Conferinta la Tomis: parintele Gheorghe Metallinos si domnul Dimitrie Tselenghidis

http://www.radiodobrogea.ro/5787-pr-prof-gheorghios-metallinos-si-prof-dimitrios-tselenghidis-la-constanta/

„Orice om se mantuieste prin marturisirea exacta a credintei”

Preot Profesor Gheorghios Metallinos – “Importanta invataturii Sfantului Grigorie Palama pentru societatea contemporana”

Profesor Dimitrios Tselenghidis – “Importanţa dogmei în dialogurile cu eterodocşii pentru unitatea în Hristos”

Intrebari si raspunsuri.

Reclame

6 comentarii

Din categoria Uncategorized

6 răspunsuri la „Conferinta la Tomis: parintele Gheorghe Metallinos si domnul Dimitrie Tselenghidis

 1. cineva

  Doamne ajuta parinte, doresc si eu un sfat de la de la sfintia voastra! Parintele meu duhovnic a inceput de la un timp sa zica ca cei din apus sunt crestini dar sunt si eretici (in ascelasi timp), dar tot odata spune ca nu avem nici o treaba cu ei si ne indeamna sa ne pastram credinta ortodoxa. De asemeni el mai spune ca ei (asa zisi crestini eretici) trebuiesc primiti la ortodoxie prin mirungere. El mai spune ca noi nu putem fi cu ei in comuniune si ca nu le putem administra Sfinte Taine atata timp cat ei nu vin la ortodoxie. O data ne povestea ca a fost la o inmormantare unde familia decedatului a chemat si un papistas, zicand ca acel papistas na tinut decat o cuvantare si doar atat(dupa Sfintele canoane nu trebuiea sa dea voie papistasului sa tina asa zisa lui slujba ca era o cuvantare). Din aceste spuse ne atragea atentia sa ne pastram credinta si sa tinem aproape de Biserica, ca sa nu ajungem ca cei din apus. Deasemeni spunea ca el si mai multi preoti sunt impotriva uniri cu catolici (el asa ii numeste ), asta mai demult. Adevarul este ca nu exista crestini eretici , ci doar eretici care sunt in afara Biserici Lui Hristos. Nu poti fi si crestin si eretic in ascelas timp! Ori esti una ori alta ( nu poti sluji la doi domni). Dupa Sfintele canoane eretici si schismatici trebuiesc Botezati cu apa prin treita cufundare. Eu am purtat cu el discutii pe tema asta spunandu-i ca greste in privinta mirugeri si a asa zisilor crestini eretici! El in replica mi-a zis ca asa a invtat la sectologie in facultate, ignorand canoanele Biserici( a terminat la faculatate ortodoxa din bucuresti). Trebuie sa mentionez ca eu fac parte din Arhiepiscopia Dunari de Jos (eparhul nostru este I.P.S Casian), in aceasta situatie eu zic ca trebuie sa-mi caut alt duhovnic. Dumneavostra ce conclizie trageti din cele de mai sus? Ce ma sfatuiti? Sa-l pastrez ca duhosvinic sau nu ? Domnul si Dumnezeu sa va binecuvanteze !

  • faptul ca are cateva neclaritati si greseli neintentionate ce pot fi indreptate este bine. Dati-i sa citeasca textul despre botez din siteul meu.
   Probabil ca este tanar. Nu cred ca trebuie sa il schimabti, daca ar fi spus ca papistasii nu sunt eretici, da era un motiv solit de a-l schimba, dar asa nu vad motivul schimbarii lui. Doar ca in caz ca vreun papistas ar vrea sa vina la ortodoxie sa nu fie dat pe mana lui ci pa mana uni preot care sa il boteze.

   • cineva

    Va multumesc pentru raspuns! Ce sa facem trebuie sa luptam pentru adevarul Lui Hristos, fiecare dupa puterea harului sau. Duhovnicul meu are aproape de 40 de ani si binenteles ca am sa-i duc acel text de pe site-ul dumnevoastra. Una dintre armele blestematului este acela de ai invrajbi pe ortodocsi ca sa nu fie uniti, de aici si neintelegeri din lipsa unui sinod panortodox care sa stabileasca clar si sa anatematizeze ereziile ecumeniste si cele din trecut cum sa intamplat in toate sinoadele. Domnul si Dumnezeu sa ne binecuvanteze si sa ne inatreasca in Dreapta Credinta!

 2. cineva

  Am uitat sa mai precisez ca el in sinea lui este constient ca doar ortodoxia este adevarata Biserica a lui Hristos , numai ca a invatat stramb despre ea. Doamne ajuta!

 3. Emil Baciu

  Am ascultat intreaga conferinta si m-am bucurat mai ales pentru cuvantul IPS Teodosie. Dumnezeu sa-l ajute, caci avem mare trebuinta de ierarhi curajosi, care sa iasa deschis la lupta impotriva ereziei, aici la noi, in Romania. Va multumesc !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s