Care sunt motivele pentru care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a fost huiduit? Manipularea secularist-umanista impotriva Bisericii Ortodoxe Romane

        Motivatia nu este nicidecum teologico-patristica, nu am auzit strigandu-se pentru iesirea Bisericii Ortodoxe Romane din captivitatea babilonica a asa numitului „Consiliu Mondial al Bisericilor” si nici pentru oprirea „Saptamanii de rugaciune(uraciune) ecumenica din ianuarie. Am auzit in schimb lozinci iluministe secular umaniste ” vrem spitale si nu catedrale”, ca si cum Biserica ar fi vinovata de faptul ca medicii romani parasesc Romania pentru un trai mai bun in strainatate sau pentru faptul ca toti specialistii romani migreaza in tari mai „calde”, sau pentru coruptia generalizata din tara.

          Prin Patriarh se huiduieste defapt Biserica Ortodoxa. Miscarea secularist umanista incerca sa manipuleze, ziarele la fel, incerca sa manipuleze impotriva Bisericii ca si institutie.

          De anumite  greseli de comunicare a unor ierarhi se folosesc secularist umanistii pentru a discredita Biserica cu tot ce insemna ea, se loveste in prezbiterat, se loveste in episcopat si se loveste pana la urma in orice crestin ortodox botezat, membru al Bisericii cele Una, Sfanta, Catoliceasca si Apostoleasca.

          Aceasta revolta anti Biserica porneste de la ideile Marxiste si ale Revolutiei Franceze, se revine la Revolutia Bolsevica, in care Bisericile sunt huiduite si se arunca cu pietre in icoane. Parca imi aduc aminte de dictonul iluminist: cu matele ultimului popa sa spanzuram pe ultimul rege. Este clar ca oamenii sunt manipulati. Nu sustin ecumenismul desantat, militant si anti-patristic al unor ierarhi din Biserica Ortodoxa Romana, dar nici nu pot sa fiu deacord cu secularist umanistii care, folosidu- se de slabiciunea „sistemului” bisericesc de azi din Romania lovesc in credinta ortodoxa, incerca sa faca o revolutie culturala in care sa slabeasca puterea de influenta a Bisericii in societate, sa o faca supusa ideilor inovatoare, si anume sa accepte relativismul absolut.

        E foarte interesant cum istoria se repeta, si cum Marxismul si ura „proletara” impotriva Bisericii si a tot ce insemna Ea este retrezita in oameni. Si e interesant acest lucru, mai ales ca vorbim de generatia care a facut ora de religie! Asa se intampla cand Biserica nu e fierbinte, ci e doar calduta si cauta sa coexiste cu politicul si cu ecumenismul eretic- facand acrobatii diplomatice periculoase, de genul „asistentei” la vecerniile din „saptamana de rugaciune ecumenica”(ca si cum ar incerca sa eludeze canonele apostolce care spun ca nu ai voie sa te rogi cu omul eretic nici macar in casa- asa zisa asistenta la vecerniile ortodoxe din acea saptamana organizata in spirit ecumenist,in care pastori si ierarhi romano-catolici predica din Usile Imparatesti ale Catedralei Patriarhale sunt cu totul deplasate, nu e nevoie sa isi puna si ei vesminte liturghie ca sa se roage, rugaciunea in comun cu ereticii nu e doar „impartasirea din potritul comun” asa cum afirma unii necunoscatori ai canoanelor Biseircii ).

       Dar cu toate acestea a venit timpul sa sprijinim Biserica si sa alungam ecumenismul si lipsa de credinta autentica. Unii episcopii si-au pus increderea in oameni(politici) dar psalmistul David spune „Blestemat tot cel ce isi pune nadejdea in om” si nu in Dumnezeu. Sunt pentru atitudine, dar atitudine corecta, sa atacam gesturile ecumeniste ale oricarui ierarh(asa cum ne invata toti Sfintii Parinti), sa ne delimitam de ei cand sustin erezii,  dar pentru motive serioase, pentru deviatiile lor catre erezie(catre ecumenism- saptama de rugaciune ecumenista, declaratii ecumeniste- vezi IPS Nifon la Busan, acorduri ecumeniste, prezenta BOR in CMB, etc) si nu pentru motive inchipuite, fantastice, ca nu sunt pe placul ateilor. Doar nu au ajuns ateii sa faca regulile in Biserica.

protoprezbiter Matei Vulcanescu

https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/01/21/mesajul-preafericitului-parinte-patriarh-daniel-adresat-cu-ocazia-saptamanii-de-rugaciune-pentru-unitatea-crestinilor-18-25-ianuarie-2014-nu-explica-un-lucru-fundamental-si-anume-faptul-ca-biserica/

Anunțuri

11 comentarii

Din categoria Uncategorized

11 răspunsuri la „Care sunt motivele pentru care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a fost huiduit? Manipularea secularist-umanista impotriva Bisericii Ortodoxe Romane

 1. Părinte, binecuvântaţi!

  La mulţi ani cu ocazia zilei onomastice!

 2. Ioan C.

  Aruncă unii cu noroi în Biserica Ortodoxă Română, de parcă incendiul i s-ar datora.
  Dar aceşti oameni mai bine ar arăta cu degetul spre patronii de la Colectiv ce au umblat numai după bani, spre autorităţile Sectorului 4 care şi-au dat aprobarea pt. acel local şi nu l-au verificat şi nu în ultimul rând spre cei care s-au ocupat cu focul de artificii într-un spaţiu interior, cum era acolo.

  • Dacă ar gândi normal, aşa ar face. Dar gândirea normală pare să fie rară în ţărişoara noastră, şi nu doar la ateiştii secularişti. Ei doar oferă un spectacol mai trist (şi într-un fel amuzant, în acelaşi timp) pentru că se consideră pe ei înşişi vocea raţiunii.

 3. unpacatos

  Doamne ajuta!!! Parinte este adevarat ca in Grecia sau inchis 2300 de biserici pe motiv ca nu sunt bani pentru salariile preotilor? Eu cred ca est o minciuna !!!! Domnul si Dumnezeu sa va binecuvanteze!!!!!

 4. iordache aurel

  PENTRU ATITUDINEA PREA ,,IMPACIUTOARE” ,PREA UMILA” ORI DE ,,SOBOLAN” ASCUNS A PARINTELUI PATRIARH CARE NU A CERUT ,,REFERENDUM NATIONAL” IN PROBLEMA MOSCHEII DIN BUCURESTI SI PENTRU ALTELE- VEZI FILMAREA ASCUNSA IN CARE SE DISCUTA DE MII DE EURO INVESTITIE IN NU STIU CE ,,AMPLASAMENT DE ,,HOTEL” CU APA DE PESCUIT” ETC, ,PENTRU ASTA E HULITA ,,BISERICA ORTODOXA,CA S-A SATURAT LUMEA DE ,,DEMAGOGIE” FARA ATITUDINE ,A CELOR CE O CONDUC ,UNEORI FOARTE NE-POTRIVIT ! COPII AU NEVOIE DE UN PROTECTOR CARE SA LE APERE ,,DURERILE” NU DOAR SA FIE ,,OI DE MULS” AMIN.

 5. Pingback: Graiul Ortodox

 6. Cristina Ionescu

  Cred ca sunt multe lucruri importante de realizat in aceasta tara…punand accent pe educatie, cultura…anumite persoane sa nu mai fie atat de mult interesate de a lovi in Biserici..
  ceea ce este interesant este ca in America sunt foarte multe biserici unde persoanele isi gasesc linistea si se intalnesc in fiecare Duminica intr-un numar foarte mare, realizandu-se multe conexiuni pozitive in societate..numai in Romania in permanenta sunt criticate Bisericile..totusi ar fi necesar sa punem accent pe ceea ce este frumos pt suflet..nu pe avutii..
  C

 7. Pingback: Care sunt motivele pentru care Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a fost huiduit? Manipularea secularist-umanista impotriva Bisericii Ortodoxe Romane | Dragostea se bucură de adevăr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s