Biserica trebuie sa iasa din „captivitatea babilonica” a „Consiliului Mondial al Bisericilor” Semnati petitia „Cerem iesirea Bisericii Ortodoxe Romane din Consiliul Mondial al Bisericilor!”

Felicit aceasta initiativa binecuvantata de Dumnezeu! Mare lucru este crearea acestei miscari a Bisericii de iesire din „captivitatea babilonica” a „Consiliului Mondial al Bisericilor”.
Biserica este Una, nu exista mai multe Biserici. De aceea chiar simpla prezenta ca membru intr-un organism care are denumirea de „biserici” intuneca singura Biserica si anume Biserica Ortodoxa, singura in care omul se poate mantui. Sunt pentru dialogul cu eterodocsii, dar pe baze ortodoxe. E necesar sa facem misiune in occident, dar CMB este organismul care impiedica misiunea Bisericii. CMB pune pe picior de egalitate toate ereziile denumindu-le „biserici”, deci Biserica Ortodoxa, care are in constiinta Ei ca este singura Biserica (conform Crezului), nu poate sa discute pornind de la ideea ca ar fi egala cu toate ereziile. Modul in care Biserica Ortodxa poate face misiune este in afara CMB, care tocmai impiedica misiunea Bisericii, din moment ce considera toate ereziile a fi „biserici” si avand mantuire.
preot Matei Vulcanescu
parohia Sf Paraskevi, Veria, Grecia

http://www.petitieonline.ro/petitie/cerem_iesirea_bor_din_consiliul_mondial_al_bisericilor_-p66791155.html

Semneaza petitia

Cerem iesirea BOR din Consiliul Mondial al Bisericilor!

13/09/2013
Categorie: Religie, spiritualitate.
Destinatar: Patriarhia Romana

Hristos,apoi urmasii sai,Sfintii Apostoli si Parinti ai Bisericii au invatat in permanenta ca Biserica e numai una!

Dupa cate se stie,Biserica Ortodoxa Romana face parte din Consiliul Mondial al „bisericilor” organizatie care inca din denumirea ei ataca dogma despre unicitatea Bisericii.Intrarea in CMB reprezinta un pas mare catre apostazia deplina(acceptarea eclesiologiei ecumeniste si potirul comun cu ereticii),astfel ca suntem in pericol sa nu mai avem Biserica locala in curand.

Mai jos un link cu scrisoarea care a determinat pe Patriarhul Georgiei sa scoata patriarhia sa din CMB:

http://www.danionvasile.ro/blog/documentul-datorita-caruia-a-iesit-biserica-georgiei-din-cmb/

Semnati si marturisiti cat mai multi!!!

Toate bune!

Autor: Andrei Dinu

Reclame

13 comentarii

Din categoria Uncategorized

13 răspunsuri la „Biserica trebuie sa iasa din „captivitatea babilonica” a „Consiliului Mondial al Bisericilor” Semnati petitia „Cerem iesirea Bisericii Ortodoxe Romane din Consiliul Mondial al Bisericilor!”

 1. Ioan Cadar

  Doamne ajută,
  Părinte Matei Vulcănescu, Domnul nostru Iisus Hristos a dat următoarea poruncă Sf. Apostoli:
  „Şi le-a zis: Mergeţi în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la toată făptura.” (Marcu 16, 15).
  Deci, noi, creştinii ortodocşi, avem obligaţia de a mărturisi despre Adevăr şi celor din Apus.

 2. stambica voiosu

  „Biserica” asta ortodoxa de care vorbiti e captiva propriilor ei functionari religiosi, ca preoti nu pot fi numiti. Nu are dusmani inafara, doar inauntru

 3. Ioan Cadar

  “14. Nu vă înjugaţi la jug străin cu cei necredincioşi, căci ce însoţire are dreptatea cu fărădelegea? Sau ce împărtăşire are lumina cu întunericul?
  15. Şi ce învoire este între Hristos şi Veliar sau ce parte are un credincios cu un necredincios?
  16. Sau ce înţelegere este între templul lui Dumnezeu şi idoli? Căci noi suntem templu al Dumnezeului celui viu, precum Dumnezeu a zis că: “Voi locui în ei şi voi umbla şi voi fi Dumnezeul lor şi ei vor fi poporul Meu”.”
  (II Corinteni 6:14-16)
  * Text clar împotriva ecumenismului religios.
  Templul lui Dumnezeu (versetul 16) este Biserica, iar idolii sunt falşii dumnezei ai păgânilor, dar şi patimile:
  “Drept aceea, omorâţi mădularele voastre, cele pământeşti: desfrânarea, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este închinare la idoli” (Coloseni 3:5).
  http://binevestitorul.wordpress.com/2013/06/30/sfanta-scriptura-despre-eretici/

 4. Nu putem fi absolut convinsi ca iesirea bisericilor ortodocse din CMI ar fi o solutie la iminentul pericol al apostaziei generale, ci o solutie ar fi ca liderii BO din toata lumea sa isi prezinte permanent si consecvent in intrunirile din cadrul CMI (care sa nu mai fie practicate ca momente de rugaciune comuna ), pozitia ortodoxa si sa inceteze in a mai face compromisuri prin sfidarea anumitor canoane ce privesc slujirea sfintelor taine cu cei de alte confesiuni, care ne sunt frati dar rataciti !. E bine ca de la cel mai simplu crestin, preot si pana la ierarhi sa le reamintim fratilor nostri rataciti, prin liderii lor bisericesti, ca se afla in inselare dogmatica, aspect fundamental ce ne desparte de ei. Cu alte cuvinte, reprezentantii BO nu au decat sa le spune catolicilor, protestantilor si celor din afara crestinismului, denumiti pagani, ca ei sunt cei care trebuie sa renunte la erezii si la credintele pagane, sa imbratiseze toata teologia primelor secole crestine incununate de cele 7 importante sidoane ecumenice si apoi dupa aceea sa faca front comun de rugaciune pentru pacea intregi lumi. Altfel, amagirea cu evidentierea elementelor ce ne apropie, nu e decat o pierdere de timp si risipa de energie. Nu inteleg ce atat incapatanare a catolicilor si protestantilor in primul rand, de a nu intelege ca forma actuala a crestinismului pastrat pe linia bisericilor care dupa 1054 s-au numit ortodocse pt evidentierea clara intre reformati si conservatori religiosi, este forma pe care trebuie imbratisata de toti, intrucat e forma originara care consfintea unitatea tuturor cretinilor cel putin pana in secolele IX-X din putinele mele cunostinte, mai ales ca sunt multe marturii ale celor convertiti de la catolicism si protestantism in favoarea ortodoxie crestine si eroarea cumulata istoric a crestinismului catolic si protestant. Dar sa nu ne indepartam de ei, ci sa le stam ca un ac de seriga in coapsa pentru a insi reveni intr-un final. Ca pana la urma cine insista in sensul ortodox nu are nimic de pierdut!

  • din pacate simpla prezenta in CMB (CMI) a Bisericii Ortodoxe ca membra o pune pe picior de egalitate cu toate ereziile. Papistii, spre exemplu nu sunt membri ai acestei organizatii ci doar observatori. In momentul in care devii membru recunosti pe ceilalit drept „Biserica” ceea ce ne pune inainte de orice in apostazie. Biserica Ortodoxa ar putea fi cel mult observator. E nevoie de dialog cu eterodocsii, dar pe baze ortodoxe, dialog direct cu acestia nu prin faptul de a fi membra Biserica in adunari eretice.

 5. AndreiD

  Pentru toti cei care nu stiu ce e CMB sau cred ca in CMB se incearca aducerea ereticilor la Ortodoxie,sa verifice rezultatele acestor dialoguri:Acordul de la Balamand,Acordul de la Chambessy etc.Am fost la un pas sa avem comuniune liturgica cu ereticii ceea ce insemna apostazia deplina a BOR,deci nu mai puteam participa la Sfanta Liturghie in nici-o biserica din BOR!
  p.s. Poate ne lamureste parintele Matei si despre Patriarhia Antiohiei sau Alexandriei care se pare ca au cazut in apostazie avand comuniune cu siro-iacobitii,respectiv coptii.Poate ca nu sunt intamplatoare razboaiele de acolo…

 6. Maxim

  Cu petitia asta nu facem mare lucru.Ce au facut staretii si preotii din Georgia e cea mai buna solutie….Dar,va avea cineva curaj la noi pt asa ceva?…

  • asa este, dar si aceasta petite ajuta la a face cunoscuta problema. Ideea de a constientiza poporul cum ca exista aceasta problema. Este primul pas. Pai aici nu e vorba de curaj ci de dorinta de a te mantui. Daca un monah vrea sa se mantuiasca va face ce au facut georgienii, si nu se va gandi la consecinte pur lumesti(ca va fi dat afara din manastire, caterisit, etc) toate acestea sunt mai prejos decat marturisirea.

  • AndreiD

   Macar luam atitudine si le aratam mai-marilor nostri ca nu avem constiinta adormita.Si vazand staretii si preotii ca noi nu dormim,probabil vor avea si ei curajul sa intrerupa pomenirea.Acum…degeaba semnam petitii daca nu facem si rugaciune catre Dumnezeu.
   Si parintele are dreptate,trebuie sa aducem la cunostinta credinciosilor ce se inrampla,mai ales ca in ochii multor „ortodocsi” ecumenisti(mireni),noi suntem doar o adunatura de „talibani”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s