Acțiunile pline de iubire ecumenica-cosmică(iata inchizitia ecumenista, poliția gandirii) a patriarhului ecumenist Bartolomeu asupra marturisitorilor de la Manastirea Esfigmenu.

8 comentarii

Din categoria Uncategorized

8 răspunsuri la „Acțiunile pline de iubire ecumenica-cosmică(iata inchizitia ecumenista, poliția gandirii) a patriarhului ecumenist Bartolomeu asupra marturisitorilor de la Manastirea Esfigmenu.

 1. Deci ce părere aveţi acum despre ecleziologia celor de la Esfigmenu?

  • Corecta, au intrerupt comuniunea cu ierarhul eretic. Mai departe nu cunosc, si nu ma pot pronunta, necunoscand amanunte. Cert este ca intreruperea comuniunii a fost realizata de intregul Munte Athos cu Atenagoras, si Mitropolitul Augustin de Florina a intrerupt comuniunea cu Atenagoras, etc.
   Nu stiu cum e cu Sinoadele paralele, care par necanonice. Iata ca manastirea Esfigmenu a continuat, dar nu e pentru toti posibil sa intrerupa, nu sunt toti pregatiti duhovniceste, si cred ca trebuie sa se faca o intrerupere a ierarhilor ecumenisti in mod sinodal. De aceea nu ma pot pronunta. Dar muti rup comuniunea din alte motive decat cele ecumeniste, si anume din mandrie, din egoism, din patimi, ura, etc, si chiar dintr-o neintelegere a Dogmei si a ecleziologiei ortodoxe. Canonul 15 (I-II Constantinopol) lauda pe cei care intrerup comuniunea cu ereticii, dar nu arata o obligativitate a intreruperii comuniunii inainte de judecata Sinodului. Trebuie discernamant. Prima treapta este parasirea episcopilor si a preotilor ecumenisti, a protesta in Bisericile unde se fac rugaciuni ecumeniste sau sunt preoti ecumenisti. Trebuie parasiti ierarhii eretici. Mai sunt si ierarhi neecumenisti, aceea nu trebuie parasiti. Sa nu facem ceva inainte de vreme!

 2. Stefan

  in cadrul botezului catehumenilor de catre un episcop, acesta nu trebuie sa poarte sacosul sau macar un felon? sau e suficient omoforul?

  • Apostolii nu purtau nimic deosebit fata de imbracamintea lor de zi cu zi. Sa nu devenim tipicari fara fond. E suficient pentru episcop sa poarte jugul lui Hristos si Oaia cea pierduta- simbolurile slujirii sale arhieresti.

   • Stefan

    Eu stiam ca toate sfintele taine se savarsesc cu strai liturgic complet, Se vede treaba ca am gresit. Multumesc pentru raspuns.

 3. ********** IMPORTANT! **********

  ecumenismul, nu doarme!
  Asta e pentru toti cei care vor sa se convinga, cum actioneaza ecumenismul in Romania!

  Asa lucreaza ecumenistii in Romania, prin simpozioane si teme tinute in
  UNIVERSITATILE DE TEOLOGIE ORTODOXA, ALE ROMANIEI!

  Institutul ecumenic, are baza la Sibiu – situl ecumenismului din Romania! http://www.ecum.ro/infoecum/Ro/infoecum-actual/das-wunderverstaendnis-in-der-lutherischen-und-orthodoxen-biblischen-theologie-6-7-juni-2013

 4. Pingback: Sa facem ceva pentru Manastirea Esfigmenu! Sunati la telefoanele de mai jos si sprijiniti niste monahi fara aparare!!! | ortodoxiacatholica

 5. Pingback: Ajutati Manastirea Esfigmenu! | SANTINELA ORTODOXA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s