Către mănăstirile în care s-a refuzat cardul de sănătate – preconizaţi şi o luare de atitudine în privinţa ecumenismului?

Bine aţi venit...

Către mănăstirile în care s-a refuzat cardul de sănătate:
– Putna;
– Sihăstria Putnei;
– Dobru;
– Suceviţa;
– Buda;
– Moldoviţa;
– Orice alte mănăstiri în care s-a luat o astfel de atitudine şi ale căror nume nu le cunoaştem;

Preacuvioşi părinţi stareţi, preacuvioase maici stareţe, preacuvioşi şi cuvioşi vieţuitori, cuvioase vieţuitoare,

Am luat la cunoştinţă, prin intermediul mijloacelor de comunicare în masă, că în mănăstirile în care vă nevoiţi au fost refuzate, fie cu întreaga obşte, fie de către o semnificativă parte dintre vieţuitori, cardurile de sănătate.

Din câte ştim, unele obşti şi persoane nu şi-au motivat gestul, în timp ce altele au exprimat, în mod oficial, o dublă motivaţie, de conştiinţă şi civică, a refuzului acestui document, pe care îl percep ca încălcându-le libertatea şi contravenind convingerilor religioase personale [1].

O astfel de luare de atitudine, de asemenea amploare, exemplară, este impresionantă.

Dacă ridicaţi glasul pentru libertatea…

Vezi articol original 648 de cuvinte mai mult

Anunțuri

8 comentarii

Din categoria Uncategorized

8 răspunsuri la „Către mănăstirile în care s-a refuzat cardul de sănătate – preconizaţi şi o luare de atitudine în privinţa ecumenismului?

 1. valentin

  am fost la mânăstirea Bistrița și ei au acolo la intrarea în Biserică pe dreapta pliante multiplicate despre pericolele contemporane- printre care și erezia ereziilor – ecumenismul. Dar o atitudine mai departe decât atât nu vor să ia. Le-am zis despre greci, despre poziția luată și în România dar au zis că e suficientă avertizarea oamenilor cu privire la acest subiect și că nu trebuie să adreseze o listă de semnături ierarhilor. În rest, starețul a zis că se știe despre toate ereziile astea și despre monofiziți și despre catolici și că ierarhii au făcut compromisuri dar că el crede că nu sunt în erezie. Încă nu s-au împărtășit cu ereticii deci nu sunt în erezie.

  • valentin

   am mai spus și despre slujirea din catedrala de la Roma de mai demult a ierarhilor români – Teoctist, Daniel și Teofan împreună cu papa ioan paul al 2-lea, am zis și despre Octava ecumenică din perioada 18-25 ianuarie în care se roagă în comun cu ereticii, însă mi-au zis majoritatea că subiectul ăsta nu trebuie discutat și că nu aduce bine sufletului.

   • valentin

    am plecat de la mânăstire cu un gust amar după 3 săptămâni în care mi-am dat seama că se află într-o poziție periculoasă chiar și dacă au scris în acele pliante despre pericolul ecumenismului. ASTA E VREMEA MUCENICIEI AȘA A SPUS SFÂNTUL IUSTIN PÂRVU.

   • Jalnica rezistenta antiecumensita…asta e mai mult asa o pacalire a cosntiintei!

   • vai vai vai! sa stam iintr-o dulce nesimtire, pierzandu-ne sufletele si mintindu-ne pe noi insine! frumos, ce sa zic!

  • exista stadii ale caderii in erezie- primul stadiu este acceptarea rugaciuilor in comun, apoi recunoasterea sinodala- cadere clara in erezie, iar impartasirea comuna e ultima etapa. Sfintii Parinti vorbesc de acceptarea ereziei- aceasta e suficienta pentru intreruperea comuniunii cu ierarhii eretici.

  • staretul greseste, se vede ca nu intelege defapt pericolul ereziei ecumeniste si ca sa fii eretic nu e necesar sa te impartasesti cu ereticii, e suficient sa propovaduiesti ereiza in public conf can 15 I-II Constantinopol!

 2. Pingback: MĂRTURISIRE ÎMPOTRIVA EREZIEI: a Panereziei Ecumeniste și a tuturor sub-ereziilor, para-ereziilor și kakodoxiilor care proliferrează (d)in ea. Semnată de cler și popor ortodox fără frontiere. – Acta Diurna®

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s