Ortodocșii greci cer caterisirea de urgenta a Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, Noua Roma, pentru călcarea flagranta a Sfintelor Canoane Apostolice si Patristice ce interzic impreuna rugaciunea cu ereticii

Grupuri intregi de laici si clerici merg la mitropolitii de care apartin cerand oprirea pomenirii Patriarhului Bartolomeu, respectiv discutarea in Sinod a aplicarii canoanelor pentru Patriarhul Ecumenic, care a facut impreuna-rugaciune cu papa Francisc la Ierusalim.

Avand in vedere ceea ce spun Canoanele Sfintilor Parinti, noi, crestinii ortodocsi cu constiinta dogmatica treaza, cerem caterisirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu I.

preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Veriei, Nausei si Campaniei

Sfanta Mitropolie a Gortinei si Megalopolis

Despre intalnirea de la Ierusalim dintre papa si patriarh

Parintele Paisie Arghioritul ne spune ca atunci cand ne rugam impreuna trebuie sa avem toti aceeasi credinta. Acest cuvant al parintelui Paisie ne este suficient ca sa condamnam impreuna-rugaciunile „pe care SS Bartolomeu le face cu Romano-Catolicii”. Romano-Catolicii sunt eretici. Rugaciunea impreuna cu ereticii nu ajunge la Dumnezeu, ci cade in gol. Nu era nevoie sa ne spuna parintele Paisie acest lucru, pentru ca este scris in Pidalion (Carma Bisericii- Sfintele Canoane). In baza acestor canoane din Pidalion, oricine se roaga cu ereticii (vezi Patriarhul Ecumenic cu papa) trebuie caterisit. Cei ce se roaga impreuna cu papa sunt condamnati de Canoanele Sfintilor Apostoli si ale Sfintilor Parinti prin CATERISIRE. Atentie, caci si laicii care se roaga cu ereticii sunt afurisiti de Biserica. Voi, laicii, sa dati exemplu clericilor filopapisti care se roaga cu ereticii, si sa ii opriti de la aceste practici condamnate de Sf Canoane, pentru ca, asa cum a demonstrat istoria bisericii, voi, laicii sunteti pastratorii si aparatorii Dreptei Credinte.
Pentru Dreapta Credinta au curs siroaie de sange. Sa stam bine!

+ Ieremia
Mitropolitul Gortinei si Megalopolisului

sursa http://aktines.blogspot.gr/2014/05/blog-post_637.html
traducerea din limba greaca de preot Matei Vulcanescu

36 comentarii

Din categoria Uncategorized

36 de răspunsuri la „Ortodocșii greci cer caterisirea de urgenta a Sanctitatii Sale Bartolomeu, Patriarhul Constantinopolului, Noua Roma, pentru călcarea flagranta a Sfintelor Canoane Apostolice si Patristice ce interzic impreuna rugaciunea cu ereticii

  1. ion

    Ce fel de rugaciune sa facut de luminarea mintii ? Nu cred ca e vreo Problema!!!!???

  2. Ioan C.

    Părinte Matei Vulcănescu,
    1. În 2012 Patriarhul Kirilll al Rusiei l-a avut ca oaspete pe preşedintele Alianţei Mondiale Baptiste, iar despre asta nu aţi zis nimic:
    “On 29 March 2012, His Holiness Patriarch Kirill of Moscow and All Russia met with the Revd. John Upton, President of the Baptist World Alliance, the Revd. Hans Guderian, President of the European Baptist Federation, and representatives of the Euro-Asian Federation of the Unions of Evangelical Christians Baptists. The meeting took place at the Patriarch’s working residence, Chisty side-street, Moscow.”
    Mai multe aici: https://mospat.ru/en/2012/03/29/news60664/

    2. Şi nici depre scrisoarea de felicitare adresată de Patriarhul Kirill lui Francis cu ocazia alegerii sale ca papă nu aţi avut nimic de adăugat:
    „His Holiness Patriarch Kirill of Moscow and All Russia sent a message of greetings to Pope Francis on the occasion of the anniversary of his election to the chair of Bishops of Rome.

    Your Holiness,
    Please, accept my sincere greetings with the first anniversary of your election to the chair of Bishops of Rome.
    The first year of your pontificate was marked by great expectations and important initiatives in the Roman Catholic Church. The endeavours of Your Holiness to make the presence of the Gospel ideals in the life of modern society more distinct have already yielded good fruits. Your care for the suffering and the destitute reminds people about the duty of brotherly love and about the necessity to show, by good deeds, solidarity with the needy.
    Last year, the bilateral relations between the Russian Orthodox Church and the Roman Catholic Church saw further development. I am pleased to note the high level of mutual understanding and the desire of both sides to strengthen the Orthodox-Catholic cooperation in order to uphold Christian spiritual and moral values in the modern world, defend the oppressed, and serve the neibours.
    I wish Your Holiness spiritual and physical strength, joy and help from the All-Generous God in your lofty ministry.
    With love in the Lord,
    /+Kirill/
    Patriarch of Moscow and All Russia”
    Sursa: https://mospat.ru/en/2014/03/13/news99494/

    3. Şi nici când reprezentanţi ai Bisericii ortodoxe Ruse s-au dus la Vatican ca să se întâlnească cu papa Fancisc nu aţi avut nimic de adăugat:
    „On March 30-April 4, 2014, hieromonk Stefan (Igumnov), DECR secretary for inter-Christian relations, and Rev. Alexey Dikarev, a DECR staff member, paid a working visit to the Vatican with the blessing of Metropolitan Hilarion, chairman of the DECR.
    On April 2, the DECR delegates attended the general audience of Pope Francis at St. Peter’s Square and later met with the Pope. They conveyed greetings from His Holiness Patriarch Kirill to Pope Francis who asked them to convey his warm greetings and best wishes to the Patriarch and also to Metropolitan Hilarion of Volokolamsk. An importance of developing bilateral relations between the Moscow Patriarchate and the Holy See was noted during the talk.”
    Mai multe aici: https://mospat.ru/en/2014/04/04/news100485/

    Sunteţi părtinitor, la ce fac ruşii nu aveţi nimic de obiectat!

    • Multumesc pentru informatie, nu am stiut nimic. Si Chiril e episcot, e si el vandut la fel ca ceilalti!

      • AndreiD

        Lumea vorbeste mai mult de patriarhul ecumenic si datorita faptului ca este cel mai activ in miscarea ecumenica. Dar evident, asta nu inseamna ca nu observa nimeni ce face si Kiril (mai ales ca e si fost kgb-ist).

  3. este extraordinar ca s-au intalnit cei doi in rugaciune

    sa il caterisesti pe patriarh…..e foarte rau…..nu e de la hristos
    nu spunea el ca unde sunt doi sau trei adunati in numele meu sunt si eu cu ei….
    un pas mare pt unirea biericilor
    un act de curaj fantastic pentru amanadoi
    bravoooooooooooooo
    celor doi
    bravoooo

    • Sfintele Canoane interzic rugaciune cu ereticii, din pacate papa este eretic, e inafara Bisericii lui Hristos. De aceea ei nu se pot ruga impreuna, pentru ca nu cred in acelas Dumnezeu. DUmnezeu este Unul, dar unii au strambat invatatura lui si aceea aduc blasfemie lui Dumnezeu, deci nu ai voie conform canoanelor Bisericii sa te rogi cu cei care blasfemiaza pe Hristos, iar papa il blasfemiaza pe Hristos punandu-se in locul lui Hristos.

    • jad

      @victoritadutu
      ce se zice la CREZ Cred…Intru UNA, Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserica;…. de unde 2 biserici? negati Crezul va dati seama ce spuneti???????

  4. sfintele canoane cum le zici tu sunt legi date de oameni pentru un anumit secol. Simplu. Astazi sunt desuete nu mai au valabilitate cum legea lui Caragea sau nomocanoanele bizantine sunt frectie la picior de lemn. Cu exceptia lui tataie Ieremia din fericire omul de rand habar nu are de polemica aceasta de doi lei. Oamenii vor unire, adu-ti aminte numai vox populi , vox Dei ce a spus Santo subito! si asa a fost. Eretici e o titulatura desueta si jignitoare si noi pentru ei suntem eretici, unde mergem in logica asta. ma baiete antiecumenismul nu va avea niciodata indeajuns aderenti sa fie luat in seama. Cum ma distreaza pe mine , asa si pe altii iar pepoporul crestin nu-l intereseaza. Si eu ma uit si citesc aceste ineptii ca la siteurile cu ciudatenii si bizarerii, fara sa-imi pese de alegatiile voastre, fara sa ma impresioneze. Noi ortodocsii suntem filocatolici prin fire, caci catolicii sunt fratii nostri, cei mai apropiati. Iar ce face papa Francisc este de mare naturalete, delicatete si impact.

    • Sfintele Canoane nu sunt legi date de oameni ci sunt lucrarea DUhului Sfant in Biserica, au aceeas putere ca si Evanghelia. SI Evanghelia tot de oameni a fost scrisa. Dar de ce oameni? De oameni purtati de Duhul Sfant, continuitatea Apostolica se manifesta tocmai prin continuitatea in Biserica a manifestarii DUhului Sfant prin Sfintii Parinti, tot oameni si ei. Canoanele Dogmatice au rolul de a proteja Revelatia. Daca Adevarul este unul singur descoperit de Dumnezeu, iar ceilati sunt eretici, nici rugaciunea nu poate fi primita de Dumnezeu, cu atat mai mult rugaciunea in comun, prin care noi cei ce avem dreapta credinta recunoastem ca si ereticul are dreptate ca si invatatura lui stramba defapt e dreapta. Acesta e rolul canoanelor. Iar invatatura fiind vesnica si canonul ce apara invatatura e vesnic.

      • sebastian

        si cand sor luat de gat SF PARINTI la sinoadele ecumenice si se certau ca nebunii si acolo a fost lucrarea Duhului Sfant??? tre sa privim fiecare din noi la ceea ce inseamna cu adevarat Ortodoxia, iubirea fata de aproapele!!

      • Lucrearea DUhului Sfant e formularea Dogmei, chiar daca au existat neintelegeri oemnesti, lucrarea DUhului se vede in rezultatul Sinodului.

    • jad

      @martin mai citeste Proloagele si nu mai vorbi din stomac
      Sfantul Vasilie cel Mare
      Vadit lucru este ca multi oameni, astazi, nu se mai ingrijesc de pazirea poruncile Mantuitorului, ci se supun mai mult obiceiului si poruncilor omenesti. Pentru ca, a petrece prin munti si prin pustietati, a se zavora pe sine in inchisoare, si manca o data pe zi, si in tot chipul a se feri de paine si de apa, si a purta haine aspre de par, si a-si infasura trupul sau cu fier, si a umbla descult, si a se culca pe pamant, si a fugi de vorba multa, toate acestea sunt predanii bine asezate de Sfntii barbati, Datori sunt, insa, cei ce fac acestea, mai intai, sa pazeasca poruncile Domnului, adica: indelunga-rabdare, adevarul, gandul smerit, infranarea, neaducerea aminte de rau, neimpatimirea pentru cele de aici, credinta si dragostea cea nefatarnica, fara de care cu neputinta este sa placem lui Dumnezeu. Se cade, dar, cu adevarat, si pe acelea a le pazi, si PE ACESTEA A NU LE LASA
      http://www.ortodoxism.ro/proloagele/august/Proloage17Aug.shtml
      ORTODOCSII nu vor fi niciodata filopapistaşi cei ce stica, Credinta merg la iad

  5. Restul erezie, papa eretic samd sunt mici rautati si prostioare. Domnul Christos sa te lumineze si sa curete agitatia si ignoranta ta frate Matei! Cu speranta indreptarii tale grabnice si a insanatosirii spirituale!

    • Alexandru Iftime

      „Mici rautati si prostioare” ati scris dvs. mai sus („tataie Ieremia…ma baiete…ineptii”). Atata tine „iubirea” ecumenista, pana cineva nu e de acord si eventual combate cu o atitudine ferma si cu argumente dogmatice. Papa e eretic, toata adunarea lui este eretica, nu ca asa zice pr Matei sau IPS Ieremia de Gortyna ci fiindca doctrina lor e devianta in raport cu invatatura lui Hristos si a fost condamnata de catre Biserica Ortodoxa. Valul de ecumanism contemporan nu va schimba acest lucru ci va duce in pierzare pe urmatorii sai.
      [Am scris din greseala „ecumanism” dar acum las asa 🙂 … Intre ecumenism si umanism-secularism e o legatura mai intima decat ar putea parea la prima vedere]

  6. interesanta opinie.dar totusi e papa. si ei ar putea sa zica la fel desprre noi si tot asa pana nu mai terminam niciodata. daca religia lui Hristos este iubire nu se poate ajunge la o intelegere. asta fac cei doi.

    • E iubire insotita de Adevar. Papa sa despartit de Biseirca nu invers, asta o recunoste istoria. Cine cunoste cat de cat istoria Schismei de la 1054 intelege foarte bine cum ca papa si-a dorit puterea lumeasca. Sfantul Iustin Popovici spune ca sunt 3 mari caderi in lume: Adam, Iuda si Papa.

      • sebastian

        e o prostie sa tot ridicam in slavi ca in 1054 a fost schisma, a inceput mult mai demult si ce a pus capac a fost cruciada din 1204!!! deci de demult a inceput ruptura!! sa ne fereasca Dumnezeu!

    • jad

      @victoritadutu
      Iubirea fara Adevar NU EXISTA, papismul e minciuna nu se cred in Dumnezeul Treimic al Ortodocsilor,ce facea Stapanul IISus de ajungea la o intelegere cu diavolu cand a fost ispitit in Pustia Carantaniei sa faca paine din piatra si sa i se inchine ,daca facea intelegeri dinastea anula Taina mantuirii ..si credinta ORTODOXA nu ar mai fi existat

  7. ion cel prost

    Papasa despartit!

  8. liviu-cornel

    Caterisirea unui patriarh din voia cuiva mai mic duce la pierderea apostolicitatii, cadem din apostolat. Ori, nu cred ca ortodoxia are nevoie de asta acum.
    Ereticii nu recunosc Sf. Treime, pe cand catolicii o recunosc.

    • Contraziceti Canonul II al lui Ipolit- Jean Claude Larchet, Biserica Treupul lui Hristos, pg 159
      Nu poporul il cateriseste pe patriarh ci poporul cere caterisirea patriarhului, poporul poate sa il alunge pe patriarh. Caterisirea propriuzisa e facuta de Sinod, dar pana la Sinod poporul il alunga de pe tron, pentur ca nu mai exprima credinta poporului, si cere caterisirea lui.

      • AndreiD

        Poporul are tot dreptul sa ceara caterisirea. Asta e gandire clericalista. In situatie de erezie, poprul devine strajerul credintei, atunci cand episcopul isi uita aceasta menire.

  9. Intrucat majoritatea comentariilor la articol sunt intentionate ca fiind religioase, de fapt nu sunt si daca nu ar fi intristatoare ar fi adevarate comedii, sugerez filo-papistasilor sa citeasca cateva lucrari fundamentale: „Catehismul Ortodox” cat si lucrarea lui Vladimir Guette: „Papalitatea eretica”.

    • Emil Baciu

      Parinte Matei, ma alatur si eu cu mare bucurie acestui mare ierarh marturisitor si tuturor celor care sunt alaturi de el. Numarati-ma si pe mine cu ei. Si semnez pentru asta. Multumesc lui Dumnezeu ca are in Biserica Sa astfel de oameni !
      IPS Mitropolit Ieremia al Gortinei, cere caterisirea Patriarhului Bartolomeu, -din dragoste pentru turma pe care o pastoreste ,dar si pentru oile ratacite-, caci acesta prin actiunile sale sminteste pe drept credinciosi si insala pe cei care inca nu au inteles ca trebuie sa se intoarca prin pocainta in sanul Bisericii, cea Una, caci Domnul Hristos Unul este.
      Dar la noi sunt sanse de o asemenea actiune, tinand cont ca sub PF Patriarh Daniel, rugaciunile in comun au devenit o regula obligatorie? Mai suntem ortodocsi atata timp cat pentru cea mai mare parte din cler aceasta si multe alte abateri grave de la Sfanta Traditie,Canoanele si Dogmele Sfintilor Apostoli si Parinti ,( exemplu :Acordurile de la Balamand si Chambesy ) sunt o practica „normala” ?
      Dumnezeu sa ocroteasca poporul grec marturisitor si sa ajute poporul roman sa mearga pe aceeasi Cale !

  10. AndreiD

    @Martin
    1. Sfintele canoane sunt desuete pentru cine nu a inteles nimic din crestinism pana acum. Tocmai asta e ideea: crestinismul nu se schimba, ramane acelasi. ” Iisus Hristos, ieri si azi si in veci, este acelasi” (Evrei 13:8), si la fel este si cu credinta revelata de El. Ca lumea se schimba (secularizeaza) nu e ceva de bun augur pentru cei care gandesc asa, ci, din contra, e de rau.

    2. Termenul „eretic” nu e o titulatura jignitoare. Si Sfantul Apostol Pavel a folosit-o. Cam atat de crestini sunt ecumenistii, ca ajung sa conteste cuvinte biblice…. Termenul „eretic” arata alegerea gresita a cuiva, departarea acestuia de adevar si e un termen menit sa-l constientizeze ca se afla in ratacire.

    3. Ca sunt putini antiecumenisti e adevarat, dar numarul nu a contat niciodata in Biserica. A contat doar adevarul. Hristos a vorbit de „turma mica”, si de „poarta cea stramta pe care putini o afla”. In vremurile de erezie, cei credinciosi au fost mereu in minoritate (in perioada ariana, monotelita, pe vremea sinodului de la Ferrara – Floerenta etc.), dar mereu au triumfat.

    4. Papa actual nu are finete, e doar un individ care vorbeste despre extraterestrii si alte lucruri anti-crestine. El e doar un element care arata cum va fi Noua Ordine Mondiala. Un mixaj de crestinism cu tot felul de erezii si superstitii. Ca nu are finete se poate verifica in perioada cand Videla era dictator.

  11. exigu

    Parinte Matei,
    Ar trebui sa ne uitam mai mult in ograda noastra potrivit Scripturii (Matei 7, 5). Biserica Ortodoxa are si ea probleme destule legate de moralitatea si credibilitatea clerului( intelegindu-se diacon, preot, episcop). Desi clericii ortodocsi fac trimitere la canoane in special la acelea ce reglementeaza disciplina ecclesiastica , ele sint observate cu multa ingaduinta si interpretate in mod discretionar sau dupa “intelepciune”episcopului. Citi din episcopii ortodocsi in Joia Patimilor spala picioarele unor credinciosi in semn de aducere aminte de gestul facut de IIsus Hristos asa cum o face Papa. La ora aceasta Patriarhul ecumenic Bartolomeu II si Papa Francesco sint virful de lance al crestinatatii mondiale , si este bine ca sint uniti .Numai imbecilii si cretinii fac aprecieri denigratoare la adresa celor doi pontifi.
    .

    • Dumnezeu sa ne fereasca de o astfel de unire cu ereticii, mai bine sa fiu curvar si homosexual si criminal decat eretic. Am mai multe sanse la mantuire ca imoral si criminal, decat are ereticul care aduce hula Duhului Sfant.

      • exigu

        Ma intreb daca nu va lipseste vreo doaga . Raspunsul este al unui iresponsabil ,care in ciuda faptului ca se pretinde slujitorul Domnului este un habotnic ignorant si putin stiutor de carte. „sa fiu curvar si homosexual si criminal decat eretic”.Afirmatia aceasta denota o subrezenie la partea superioara a corpului.

      • Primul care a zis asta este Ava Pahomie in Pateric, atunci cand a fost acuzat ca e curvar, criminal,e tc a acceptat, iar cand a fost acuzat ca e eretic a zis NU, eretic nu sunt, pentru ca erezia ma desparte de Dumnezeu, pe cand toate celelalte pacate sunt spre smerirea mea.

    • Alexandru Iftime

      Problemele morale din Ortodoxie sunt legate si potentate de acelasi relativism/materialism ce sta si la baza ecumenismului, iar umblatul cu ereticii nu ne ajuta sa ne vindecam, ci ne afunda si mai rau. Nu o sa se repare problemele morale din Biserica Ortodoxa prin amestecarea cu ereticii – dimpotriva, caci amestecarea cu ereticii indeparteaza de Hristos, fara de Care renasterea morala este imposibila. La ora actuala multi refuza sa vada baza spirituala a Bisericii, relatia personala cu Hristos, cautarea mantuirii, si prefera sa priveasca aspecte superficiale de etica si ritual. Insa a privi doar aspectele etice/morale si nu baza lor in relatia personala cu Dumnezeu (cum fac multi ecumenisti, care sustin ca se mantuiesc si ereticii – ba si paganii – daca sunt „oameni buni”) inseamna a sustine mantuirea doar prin fapte (combatuta clar de Mat. 12:30 si Gal. 3) si a aluneca usor-usor spre pelaghianism. Fara relatia cu Hristos (care este intrerupta de erezie) morala devine o vorba goala si decade (o avea clerul ortodox probleme morale… dar uitati-va la halul celui papistas, sa nu ma apuc sa scriu despre abuzuri sexuale si alte cele) iar „umilinta” devine un show propagandistic grosier.
      Crestinatatea nu are nevoie de „varfuri de lance”, de papi si satrapi (Mar. 10: 42-45), capul Bisericii este Hristos si de aceea nu avem nevoie de un „capo di tutti capi” pe pamant cum se proclama papa, care e de fapt un suveran teocratic in traditie ne-crestina, „pontifex maximus” al Romei pagane si un fel de „deva-raja” (rege divin) oriental, nu urmas al Sf. Petru… In Ortodoxie, patriarhii si mitropolitii au, de principiu, doar indatoriri administrative in plus fata de alti episcopi, iar patriarhul ecumenic are doar un primat onorific. (Patriarhul ecumenic a fost declarat „etnarh” [milletbashi] al comunitatii ortodoxe din Imperiul Otoman, cu rang echivalent cu al unui pasa cu trei tuiuri, dar aceasta a fost o insarcinare administrativa coexistenta exclusiv cu Imperiul Otoman; daca unii episcopi/patriarhi se mai cred si azi pasale cu trei tuiuri e problema lor, ca sa zic asa…)
      Biserica cea Una, Sfanta si Soborniceasca (Catholica) este cea Ortodoxa, cultul „catolic” (ca sa fim corecti tehnic, ar trebui sa folosim „papistas” sau „filioquist”) uzurpa atat acest termen cat si pe cel de crestin, caci cultele eretice sunt rupte de Biserica si deci de Hristos si mantuire; erezia osandeste (Tit 3:10-11).
      Iar a incepe cu cum trebuie sa ne uitam in ograda proprie si a incheia facand pe altii imbecili si cretini mi se pare o involuntara autoironie.

    • AndreiD

      Si daca patriarhul Bartolomeu e mason, tot „varf de lance” il consideri? Scriptura ne invata sa „cercetam duhurile”. Daca patriarhul si papa fac declaratii si acte de „iubire”, care te atrag in erezia ecumenismului, inseamna (evident) ca nu vin din convingere crestina, ci de la diavol, cu scopuri viclene.
      Situatia e fix invers. Voua va lipseste o doaga, pentru ca va prosteste orice vorba despre „iubire” si „filantropie”. Ca sa nu mai zic de adresarile de „imbecili si cretini”. Casca ochii, ca nu cei care se opun celor doi sunt asa. Esti un diletant si un aventurier in ale teologiei si ale crestinismului, si totusi iti permiti sa faci aprecieri….

  12. La cele 7 Sfinte Sinoade Ecumenice s-a curatat graul de neghina. Gunoiul eretic a fost aruncat afara, iar invatatura cea adevarata a fost statornicita de catre Sfintii Parinti care nu putrezesc, si au moaste nestricacioase pana in ziua de astazi. Deci sa vada individul de mai sus ca Sfintele Canoane sunt scrise de Sfinti Parinti care nu putrezesc. In ziua de astazi gunoiul eretic ni se strecoara sub nas, pe nesimtite sub insemnele asa-zisei iubiri fratesti. Dragostea „se bucura de Adevar”, nu de inselaciune eretica, nu de invatatura mincinoasa ! Din anul 1054 papistasii nu mai au sfinti proslaviti cu moaste ! Inca o dovada ca Duhul Sfant i-a parasit !

  13. Todea Flaviu

    Sfantul Nectarie e sfant? daca da – si cum sa nu fie?! – a se citi cartea lui ” De ce papa si supusii sai s-au despartit de Biserica Lui Hristos”
    in rest, cine e „mai” sfant, sa vorbeasca!

  14. DESCOPERIRE EXCEPŢIONALĂ CARE ATESTĂ ADEVARURILE BIBlIEI

    ………Piesele arheologice descoperite de catre subsemnatul în apele Crişului Alb din hotarul localităţii Zărand judeţul Arad,România, Europa conţin sute de mii de pagini şi sute de fotografii O parte din aceste fotografii au fost publicate de catre subsemnatul în volumele tipărite cu număr de ISBN ,altele s-au transmis pe internet sub formă de articole……………..
    …….Mereu,studiind aceste fotografii sau texte scrise ,descopăr noutăţi peste care,din lipsă de timp ,am trecut cu vederea ..Între acestea, se află şi fotografiile transmise de catre satelitul american din interiorul Templului Sfânt al Edenului Terestru amplasat in Golful Crişului Alb între râurile Crişul Alb şi Cigheri .În ziua de 11-12 VI 2016, studiind cu atentie fotografiile din interiorul Templului Sfânt al Edenului publicate în Volumul Creaţionism Ştiinţific-Arheologic,Istoria Nefalsificată a Omenirii,Manual Internaţional la pagina 280 .ISBN 978-973-0-15486-3, Ed. Spectru SRL Arad, anul 2013,autor Dr Hc. Teodor Ardelean Expert Judiciar -Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor , precum şi pe coperta volumului Templul Sfânt al Edenului publicat în Editura Gutemberg SA Arad în anul 2010 ISBN nr 978-606-82o4-08-6 autori Academician Dr.Hc T.I. Ardelean şi Master Energ.Ing. I Cristian aceeaşi fotografie din inteiorul Templului Sfânt al Edenului ,am remarcat: In grupul de imagini transmise de catre satelit ,pe aceste fotografii, se observa în grupul nr. 3 de fotografii,deasupra unei chei yale O CARTE DESCHSĂ ÎN POZIŢIE VERTICALĂ avand în partea stângă,cu faţa către noi, filele desfăşurate.Alaturi de aceste file,in poziţie verticală , se află PIESA ARHEOLOLOGICĂ SCRIPTU LU RA sau Originalul Sfintei Scripturi descoperit de către subsemnatul în anul 2010 şi predat la Muzeul Judetean Arad cu proces verbal semnat de catre subsemnatul , inginerul I Cristian, Cosmisarul Modvean Stefan din partea Politiei Arad şi conducerea Muzeului Arad .Deasupra FILELELOR desfăşurate ,in poziţie oblică, se afla din nou fotografia PIESEI ARHEOLOGICE SCRIPTU LU RA ( Fotografia piesei arheologie Scriptul lu Ra aşa cum apare in cele două fotografii în interiorul Tmplului Sfânt al Edenului se afla publicate la paginile 260,261,şi 262 din volumul Creaţionism Ştiinţific Istoria Nefalsifcată a Omenirii ,Manual Internaţional şi la paginile 61,62 şi 63 din volumul Templul Sfânt al Edenului ……………………………………………………………………………….
    ……..Aflarea fotografiei Piesei Arheologie Scriptu lu Ra în fotografiile satelitului american realizate în interiorul Templului Sfânt al Edenului e dovadă certă a realitatii acestui document . Valoarea PIESEI SCRIPTU LU RA ,ORIGINALUL SFINTEI SCRIPTURI ,scrisă în Limba Edenului,este FĂRĂ ASEMANARE , în TOT UNIVERSUL ! Această realitate, strigă împotriva acelor care şi au bătut joc de aceste descoperiri epocale.Pentru cunoaşterea adevărului trimiteţii acest articol la conducerea religiilor din toată lume.

    Arad la 12 iunie 2016
    Expert Judiciar Teodor Ardelean
    Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor

  15. Ortodoxia neschimbata

    Se pare ca papistasii au invadat blogul dar fara sa aibe vreun argument. Emit numai rationamente din capul lor, vin cu o religie a lor si nu a lui Dumnezeu. Papistasii se reinventeaza in speranta ca vor birui Biserica lui Hristos! Hristos este cu Ortodocsii! Intelegeti papistasi si va plecati!

Lasă un comentariu