Episcoții Siluan de Italia, aplaudând, si Iosif al Parisului la sanctificarea megaereticului papa Ioan Paul al II-lea

Episcoții nu se potolesc, și continuă să ponteze prezența la papistași în momentele blasfemice cele mai înalte.

La minutul 5:48 o sa vedeti aplaudacii episcoți:

Precizez că termenul episcot nu e inventat de mine, nu reprezintă o injurie ci este adresat de Sfîntul Ioan Damaschin episcopilor care in loc sa fie exemplu si lumina, devin intuneric, trădînd Dreapta Credință in diferite feluri prin impreuna participare cu ereticii, cum este cazul de față.
Te poți bucura și participa la asa zisa sanctificare a lui Ioan Paul al II-lea, cand acesta, conform invățăturii ortodoxe, se afla in iad alaturi de Iuda Iscarioteanul?(Vedeti Sfantul Iustin Popovici, Cele trei mari caderi ale omenitatii)

Cu durere,
preot Matei Vulcanescu

https://ortodoxiacatholica.wordpress.com/2014/04/04/interviul-acordat-de-inaltpreasfintia-sa-serafim-mitropolitul-pireului-parintelui-matei-vulcanescu-pentru-site-ul-httportodoxiacatholica-wordpress-com/

Anunțuri

35 comentarii

Din categoria Uncategorized

35 de răspunsuri la „Episcoții Siluan de Italia, aplaudând, si Iosif al Parisului la sanctificarea megaereticului papa Ioan Paul al II-lea

 1. Ioan C.

  Reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ruse la ceremonia de canonizare a lui Ioan Paul al II-lea

  “On 27 April 2014, in St. Peter’s Square in Rome there took place the ceremony of canonization of the Popes of Rome. John XXIII (1881-1963) and John Paul II (1920-2005) who had played a great role in the development of inter-Christian dialogue. (…)
  The Russian Orthodox Church was represented by the Revd. Alexei Dikarev, a staff member of the Department for External Church Relations.”
  Sursa: https://mospat.ru/en/2014/04/29/news101893/

 2. Sorin

  Asa este, părinte.

 3. Pr.Nicolae

  Nu vreau sa creez o polemică dar sunt dezamăgit de ura pe care o aveți împotriva unor episcopi care țin flacara Ortodoxiei într- o lume cu precădere catolică. Dacă ați fost mai atent ați fi observat ca ÎPS Sa Iosif nu se face vinovat de „păcatul aplaudatului” iar comentariile răutăcioase nu fac decât sa va împingă în coltul fanaticilor ultraortodocsi care în loc sa zidească suflete, le strica mai ales pe cele care nu sunt maturizate încă în focul Credinței celei adevărate.

  Cu respect și dragoste frățească,
  Pr. Nicolae

 4. Dorin Boilă

  Părinte, îl cunosc bine pe episcopul Siluan, fiind din Sibiu și avînd legături profesionale cu tatăl domniei-sale (ctitorirea unei frumoase biserici ortodoxe într-un cartier de blocuri). Episcopul nu poate fi numit trădător, este la fel de devotat ca întotdeauna. Cum niciunul dintre noi nu poate spune că ar cunoaște deplin căile Domnului, iconomia Lui, cred că este mai fertil să se păstreze legătura cu frații catolici, singurii pe care-i mai au ortodocșii, poate mai buni frați decît rușii păgînizați care își omoară frații ortodocși în Săptămîna Mare !!!
  Cred că e nevoie de mai multă rugăciune în momentele acestea, cînd Domnul ne încearcă, și satana ne ispitește, pentru că nu mai putem răspunde cu mijloacele de acum 2 secole, făcîndu-ne că nu vedem cum s-a schimbat lumea…
  arh. Dorin Boilă.

 5. Pr. Constantin

  Si eu din pacate il cunosc bine pe Episcotul Siluan, –cu mitra,–de ortodoxia pe care o promoveaza dansul in Italia ––––-, fratii de sus sunt rupti de realitate asa cum eram si eu pana sa cunosc ortodoxia srl din italia.

 6. Livio

  InaltPreaSfiintiile la care faceti referire sunt COLOANE DE SPRIJIN ale BISERICII ORTODOXE ROMANE…..

  • Emil Baciu

   Sunt un amarat de mirean care fac parte din singura, unica Biserica a Domnului Hristos-Biserica Ortodoxa, care nu are frati sau surori ci numai niste iude, care din mandrie luciferica,pentru pofte si arginti s-au rupt de la Trupul Sau facandu-si lor alte „biserici” . Ce conteaza daca a aplaudat sau nu episcopul , faptul ca era acolo este de ajuns . Ecumenistii „ortodocsi” care L-au tradat pe Domnul Hristos, vorbesc de dragoste si invinuiesc de ura pe cei care le spun Adevarul Sfintilor Parinti, care pentru ei sunt invechiti si nu mai corespund timpurilor noastre, ca si cum Dumnezeu nu mai este acelasi din vesnicie ci s-a schimbat, fiind adeptul New Age. Sfintii Parinti care nu pot ura-ci sunt iubire asemanandu-se cu Stapanul-, au dat anateme din dragoste pentru turma si eretici, cerandu-le acestora sa renunte la invataturile propovaduite de falsi invatatori si sa revina in staulul oilor. Dragostea ecumenistilor ‘”ortodocsi”pentru „frati” este vicleana si din interes caci daca i-ar iubi cu adevarat ar face misiune, apostolie si si-ar da viata pentru Hristos si dreapta credinta ca Parintele Daniel Sisoev si ca alte milioane si milioane de mucenici. Ar trebui sa le strige , din dragoste, cu timp si fara timp:
   „oameni buni, sunteti in greseala, sunteti in erezie, v-ati rupt de Biserica lui Hristos, pocaiti-va , veniti la dreapta credinta si mantuiti-va !” Insa asta nu o fac, ci mai mult, smintesc si sufletele noastre, pierzandu-le odata cu ale lor.
   Parinte Matei, stiu ca nu sunteti un fanatic ci ca luptati pentru Ortodoxie in spiritul Sfintilor Parinti, daruind dragoste ,aratand Adevarul pentru a salva suflete si asumandu-va prigoana. Dumnezeu sa va dea putere !
   Cu toata dragostea pe care o am, pentru ortodocsi dar si pentru eretici,
   Emil Baciu

 7. AndreiD

  Vad ca multi vorbesc aici de iubire, putini insa inteleg ce inseamna iubirea evanghelica. Iubirea evanghelica exista in si prin Biserica iar scopul iubirii este acela de indumnezeire (theosis) a omului. Iar ca sa ajungem la indumnezeire e absolut necesar ca aceasta iubire sa fie traita in adevar si in cadrul eclezial al lui Hristos (prin Sfintele Taine si faptele bune). O iubire care incurajeaza erezia, nu e iubire, e lipsa de constiinta. Daca incurajam hotul sa faca ce-i place, adica sa fure, nu se numeste iubire, se numeste inconstienta. Acelasi lucru e valabil si pentru cel care incurajeaza ereticul sa ramana in erezie pe motiv ca si el se mantuieste.

  Il felicit pe pr. Matei pentru lupa cea buna!

 8. Graiul Ortodox

  Enciclica Sfântului Sinod al Bisericii Greciei prin care este condamnată masoneri
  http://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/191-enciclica-sfantului-sinod-al-bisericii-greciei-prin-care-este-condamnata-masoneria/

  Patriarhul Ecumenic dezminte ca are legaturi cu masoneria
  http://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/03/194-patriarhul-ecumenic-dezminte-ca-are-legaturi-cu-masoneria/

  ORDINUL MASONIC AL TEMPLIERILOR FUNCȚIONEAZĂ CU BINECUVÂNTĂRILE PATRIARHULUI ECUMENIC (PARTEA A I-A)
  http://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/193-ordinul-masonic-al-templierilor-functioneaza-cu-binecuvantarile-patriarhului-ecumenic/

  Mitropolitul Damaschin: CUM ȘI DE CE AM PARTICIPAT LA CEREMONII ALE ORDINULUI MASONIC AL TEMPLIERILOR (PARTEA A II-A)
  http://graiulortodox.wordpress.com/2014/05/02/193-mitropolitul-damaschin-cum-si-de-ce-am-participat-la-ceremonii-ale-ordinului-masonic-al-templierilor/

 9. Cosmin

  Parintele Vulcanescu, plin de mandrie si dorinta de a iesi pe sticla cu orice pret…ne-am obisnuit cu el si cu e-mail-urile pline de venin si pseudoravna. Intrebati-l cat sta pe internet si cat bloggeaza zilnic. Totusi, daca ar pune mana sa citeasca o carte, cred ca s-ar folosi mult mai mult…semidoct si plin de sine

  • aveti mare dreptate, toate pacatele din lume sunt ale mele, numai eretic nu sunt!
   preotul bloger, doritor de a iesi pe sticla Matei Vulcanescu

  • pr Cristian

   Mare si multa ratacire mai este astazi in lume, iar cauzele sunt multe, dar o cauza importanta este si lipsa cunoasterii dogmelor ortodoxe. De aici si multe comentarii eronate care apreciaza prezenta episcotilor la acea eretica adunare. As scrie mai multe, dar mai sus, Emil Baciu a spus f bine ce trebuie spus. Toata blagoslovenia Emil Baciu.
   Cat despre pr Matei, pe care-l tot „pupa” unii – Romania, ortodoxia, astazi are mare nevoie de astfel de oameni, sunt un real sprijin pentru zilele noastre. Respect si apreciere.

  • duhovnic

   A nu se utiliza reteta prescrisa bunicii! Va rugam!

 10. petraru I. Gheorghe

  Am slujit la episcopia ortodoxa din Roma de 27 aprilie evident fara episcop care era la vatican…Dar exista si diplomatie crestina iar episcpul Siluan dupa marturia preotilor este un ortodox deplin, si asculta de cei mai mari… Ca roman cred ca mai mult vne ajuta cei din Italia catolocii decat grecii plini de sine care ne-au tinut sub papuc 500 de ani si ne mai fac si azi barbarisi ar vrea sa mai jefuiasca ca pe vreame a fanariotilor tarile romane… Cititi, ascultatti vedeti fifi inteppt ca doar nu au confiscat grecii pe Hristos si Biserica … Cu panelenismul lr vor sa fie papaistasi in Prtodoxie… Noi romanii, ce facem cu panromanismul nostru intre panelenism si pansslavism…

  • daca va ajutau budistii sau sintoistii mergeati la adunarile lor sa aplaudati? poate treceati cu totul la religia lor, ca doar ajuta, nu? Biserica Ortodoxa este Universala, nu apartine nici grecilor, nici romanilor ci e a tuturor neamurilor! Confiscarea ortodoxiei de un anumit neam e erezie si se numeste filetism, condamnat de Sinodul Greciei.

  • pr Cristian

   Mare spre ridicola greseala, draga Gheorghe. Cum se poate, ca in fata evidentei, in fata faptului implinit si anume participarea concreta la acea adunare eretica, totusi sa numiti pe acest episcot Siluan „ortodox deplin” ??? Nu va indemn, ci sunteti obligat sa invatati si invataturile Sfintilor Parinti, nu doar a sfintitilor parinti. Iar cuvintele „asculta de cei mari” ar trebui sa trezeasca pe multi din „somnul cel de moarte” . Pai de aia e acolo, din ascultare, dar stiti ca ascultarea nu este neconditionata ci numai pana la pacat ???
   Din pacate, pe langa Sfintii Parinti aveti urgenta nevoie si de o revizuire a termenului „diplomatie crestina”. Pai asta intelegeti a fi diplomatie, a participa la o adunare eretica si a aplauda erezia lor ??? Hmmm… buna gluma, dar cu cele sfinte nu se accepta glume.
   Totusi, cu termenul „diplomatie” nu sunteti de condamnat, chiar de revizuirea este inevitabila, insa o astfel de „diplomatie” se practica astazi in lume…asa-zisii „diplomati” asteapta ordinele de la lojele masonice, apoi ies in public si anunta rezultatele „diplomatice” la care au ajuns.

   • AndreiD

    Diplomatie e diplomatie, recunoasterea ereziei e altceva. La Siluan nu a fost diplomatie, ci recunoasterea papismul drept „biserica sora”. Prin participarea lui e clar ca a recunoscut „sfintenia” papei I. P. al II-lea, unul din reprezentantii de seama ai ecumenismului.

  • duhovnic

   Numai elucubratii!

 11. Maxim

  Părinte Vulcănescu,țineți steagul dreptei credințe sus,ca și până acum! este nevoie de voci puternice care să tune Adevărul,așa cum face și Leul Pireului,I.P.S Serafim și cum faceți și sfinția voastră…

 12. Hristos a inviat!
  Parinte Matei,imaginile de mai jos reprezinta o icoana sau tablou catolic,si daca e tablou,ce cauta in altarul unei biserici?

 13. Adrian Popovici

  HRISTOS A INVIAT !

  Va rog din suflet sa-mi explicati si mie cum ar trebui eu, un simplu si sigur pacatos ortodox, sa inteleg faptul ca IPS Teofan a participat la beatificarea unui eretic, de curand la IASI (vezi http://www.tvrplus.ro/editie-credo-220704 – la minutul 17:47 sau 40:00-chiar in timpul asa zisei liturghii !!!, oare ce crez a marturisit episcopul ortodox !?), iar despre canonizarea Sfintilor Ortodocsi care au patimit in inchisorile comuniste, marturisind DREAPTA CREDINTA in SFANTA TREIME, nu se face nimic !?

  Poate pentru ca inca nu a renuntat la marturisirea facuta mai inainte !

  (Sa vezi ce “spectacol” va fi la slujba de parastas de 1 an de zile de la trecerea in randul Sfintilor a dragului nostru Parinte JUSTIN, pe 14 iunie !!!)

  +++

  Si iata ce zice, in aceasta privinta, Prof. Ioan Vladuca, un DEMN ucenic al Sfantului Cuvios Marturisitor JUSTIN PARVU:

  si

  +++

  Va rog sa ma iertati pentru indrazneala, insa cred ca ADEVARUL este UNUL SINGUR si acela este IISUS HRISTOS care este DREPT SLAVIT de UNA, SINGURA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA Biserica ORTODOXA !

  AMIN !

  • Adrian Popovici

   HRISTOS A INVIAT !

   Va rog din suflet sa-mi explicati si mie cum ar trebui eu, un simplu si sigur pacatos ortodox, sa inteleg faptul ca IPS Teofan a participat la beatificarea unui eretic, de curand la IASI (vezi http://www.tvrplus.ro/editie-credo-220704 – la minutul 17:47 sau 40:00-chiar in timpul asa zisei liturghii !!!, oare ce crez a marturisit episcopul ortodox !?), iar despre canonizarea Sfintilor Ortodocsi care au patimit in inchisorile comuniste, marturisind DREAPTA CREDINTA in SFANTA TREIME, nu se face nimic !?

   Poate pentru ca inca nu a renuntat la marturisirea facuta mai inainte !

   (Sa vezi ce “spectacol” va fi la slujba de parastas de 1 an de zile de la trecerea in randul Sfintilor a dragului nostru Parinte JUSTIN, pe 14 iunie !!!)

   +++

   Si iata ce zice, in aceasta privinta, Prof. Ioan Vladuca, un DEMN ucenic al Sfantului Cuvios Marturisitor JUSTIN PARVU:

   si

   +++

   Va rog sa ma iertati pentru indrazneala, insa cred ca ADEVARUL este UNUL SINGUR si acela este IISUS HRISTOS care este DREPT SLAVIT de UNA, SINGURA, SOBORNICEASCA SI APOSTOLEASCA Biserica ORTODOXA !

   AMIN !


 14. a stat la „liturghia papistasa” 1:21:08 si 1:49:47

 15. Ascultare?

  Daca prelatii romani nu asculta de Sfintii Parinti noi de ce sa ascultam de ei?

 16. Pingback: Episcoții Siluan de Italia, aplaudând, si Iosif al Parisului la sanctificarea megaereticului papa Ioan Paul al II-lea | † Doar ortodoxia †

 17. adevarat parinte Vulcanescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s