Momentul istoric al întreruperii pomenirii Arhiepiscopului ecumenist al Tesalonicului de către Părintele Theodoros Zisis

Iata ce spune Parintele Theodoros Zisis în declarația de oprire a pomenirii:

„Din categoria episcopilor ecumeniști faceți parte și Înaltpreasinția Voastră Arhiepiscop al Salonicului domnule Antim, așa cum v-am explicat în scrisoarea pe care v-am trimis-o, răspunzand la scrisoarea părintească, în ghilimele, și învătătoreasca în care îmi spuneți să încetez a vorbi împotriva ecumenismului și a Sinodului din Creta, pentru ca sa nu rascolesc constiinta oamenilor, a pleromei Bisericii.
Mi-ați arătat în modul cel mai clar(cu capul descoperit) identiteatea Dumneavoastră cu erezia ecumenistă, prin primirea laudativă a Sinodului din Creta prin pozitia pe care ați avut-o în Sinodul Ierarhiei Bisericii Greciei din 23-26 Noiembrie 2016 și prin ordinul de citire a mincinosul text intitulat „Catre popor” în toate Bisericile din Salonic.
Oricât ați încerca Dumneavoastră și toți ecumeniștii ca să justificati Sinodul din Creta, nu aveți sorți de izbândă, pentru ca acesta nu e nici Sfânt, nici Mare, nici Sinod, așa cum rezultă din marturia pleromei Bisericii.
Pentru că am cazul episcopului care învață cu capul descoperit erezia, așa cum arată Canonul 15 de la I-II Constantinopol de pe timpul Sfantului Fotie cel Mare, rezumând toată tradiția apostolică și patristică a Bisericii, deaceea INTRERUP POMENIREA NUMELUI DUMNEAVOASTRĂ la toate Sfintele Slujbe, începând de astăzi, simbolică fiind ziua aceasta, anume Duminica Ortodoxiei!
Nu poate să rabde conștiința mea preoțească, ca astazi Biserica Sfintilor Parinți și a Sfintelor Sinoade să condamnamne toate ereziile și pe iconomahi și în același timp să recunoască pe eretici ca biserici și să accepte că suntem împreună cuprinși cu (oferim eclezialitate) iconomahii, protestanții, papsitastașii și cu
„Consiliului Mondial al Bisericilor”.
Pomenind numele Dumneavoastră ar însemna că(prin pomenire) aș declara ca aș fi și eu ecumenist, cum ca aș avea aceeași credință cu Dumneavoastră și aș minți pe Hristos Dumnezeu care se află pe Sfânta Masă(în momentul pomenirii în Sfânta Liturghie), asa cum mințiți Dumneavoastră acum, și foarte mulți din Mitropoliții Greciei de Nord și Greciei de Sud, cum că Patriarhul Ecumenic Bartolomeu și Sinodul Greciei ar „Drept invata Cuvantul Adevarului Tau( a lui Dumnezeu)”.
M-aș bucura foarte mult dacă și Dumneavoastră ați respecta canonul 15 de la I-II Constantinopol, adică veți lăuda lupta mea pentru Dreapta Credinta sau macar mă veți lasa să continui lucrarea mea învătătorească și Sfintele Slujbe în Biserica unde slujesc, și anume Sfantul Antonie. 
Eu nu părăsesc Biserica Sfantul Antonie, (slujesc aici fara a vă pomeni,și nici nu voi pomeni vreun alt episcop in loc).
Aseară am fost sunat de un mitropolit care m-a rugat să nu opresc pomenirea pentru că se va face mare tulburare.

A venit timpul să se facă tulburare, să se trezească oamenii din somnul ecumenist!!!”

traducere preot Matei Vulcanescu, Mitropolia Pireului

nota mea: sa ne dea Dumnezeu parte cu Parintele Theodoros Zisis, luptatorul prin excelentă împotriva ereziilor al secolului acestuia.
Mulțumim lui Dumnezeu ca ne-a dat un astfel de luptator model pentru noi toți în această epocă lipsită de modele autentice.

17 comentarii

Din categoria Uncategorized

17 răspunsuri la „Momentul istoric al întreruperii pomenirii Arhiepiscopului ecumenist al Tesalonicului de către Părintele Theodoros Zisis

  1. Amin!

    Vrednic este părintele Theodoros Zisis!

  2. Daca tot traduceti pentru noi nestiutorii, parinte Vulcanescu, faceti-o macar corect. Prea ati exagerat cu politetea pentru astfel de oameni, textul original al parintelui Zisis neincluzand formula de politete atat de sfanta pentru… sfintia voastra.
    ὀνόματός σας – nu se traduce Dumneavoastra, ci – numele tau !

  3. Dinu T.

    Axios ! Axios ! Axios, Parintelui Theodoros Zissis ! Iata cu adevarat Pastor, care-si pune sufletul pentru oile sale, iata cu adevarat Preot care-si pastoreste turma catre Imparatia PreaSfintei Treimi, iata teolog si patrolog de exceptie a caror cuvinte i se impletesc cu viata, iata luptator neinfricat, de zeci de ani, impotriva tuturor ereziilor care se lupta sa insele madularele Bisericii, iata povatuitor neinselat daruit noua de Dumnezeu in aceste vremuri de apostazie, iata cu adevarat Paznic a carui nume e sinonim cu acrivia, mare trezvitor al randuielilor bisericesti, iata Trambita puternica impotriva pastorilor naimiti care au patruns ,pe aiurea, in staul, iata cu adevarat Stalp neclintit al Bisericii lui Hristos, iata cu adevarat stanca tare de care se zdrobesc clevetirile eretice, iata un om ales de Dumnezeu care vegheaza pentru noi, pentru care trebuie sa si murim. Bucura-te Parinte Theodore, care bine ai stiut sa-ti negustoresti aceasta putina viata trecatoare ! Multi ani traiasca si vesnica sa-i fie pomenirea !

  4. Sorin Bazavan

    Vrednic este!!!

  5. Pingback: După ce Pr. Prof. Univ. Dr. Theodor Zisis a întrerupt pomenirea mitropolitului eretic-ecumenist Antim al Thesalonicului, urmează prigonirea sfinției sale. – Ortodoxia mărturisitoare

  6. „Toate cele inovate şi care au fot făptuite sau vor fi făptuite împotriva predaniei bisericeşti, a învăţăturii şi regulii sfinţilor şi slăviţilor Părinţi, să fie anatema !”

    – din Slujba si Sinodiconul Ortodoxiei, dosar integral – Ioan Ica Jr. – Pemptousia

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiV2JSH_L_SAhUW22MKHdEfCSoQFggwMAM&url=http%3A%2F%2Fpemptousia-4.wpengine.netdna-cdn.com%2Ffiles%2F2013%2F03%2FSlujba-si-Sinodiconul-Ortodoxiei-dosar-integral-Ioan-Ica-jr.pdf&usg=AFQjCNFFYnrr-1pLaaFYuMVKb6EiiTxLUg&sig2=yRubgfZ-GZfDrgi8430Usw&bvm=bv.148747831,d.eWE

  7. Emil Baciu

    Intreruperea pomenirii episcopului sau, de catre parintele Theodoros ma bucura, intrucat fiind un mare teolog si aprig luptator impotriva ereziei, cunoscut si respectat in toata lumea ortodoxa, caci prin aceasta nadajduiesc ca va determina si alti multi ierarhi si preoti din lumea intreaga, sa marturiseasca si sa respinga sinodul eretic din Creta. Dumnezeu sa-l ocroteasca, pe el, pe Preasfintitul Longhin si pe toti cei care isi apara turma de erezie !

  8. Pingback: În Grecia Părintele TEODOR ZISIS A ÎNTRERUPT POMENIREA arhiepiscopului Tesalonicului, Antim – Daniel Vla – Ortodoxie, Țară, Românism

  9. Vichentie

    Părinte Matei Vulcanescu
    As vrea sa vedeti documentul acesta Si sa ne spuneti inca o data clar ce va fi la Oreokastro:

    ,,COMUNICAT privind Sinaxa de pe 4 aprilie 2017

    In discutia pe care am avut ocazia sa o am astazi cu Gheron Sava Lavriotul, membru de marca al miscarii Parintilor Aghioriti pentru apararea Dreptei Credinte in fata eresului ecumenist am inteles faptul ca pe data de 4 Aprilie la Oreokastro, langa Tesalonik va avea loc o Sinaxa Interortodoxa (nu Panortodoxa și nici sinod) la care vor participa mai multi reprezentanti ai mai multor tari, printre care preprezentanti ai Bisericii Ortodoxe din Romania va fi parintele Ciprian Staicu si domnul teolog Mihai-Silviu Chirila, care vor avea un discurs, fiecare de cate 8 minute prin care vor saluta lupta anti-ecumenistă si vor spune care este stadiul in România.
    Tema centrala a conferintelor acestei Sinaxe va fi pseudo Sinodul din Creta si măsura întreruperii pomenirii.
    Vor participa preoti si laici din Romania, Elvetia, Grecia!
    Presedinte de onoare al Sinaxei este parintele profesor Theodoros Zisis. Organizatori ai evenimentului sunt Parintii Aghioriti si asociatia Cretanii Ortodocsi.

    A consemnat,
    protoprezbiter Matei Vulcanescu
    Mitropolia Pireului

    Sursa: http://sinodultalharesc.tk/comunicat-privind-sinaxa-de-pe-4-apr ,,

    Pe situl ,, Danielvla,, apare asta :

    ,,N-am înțeles de ce în acest comunicat se spune că: „Vor participa preoti si laici din Romania, Elvetia, Grecia!”.

    În anunțul de mai nainte se spunea că: „Pot să participe toți doritorii, de toate vârstele, bărbați și femei. Sunt așteptați și și-au anunțat intenția de a participa ortodocși din Grecia, România, Serbia, Ucraina, Moldova, Rusia, Bulgaria, Georgia, Germania, Anglia, Elveția, Anglia, Australia, Cipru, Creta, SUA, Canada etc.”

    S-au restrâns participanții sau nu mai sunt doritori să participe din celelalte țări? Eu nu cred… Sau nu vor mai fi episcopi participanți? Cred că acestă frază este o scăpare a celui care a redactat comunicatul, la fel ca și fraza de mai sus, ce încearcă să minimalizeze importanța acestei sinaxe: „Sinaxa Interortodoxa (nu Panortodoxa și nici sinod)”.

    Pr Ciprian Stancu pare ca spunea cu totul altceva saptamana trecuta :

    ,,Răspund fratelui Daniel (nădăjduiesc că chiar așa îl cheamă pe administratorului blogului de mai sus):

    1. Sinaxa panortodoxă este în plină organizare. Când totul va fi bine pus la punct, părinții athoniți vor anunța locul și data (desigur, din timp) și poate participa oricine. Mare nădejde va fi în participarea mirenilor din toată lumea. Organizatorii se pregătesc pentru cel puțin 3.000 de oameni.

    2. Ierarhii ortodocși antiecumeniști vor fi prezenți și vor anatematiza Sinodul din Creta, dar și ecumenismul în general.

    3. Toți clericii – episcopi, preoți și diaconi – condamnați ca eretici și anatematizați de această Sinaxă-Sinod nu vor mai putea fi niciodată clerici, ci, prin mirungere, doar mireni în Biserica Ortodoxă.

    4. Biserica ”oficială” își va vedea de planurile masonice pe care le slujește, noi rămânem cu Hristos, orice ar fi. Le dorim trădătorilor pocăință, iar nouă sprijin de la Domnul spre a nu cădea. Lupta e grea, dar minunată. Nu avem de ce ne teme. Toată Biserica biruitoare din ceruri este alături de noi. Singurii care tremură din toate mădularele sunt trădătorii lui Hristos, din care amintim câțiva cu adevărat rătăciți și din păcate tot mai îndrăciți: Daniel, Teofan, Laurențiu, Ioachim, Sofronie (cred că înțelegeți la cine ne referim).

    Domnul să ne miluiască pe toți și să trăim în adevărul Ortodoxiei, fără compromisuri!

    Pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu,,

    Acum întreb Si eu : ce se va întâmpla pana la urma ?

    Care mesaj e cel corect ? Ca totuși cineva dezinformează voit

    • Oricine poate participa la aceasta conferinta interortodoxa, care nu este Sinodul Panortodox. Este o Sinaxa Interortodoxa la care poate sa fie prezent orice doritor! Nu e adresata numai anumitor oameni, ci tuturor iubitorilor de Hristos! Deci oricine poate sa fie prezent!

  10. nathema

    Deci Preasfintitul Episcop Vicar de Banceni, PS Longhin, va veni? Parintele Staicu nu stia cu certitudine. Se stie mai mult acum? Multumesc.

  11. Vichentie

    Părinte Matei Vulcanescu
    Se aude în România că deja sa restrâns numărul participanților Si ca Sinaxa va fi doar o Sinaxa a ,,nepomenitorilor,, , cum așadar este liber oricine sa meargă ?
    Pe aici se spune ca nu veti merge la Sinaxa întrucât nu ati întrerupt pomenirea , sa fie oare adevarat ?
    Cum este pana la urma ?
    Sa înțelegem că numele sinaxei sa modificat ușor in ,,Sinaxa interortodoxa a nepomenitorilor ,,?

Lasă un comentariu