Părintele Sava Lavriotul despre situația Sfântului Munte și „Sinodul” din Creta
Din categoria Uncategorized
Din categoria Uncategorized
4 out of 5 dentists recommend this WordPress.com site
ORTHODOX PILGRIM Προσκυνητής ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ PÈLERIN ORTHODOXE PELLEGRINO ORTODOSSO
… pe blog-ul meu, care serveşte drept platformă, avizier şi mică publicitate pentru ideile, cauzele şi prietenii pe care le/îi promovez. Vă salut, din fotografia de mai sus, preferând ca ideile şi cauzele susţinute să fie atribuibile unui individ identificabil, şi nu „cetăţeanului fără faţă”. Aşadar: Oana Iftime, n. 24.07.1974, biolog, Universitatea din Bucureşti. Mă ocup, cel mai adesea, împreună cu soţul meu, Alexandru, de activităţi didactice specifice, bioetică, herpetologie şi analiză (pe diverse teme). O parte dintre rezultate vor fi împărtăşite cu Dumneavoastră, aici. Lectură plăcută, sau măcar utilă, sau…invers!
Sfinte Părinte Justin roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!
...adică despre dogmă și experierea ei în Duhul Sfant. Doar în Ortodoxie dogmele Bisericii chiar pot fi verificate prin viața mistagogică!
A topnotch WordPress.com site
În amintirea Părintelui Marcu Manolis: ” Viaţa duhovnicească este să păşeşti pe zăpadă şi să nu laşi urme “
Pelerinaje la Athos, viața athonită, cuvintele părinților, fotografii, înregistrări, anunțuri
“ De mare jele şi de mare minune iaste, o iubite cetitoriu, cându toate faptele ceriului şi a pământului îmblă şi mărgu toate careş la sorocul şi la marginea sa... şi nici puţin nu smintescu, nici greşescu sămnul său. Numai sânguru amărătulu omu... ” Varlaam - Cazania
un blog al iubitorilor de muzică psaltică
Православие в Португалии / Ortodoxia în Portugalia
Aceasta este biruinţa ce a biruit lumea: credinţa noastră (I Ioan 5:4)
«Mergand, învățați toate neamurile!...». Blog de susținere românească a misiunii ortodoxe de pretutindeni, adică a slujirii apostolice ortodoxe. Despre bucuria duhovnicească a slujirii lui Dumnezeu și aproapelui aflat în afara Bisericii, o bucurie ce izvorăște în chip firesc tocmai din bucuria împărtășirii din Hristos în Duhul Sfânt prin Tainele Bisericii.
Pingback: Părintele Sava Lavriotul despre situația Sfântului Munte și „Sinodul” din Creta | ortodoxiadreaptacredinta
Aici au picat multi crezand ca minunile le arata dreapta credinta : „Dacă episcopul tău ar învăţa orice în afara orânduielii date, chiar de trăieşte în curăţie, sau săvârşeşte semne şi minuni, sau de prooroceşte, să îţi fie ţie ca un lup în blană de oaie, căci lucrează nimicirea sufletelor” (Sf. Ignatie Teoforul).
Nu stiu de ce nu imi apare comentariul.
De ce nu pot posta?
Cuvantul (notiunea) BISERICA a fost insusit (furat) in decursul istoriei de secte pentru a avea credibilitate in ratacirea lor.
Ingaduinta aceasta din partea Bisericii din ultimele doua secole, a dat nastere la aceste confuzii contemporane care par o penibilitate sa mai poata a fi schimbate. Dar trecand peste acuzele, ironiile si corectitudinea lumii de astazi, cred ca nu e inca prea tarziu sa se faca corect dreapta deosebire. Sunt marturii despre explicatia cuvantului – biserica – la Sfintii Parinti, care nici macar crestini nu-i mai numesc pe cei s-au ratacit de la dreapta credinta. (Sf. Ignatie Briancianinov, Sf. Paisie Velicicovski, Sf. Iustin Popovici – acestia dintre cei mai actuali)
Mantuitorul Iisus Hristos a spus clar ca in vremurile de apoi (nu vor fi progrese spirituale), dimpotriva vor aparea hristosi mincinosi, referinta la cei de astazi care cred gresit in Hristos.
”Nu in numele Tau am proorocit, nu in numele Tau am facut minuni… ? – Adevarat zic voua, nu va cunosc pe voi!” (Matei 7, 22-23)
Locurile unde se aduna celelalte confesiuni ar trebui sa se numeasca: case de toleranta spirituala.
Daca tot suntem atat de corecti in exprimarea civilizata…
Mucenicii nu numeau ”biserici idolesti” capistile persecutorilor unde erau fortati sa se inchine !
Daca acceptam denumirea de biserici si pentru alte confesiuni religioase, motivam la pacat si pe cei care hulesc acest cuvant, pentru ca unii s-ar putea dezvinovati zicand ca ei nu-si injura biserica lor, ci pe-a altora.
Daca Romania in ultimii ani este recunoscuta de straini ca fiind tara tiganilor (romilor) e pentru ca nu s-au luat masuri clare de diferentiere si deosebire a natiunilor si etniilor.
Unii sectari, vicleni prin excelenta, evita sa spuna din ce adunare eretica fac parte si isi zic eronat sau ironic ortodocsi.
Nu putem oprin dreptul fiecaruia de a-si insusi un cuvant ?
Atunci NOI sa nu recunoastem asta, zicand ca ei din asa zisul respect civilizat.
In felul asta s-a ajuns astazi sa nu se mai faca deosebirea dintre bine si rau sau dintre pacat si virtute.
Daca acceptam denumirea de biserica celorlalte confesiuni pentru ca asa isi spun ei, tot la fel am putea spune ca sunt si in adevar, pentru ca ei asa se considera.
Si facand asa, mai suntem noi ortodocsi ?
Sf. Fotie cel Mare (cel care a anatemizat pe papa Nicolae I in 863 pentru erezia filioque), Sf. Grigorie Palama, Sf. Simeon Noul Teolog, Sf. Marcu Evghenicul si multi altii nu i-au numit pe catolici biserica, greseala aceasta ingaduita sa-i zic, incepand de fapt abia prin sec. XVIII, odata cu adaptarea credintei la vremurile noi, diplomatice si moderne.
Corect spre lămurire! Biserica Ortodoxă Română cenzurează în privința Sfintelor Sinoade și a canoanelor! Cea mai recentă cenzură este legată de documentele semnate în Creta. De nu ar fi fost internetul, nu ne-am fi lămurit! Doamne ajută la luminarea neștiutorilor!
Așa este, Dumnezeu prin toate mijloacele, inclusiv prin internet, îi luminează pe cei care vor să se lămurească. Iar cine nu, nu – internetul este plin și de dezinformări și sminteli.
Reblogged this on Ortodoxia -singura Biserica adevarata.