numele fiarei pot cumpara fara nici o restrictie, evident ce le vinde fiara, adica pacatul sub toate formele. Astfel, in timp ce lucrurile legate de religie sunt interzise, mijloacele de savarsire si raspandire a pacatului se afla din abundenta peste tot: literatura pornografica, spectacole nerusinate etc. Depozitele fiarei sunt pline si lumea le cumpara fara opreliste. Cu alte cuvinte, cei pecetluiti de fiara, cei ce duc o viata stricata, pacatoasa, pot cumpara si vinde fara restrictii materia necesara satisfacerii pacatului; pe cand cei nepecetluiti, slujitorii lui Hristos, nu pot cum­para, nici vinde cele necesare pentru viata lor crestina.

    Oare nu ne gasim in plina desfasurare a Apocalipsului?

    Deocamdata aceasta stare de lucruri are un caracter limitat, in anumite tari, dar cu cresterea necredintei si apostazia crestinilor din vremea noastra, ea tinde sa se generalizeze.

    In lumina celor spuse mai sus, unele nedumeriri exprimate la inceput sunt lesne de inteles.”

    Sursa: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2014/02/22/numarul-666-parintele-petroniu-tanase-mare-duhovnic-athonit/

    • veaceslav

      Din pacate au reusit sa schimbe si textul apocalipsei, masonii, eu am cumparat recent o carte de la 1914, unde la acelasi capitol se spune „si ea face ca toti” nu sileste, dar face, si lumea e in sminteala
      http://www.aparatorul.md/de-ce-au-modificat-in-editiile-noi-ale-bibliei-cei-666-de-talanti-cu-660-de-talanti-comparatie-cu-ce-scria-in-biblia-din-1688/
      http://www.aparatorul.md/idnp-lepadare-de-hristos/

      • Nu cu o carte de la 1914 trebuie să comparaţi, ci cu originalul grecesc. Oricum, ca să avem înţelegerea corectă, trebuie să citim şi ce au scris Sfinţii Părinţi despre subiect. Dacă citim şi înţelegem cum ne place nouă, degeaba mergem la o ediţie mai veche sau chiar la textul original.

        După cum se vede, Părintele Petroniu interpretează şi el că fiara sileşte, adică încearcă să constrângă prin forţă, dar cei care sunt uniţi cu Hristos se opun şi devin martiri ai lui Hristos. Părintele dă mai întâi un exemplu constrângere prin forţă fizică, apoi de constrângere prin şantaj: oamenii îl urmează pe antihrist ca să le meargă bine, ca să nu aibă greutăţi materiale.

        Mie mi se pare interesant fenomenul pe care îl evidenţia Sfântul Sfinţit Mucenic Daniil Sâsoev: că oamenii sunt preocupaţi foarte mult de aceste interpretări legate de numere de identificare, acte cu cip, coduri de bare, şi foarte puţin de cele care cu adevărat pot pierde sufletul cuiva, adică de adoptarea de către ortodocşi a ideilor eretice ecumeniste şi evoluţioniste. Asta se verifică şi la noi: acum câţiva ani s-au strâns peste un milion de semnături anti-cip, însă pentru mărturisirea de credinţă anti-ecumenistă cu greu s-a sărit de o mie (eu nu ştiu să se fi sărit de două mii), iar cu privire la sinodul „panortodox” iminent, toţi găsesc pretexte ca să nu se informeze şi să nu pună subiectul în discuţie. Acesta este pericolul iminent – să ne păzească Domnul şi Maica Domnului în aceste încercări!

    • ioanc

      veaceslav,

      pe actul de identitate, ce inscriptie (simbol, stema, antet) apare? Ale cui? Oare nu ale cezarului? „Al cui e chipul acesta şi inscripţia de pe el?”
      Uite ce ne spune Sfantul Teofan Zavoratul, ca se intampla, cand confundam cele lumesti cu cele dumnezeiesti:

      „Daţi cezarului cele ce sunt ale cezarului, şi lui Dumnezeu, cele ale lui Dumnezeu”; asta înseamnă a da fiecăruia ce-i al lui. În vremea noastră, în loc de „cele ce sunt ale cezarului” avem „cele lumeşti” şi problema se pune aşa: cele lumeşti, la vremea lor, cele dumnezeieşti, la vremea lor; dar oamenii s-au năpustit asupra celor lumeşti, iar cele dumnezeieşti sunt lăsate deoparte. Ca atare, acestea din urmă nu numai că nu sunt pe locul cuvenit lor, adică pe primul plan, aşa cum se cuvine, ci au căzut cu totul în uitare. Ca urmare a acestei uitări, aparent neintenţionate, pomenirea lor se întunecă în conştiinţă, iar apoi devin tulburi şi conţinutul, şi temeiurile lor. De aici iau naştere slăbiciunea convingerilor şi şubrezenia credinţei, iar apoi înstrăinarea de ea şi clătinarea în bătaia vânturilor tuturor învăţăturilor mincinoase. Această cale o străbate oricine dă dovadă de nepăsare faţă de cele dumnezeieşti; şi tot această cale o străbate şi societatea atunci când în rânduielile sale începe să nu mai ia aminte la cerinţele lui Dumnezeu.”

      Doamne, ajuta!

      • Frumos explicat!

        Mi se pare că Cuviosul Paisie (sau, poate, Cuviosul Porfirie?) explica unui ucenic că şi Patriarhul Bartolomeu călătoreşte cu paşaport turcesc, care are semiluna pe el. Deţinerea unui act, indiferent de simbolurile de pe el, nu constituie lepădare de Hristos decât atunci când la primirea lui se cere declararea lepădării, verbal sau în scris.

        În schimb, constituie lepădare refuzul de a mărturisi, cum a făcut Petru când era răstignit Domnul: nu ştiu, nu cunosc, nu e treaba mea, nu mă bag…

      • P.s. Nu cunosc şi nici nu vreau să cunosc! Hristos ştie că suntem oameni şi nu ne naştem învăţaţi, dar cu scuza necunoaşterii nu ne putem îndreptăţi la nesfârşit când nu facem nici cel mai mic efort spre a cunoaşte dreapta credinţă şi învăţăturile lui Hristos şi ale Bisericii Lui.

  6. Emil Baciu

    Ana Elisabeta, foarte clare interventiile, lamuritoare. Subscriu si eu la cele afirmate de dumneavoastra referitor la ecumenism si apropiatul Sinod. Lumea este intr-o tacere aproape deplina, se aud doar niste glasuri razlete, dar care arata mai clar haul in care ne-am prabusit. Suntem parca in transa provocata de arsenism unui intreg popor. Ratacim hipnotizati cu totii ,laici si cler. Desi informatie exista arhisuficienta si multi iau la cunostinta despre panerezia care bantuie in zeci de forme, cei mai multi aleg sa taca ca si cum nu ar fi problema lor -si a noastra a tuturor. La multi le e rusine spunand ca cine sunt eu sa zic ceva, un om simplu, fara habar de teologie, etc. Si tacerea noastra da curaj ecumenistilor care fac pasi mari si darama redute. Suntem ca niste soldati care stam in fata inamicului, in transee, dar nu ripostam in nici un fel la atacurile lui. Si acesta ajunge astfel deasupra noastra si ne nimiceste facand zadarnica toata osteneala de a fi sapat transeele spre aparare, dar in realitate, prin inactiune-tacere-, ne-am sapat propriile morminte, ne-am sinucis. Si eu sunt dezamagit peste masura de faptul ca Marturisirea impotriva ereziei ecumenismului este trecuta cu vederea de noi „ortodocsii”. Desi este pe prima pagina de la bun inceput, este ignorata. Plata va fi a parintelui, noi insa suntem pierdantii.

    Si un alt subiect extrem, extrem de important care nu se dezbate este cel al avorturilor. Prin aceasta faradelege noi lovim in primul rand BISERICA si apoi neamul romanesc care se afla din acest motiv pe cale de disparitie. Si disparem in iad, nu in alta parte. Pana in 2015 avem aproape 23.000.000 de copii ucisi cu o salbaticie ce o intrece pe cea a lui Irod. Dar cifra este mai mare, intrucat in calcul nu au intrat crimele din clinicile particulare, sau cele savarsite in alte locuri decat spitalele de stat. Insa drama este si mai cumplita ! Anticonceptionalele sunt avortive, nu previn zamislirea ci ucid fatul, provocand un avort timpuriu, in 10-20 de zile astfel ca mama nici nu observa. La aceasta se refera Parintele Nicolae Tanase cand spune ca cele mai multe avorturi se fac in biserica, la Sfintele Slujbe. Cine ar putea sa spuna atunci cifra exacta a avorturilor ? Si totusi 23 de milioane se pot inmulti de cel putin 3-4 ori. Infricosator dar real.

    Si mai infricosator, caci noi desi inghitim pilula ucigasa zilnic, ne Impartasim, dar spre o mai mare osanda. A devenit o banaliate crima si nimeni nu o mai ia in seama. Numai simpla paza de a face prunci (ferirea) este canonisita cu 2 ani oprire la la Impartasanie, insa noi luam pilula (barbati si femei-una fiind) care ucide viata zamislita in trupurile noastre inainte de a se lipi de uter spre a-si construi „casuta”-placenta. Ce soarta vom avea noi la Judecata, daca Onan a fost ucis de ingerul Domnului, iar el nu savarsea omor ca noi, ci isi varsa propria samanta afara spre a nu zamisli Tamarei ? Anexez si statistica mondiala in care ocupam rusinosul dar meritatul loc doi in lume la crima pruncuciderii. Suntem mai rai decat pagaganii si ateiii ! Aici, pe acest front ar trebui sa ne angajam cu totii, caci prin avorturi este pagubita BISERICA ,si prin erezii- aceste doua arme ale satanei cu care ne infrange si ne arunca in gheena vesniciei profitand de lasitatea noastra -precum cea a preotului si a levitului din pilda Domnului. Mai putem astepta mila daca nu ne trezim ?

    NU „ANTICONCEPTIONALELOR” UCIGASE !!!

    • Emil Baciu, mulţumesc pentru apreciere! N-am spus nimic de la mine. Chiar şi observaţia mea personală cu privire la nepăsarea românilor, care m-a izbit în momentul în care m-am întors în ţară la începutul lui februarie după o scurtă vizită în Grecia, este confirmată de mai mulţi, nu fără îngrijorare pentru compatrioţii noştri.

      Este interesant că pr. Mihai Andrei Aldea, singurul cleric din BOR care, din câte ştiu eu, a luat poziţie public cu privire la viitorul sinod, este un simpatizant al sfinţeniei părintelui Arsenie Boca, deşi nu al arsenismului în formele lui cele mai fanatice şi acefale. Nu văd o semnificaţie deosebită în acest lucru, în afară de adevărul că nimeni nu este infailibil de unul singur.

      Cu privire la anticoncepţionale, din păcate nu se pune corect problema, ci a pătruns la noi o propagandă pseudo-ştiinţifică cu originea în mediul (neo)protestant american. Pastilele respective nu sunt avortive, „distincţie” care aparţine steriletului şi pilulei „de a doua zi”. (Pentru acrivie, o să precizez că aceste două metode împiedică implantarea în uter a ovulului fecundat, astfel încât acesta nu se poate dezvolta şi este eliminat.) Pastilele anticoncepţionale modifică echilibrul hormonal astfel încât organismul femeii nu mai atinge concentraţia de hormoni propice ovulaţiei – nici pe cea propice implantării ovulului fecundat, e adevărat, dar acesta nu se poate forma dacă nu există ovul.

      Oricum, în Ortodoxie contracepţia de orice natură este opritoare de la împărtăşanie; din câte ştiu există canoane în acest sens din cele mai vechi timpuri. Aşadar, preoţii, după părerea mea, nu ar trebui să dea asemenea dezlegări, ci să catehizeze credincioşii cu privire la învăţătura ortodoxă despre concepţia şi naşterea copiilor, încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, frica/grija în faţa greutăţilor etc. Singura situaţie în care ar putea lua cineva asemenea pastile este pentru motive medicale (ajută în anumite afecţiuni), bineînţeles cu menţinerea unei castităţi desăvârşite în perioada respectivă. Dacă nu se pot abţine şi greşesc, este altceva decât să plece de la premisa că nu se pot abţine. Una este să cazi în luptă, şi să te ridici, şi alta este să depui armele de la început. Pare-mi-se cine face aşa se dă singur în mâna inamicului.

  7. Ioan C.

    Stimate Veaceslav,
    Înşişi Iosif şi Fecioara Maria au participat la recensământ (înscriere). Deci şi noi avem datoria să nu ascundem statului datele pe care ni le cere:
    „1. În zilele acelea a ieşit poruncă de la Cezarul August să se înscrie toată lumea.
    2. Această înscriere s-a făcut întâi pe când Quirinius ocârmuia Siria.
    3. Şi se duceau toţi să se înscrie, fiecare în cetatea sa.
    4. Şi s-a suit şi Iosif din Galileea, din cetatea Nazaret, în Iudeea, în cetatea lui David care se numeşte Betleem, pentru că el era din casa şi din neamul lui David.
    5. Ca să se înscrie împreună cu Maria, cea logodită cu el, care era însărcinată.”
    (Luca 2:1-5)

    • Da, dacă porunca oamenilor nu contravine poruncilor lui Dumnezeu, ne supunem. Va veni şi momentul când ni se vor cere lucruri contrare poruncilor lui Hristos, şi atunci, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne vom opune, de dragul lui Hristos.

Lasă un comentariu