Mesa „Romano-catolica” – erezia papistasa

Catholic and Orthodox Liturgy Compared:

Reclame

15 comentarii

Din categoria Uncategorized

15 răspunsuri la „Mesa „Romano-catolica” – erezia papistasa

 1. Crenguta-Lucica

  DE CE tot îi băgaţi atât în seamă pe toţi ereticii?
  Ignoranţa doare cel mai tare, dar IUBIREA pentru ei este esenţială.

 2. abc Marin

  categoric trebuie arătat ce este erezia fiindcă mulți frați ortodocși merg la slujbe ereticocatolice motivând ordinea și liniștea din capistele lor , păi normal că nu-i mai frământă diavolii dacă sunt în erezie , doar n-o să încerce să-i aducă la adevăr , Domnul a aprins lumina pentru toți dar unii și-au pus ochelarii de soare , mai bine zis , ochelarii de eclipsă.

 3. Messa romana este la fel de sfintitoare ca si cea ortodoxa, orientala sau vechi catolica. au aceiasi putere. Parinte esti cam ciudat. Adevarul este Dumnezeu, apartine fiintei divine, noi oameniinu-l putem poseda, ci avem impresii. Adevarul din vorbe nu e adevar, ci un adevar secunum ratioenm , aici gresesc toti care cu prostie si imperialism doctrinar cred ca numai ei reprezinta adevarul. Bine ca Dumnezeu nu tine seama de prostiile acestea

  • Marius Barbu

   Sfintul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073) : “Pãzeste-te, fiule, de cei cu credintã strîmbã si de toate discutiile lor, cãci si pãmîntul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce trãieste în Credinta Ortodoxã îsi va mîntui sufletul. Fiindcã nu existã o altã credintã mai bunã, decît curata si sfînta noastrã Credintã Ortodoxã …
   De asemenea, fiule, nu se cade sã lauzi o credintã strãinã.
   Cine laudã o credintã strãinã face la fel ca si cel care-si huleste propria credintã. Cine laudã credinta sa si pe cea strãinã e un fãtarnic si apropiat de erezie … Dacã cineva îti spune: “Credinta noastrã si a voastrã este de la Dumnezeu”, atunci, fiule, rãspunde-i asa: “Fãtarnicule! Cum pot fi amîndouã de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singurã Credintã, un singur Botez. (Efeseni 4,5) Asadar, fiule, fereste-te de acestia si întotdeauna apãrã-ti credinta ta! Nu te înfrãti cu ei, ci fugi de ei si întãreste-te în credinta ta prin fapte bune! … Fiule, chiar dacã va trebui sã mori pentru credinta ta sfîntã, du-te cu îndrãznealã la moarte! Asa au murit si sfintii pentru Credintã, iar acum vietuiesc întru Hristos.”

 4. Oricum majoritatea oamenilor nu se preocupa de prostia razboiului pe vorbe, habar nu au si e bine asa, Va pierdeti vremea. Cu exceptia a cativa talibani nimeni nu va acorda atentie. biserica Romana are aproape un miliard de credinciosi, nu e erezia, ori ortodocsi daca sunt doua sute de milioane! Asa ca slow down.Papa Francisc de care eu ca ortodox sunt indragostit face niste gesturi fantastice, pe care niciun ierarh ortodox nu-l vad in stare sa le faca. Si ca mine sunt o suma care cred astfel. La fel neuitatul Sf. ioan Paul al II-lea, o binecuvantare pentru lumea noastra.Ortodoxia a cam nationalizat Biserica-poporul lui Dumnezeu si se cearta pe prostii. Cadea Constantinopolul si ierarhii se certau aiurea pe sexul ingerilor! Daca nu ar fi misionarii neoprotestanti si catolici s-ar termina cu misiunea crestina. Si ei sunt numerosi, multi sfinti martiri ai crestinismului. Apropo nu incerca sa ma combati, sunt profesor de teologie ortodoxa mai bun ca tine oricand

  • Daca spuneti ca sunteti profesor de teologie ortodoxa nu cred!
   Biserica este Una, Sfanta Catholica(Soborniceasca) si Apostolica, iar Dumnezeu ne-a revelat mai intai prin prooroci api prin Iisus Fiul Sau unde este Adevarul, Biserica este Trupul lui Hristos, Unul, invatatura este Una.
   Daca spuneti ca sunteti teolog, chiar e o rusine….

   • AndreiD

    Infatuarea si aroganta din comentariile d-lui Popescu arata perfect ce inseamna crestinismul in mentalitatea secularizata de azi. Crestinismul nu mai e adevarul revelat de Dumnezeu prin dogme si prin trairea acestor adevaruri, ci e un „lifestyle”. O forma de umanism adica in care bietii rataciti se numesc „crestini”.
    Cati catolici si cati ortodocsi sunt nu are relevanta. „Turma mica” si „multi chemati, putini alesi” sunt cuvintele lui Hristos prin care arata ca numarul chiar nu conteaza. Ba din contra a zis ca drumul pierzarii „multi il afla”. Deci superioritatea numerica e total irelevanta.
    Dumnezeu tine seama de felul cum il marturisesti, daca il marturisesti drept sau mincinos. Laxismul d-lui Popescu insa nu-i permite sa vada asta: „Iar după ce Domnul a rostit aceste cuvinte către Iov, a grăit către Elifaz din Teman: „Mânia Mea arde împotriva ta şi împotriva celor doi prieteni ai tăi, pentru că n-aţi vorbit de Mine aşa de drept, precum a vorbit robul Meu Iov.” (Iov 42:7)

  • Marius Barbu

   Ortodoxia si Ecumenismul Arh Alexiev :
   pag 182-183 se spune despre papa Ioan Paul II si „sfintenia” lui :))))

   In articol se exprima ideea ca a venit timpul sa se abroge canonul catolic nr.2335,care interzice catolicilor,sub amenintarea excomunicarii ,sa adere la lojile masonice.Ideea abrogarii canonului antimasonic,lansata in 1975 astazi este deja materializata : canonul respectiv A FOST ELIMINAT din noul Cod de drept canonic al bisericii catolice,aparut in redactia papei Ioan Paul II.Mai mult decat atat,insusi papa Ioan Paul II ESTE MEMBRU AL UNEI LOJE MASONICE,dupa cum demonstreaza revista italiana “Oggi”publicand in octombrie 1983 o fotografie in care papa,impreuna cu “alti demnitari”,se tin de maini,in “LANTUL FRATESC” LA UN BANCHET MASONIC.Potrivit informatiei reporterului din Roma al ziarului “Ortodoxos Thypos”,care apare la Atena,VATICANUL A INCERCAT SA CONFISTE NUMARUL RESPECTIV AL REVISTEI,acesta insa fusese deja difuzat in Italia si peste hotarele ei
   —————————————————–
   asta e ptr falsii care zic ,ca masoneria e ceva nevinovat

   in Morals and Dogma scrisa de Albert Pike si publicata de Consiliul Suprem de grad 33 ,
   pagina 741 :
   “Masonry is a search after light.That search lead us directly back ,as you see ,to the Kabalah”
   = Masoneria este o căutare după lumină.Această căutare ne duce direct înapoi, asa cum vezi, la Cabala
   —–
   pagina 321:
   “Lucifer, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darkness! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light,… ? Doubt it not!”
   = Lucifer, Purtătorul de Lumină! Nume ciudat si misterios dat Duhului Întunericului! Lucifer, Fiu al Diminetii/Zorilor! Este el cel care poartă Lumina, …. ? NU TE ÎNDOI !

 5. vasile

  DOAR ORTODOXIA ESTE ADEVARUL, RESTUL SUNT EREZII

 6. Mesa catolică – un spectacol! Ei și?…
  Nu mă pot pronunța decît dinafara sistemului, ca și în cazul oficierilor săvîrșite în alte culte. Criticile neinițiaților la adresa mahomedanismului, a budismului, ori a credinței new-age (aceasta din urmă e și o tentantă intelectualmente concepție de viață, fiind cea mai nouă și excelează prin sincretism) sînt neavenite. Gustul amar pe care-l am, ca ortodox creștin, nu vine dinspre practici precum acelea redate prin filmulețele postate (mai degrabă neoprotestante decît catolice, aș aprecia), ci dinspre „căldiceii“ noștri (i.e. credincioșii de duminică; aceștia fac doar act de prezență, neparticipînd la niciun act de binefacere, la nicio operă caritabilă în slujba comunității). O categorie la fel de primejdioasă o constituie și „pietiștii“ (aceștia habar nu au de momentele slujbei din biserică; ei își au propriul ritual: se închină cînd vor, unde vor și cît vor, eventual înghesuindu-i ori călcîndu-i pe diacon și pe preot pe veșminte, fac metanii ori își ridică poalele-n cap cînd li se pare c-au ajuns în centrul atenției, butonează fără jenă telefonul mobil, vin în biserică îmbrăcați cu pantaloni scurți, decolteuri, colanți ori minijupe „sexi“, se înghesuie la miruit, pe la parastase ori pe la hramuri, iau cu asalt sfintele moaște ori de cîte ori sînt expuse etc.). În loc să ne risipim energia referindu-ne la puzderia de culte și denominațiuni străine de creștinism (chiar dacă se autodenumesc creștine!), consider că ar fi mai profitabil să ne ocupăm de propria ogradă… Oricum, iată c-am făcut, luat de val, ceea ce nu se cade din partea unui creștin: a-i judeca pe semeni!…

 7. Unul

  Cei care nu inteleg de ce trebuie aratate aceste erezii si care confunda dragostea si toleranta cu lasitatea si tradarea lui Hristos si-ar face un mare bine daca ar citi vietile Sfintilor Fotie, Grigorie Palama si Marcu al Efesului. Or si acesti Sfintii Trei Noi Ierarhi au fost „ciudati”?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s