Conferinta de la Sf Ioan Casian cu parintele Teodor Zisis. Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului. Falsele „Taine” ale eterodocsilor. Despre incetarea pomenirii ierarhilor ecumenisti.

Pornind de la aniversarea edictului de la Mediolan, parintele Theodoros Zisis analizeaza avatarurile conceptului de toleranta religioasa, de la vremea Sf Imparat Constantin, cand acest concept a favorizat raspandirea crestinismului si pana in zilele noastre, cand reaua sa interpretare serveste la surparea dreptei credinte, prin erezia ecumenista.

partea 1:

Ultima parte a textului conferintei si raspunsuri ale parintelui la diverse intrebari din public. Despre sinaxa monahilor si clericilor ortodocsi din Grecia si „Marturisirea de credinta impotriva ecumenismului”. Despre necesitatea informarii poporului in privinta problemelor de credinta. Despre reaua ascultare si sfanta neascultare. Despre invaliditatea caterisirii clericilor marturisitori. Despre falsele taine ale ereticilor si despre eroarea primirii acestora la ortodoxie prin mirungere si a recunoasterii „hirotoniei” clericilor eretici care vin la ortodoxie. Despre secularism si relatia sa cu ecumenismul. Despre conceptul de toleranta religioasa in educatia contemporana. Despre tehnologie si pecetluire.

partea 2:

Raspunsuri la intrebari din public: Despre incetarea pomenirii ierarhilor eretici. Despre ratacirea schismaticilor care se rup de Biserica sub pretextul apararii ortodoxiei. Despre nationalism ca erezie condamnata sinodal. Despre frica. Despre validitatea tainelor savarsite de catre clericii canonici, dar ecumenisti. Despre intercomuniunea cu ereticii monofiziti. Despre scrisoarea parintelui Matei Vulcanescu adresata Sinodului BOR.

partea 3:

Un comentariu

Din categoria Uncategorized

Un răspuns la „Conferinta de la Sf Ioan Casian cu parintele Teodor Zisis. Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului. Falsele „Taine” ale eterodocsilor. Despre incetarea pomenirii ierarhilor ecumenisti.

Lasă un comentariu