Hristos a Inviat! Sfanta Lumina de la Ierusalim arata ca singura Ortodoxia este credinta adevarata.

Sfanta Lumina vine la Ortodocsii oficiali, nu la stilisti, nu la grupari rupte din Biserica, vechi calendariste (Slatioristi, GOC, Floriniti, Mateiti, etc).
Nu parasiti Biserica, nu mergeti la stilisti, superortodocsi, ultraortodocsi, etc.

Reclame

7 comentarii

Din categoria Uncategorized

7 răspunsuri la „Hristos a Inviat! Sfanta Lumina de la Ierusalim arata ca singura Ortodoxia este credinta adevarata.

 1. lucian

  Hristos a Inviat

 2. Ioan

  Multumim pentru postare. HRISTOS A INVIAT!

 3. si Iordanul se intoarce de botezul pe calendarul Iulian, si norul se coboara pe muntele Tabor tot dupa calendarul Iulian.
  Ce inseamna asta oare? Iar cei de la Ierusalim, Sf munte Athos tot dupa calendarul Iulian se tin slujbele. Asta ce inseamna?
  Asta este adevarata Ortodoxie.

  • dar sa nu uitam ca Patriarhul Ierusalimului este ecumenist si in comuniune cu alti patriarhi ecumenisti, simplul fapt ca tine calendarul vechi nu insemna nimic.Dumnezeu este deasupra vremilor. De aceea nu calendarul mantuieste ci Dreapta Credinta. Nu vine lumina la sinoade paralele, la stilisti, la slatioristi, ci la Patriarhul ierusalimului care este in comuniune cu Constantinopolul, cu Moscova, cu Romania, cu Serbia, cu Ciuprul, etc. Patriarhul Ierusalimului prin a carui rugaciune vine Sfanta Lumina NU este in comuniune cu stilistii, cu calendaristii vechi(slatioristi, GOCisti,etc), desi el tine calendarul vechi. La Sfantul Munte la fel, desi e pe calendarul vechi e in comuniune cu cei de pe calendarul nou, atonitii vin si slujesc in tari unde este calendarul nou, pe nou fara probleme. Cu siguranta ca daca se schimba si la Ierusalim calendarul devenind pe nou, ar fi venit Sf Lumina pe nou, nu pe vechi. Dovanda este venirea serpilor in Kefalonia, acesti serpi ai Maicii Domnului veneau pe vechi la 15 august pe vechi, iar cand sa schimbat calendarul acum seripii vin pe noul calendar. Si Parintii au schimbat calendarul. Una e calendaru, o simpla masurare a timpului si alta e Dogma, Adevar Vesnic descoperi de Dumnezeu pentru mantuirea noastra.

   • un crestin

    Hristos a inviat!Bun raspuns si bune indemnuri …….par.Matei Vulcanescu se face mare tulburare cu toate aceste ,,invataturi”…,,calendar ,ecumenism ,este nu este Har …..etc.” si cred ca ne sunt de folos sfaturile sfintiei voastre ,lamuriti-ne si invatati-ne ce sa stim si ce sa raspundem celor care ne sacaie cu fel de fel…..Multumim ptr.toate!!! Iertati.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s