Nici un eterodox nu are voie sa se apropie de Sfantul Jertfelnic al Ortodocsilor!

„Nici un eterodox nu are voie sa se apropie de Sfantul Jertfelnic al Ortodocsilor!”

In aceasta imagine vedem cum arhiereul ii da o palma diaconului pentru ca acesta a indraznit sa ii atraga atentia arhiereului asupra faptului ca e gresit sa primeasca eterodocsi in Sfantul Altar in timpul Sfintei Liturghii.  Dupa cum vedeti, arhiereul si diaconul sunt imbracati in sfintele vesminte de Liturghie.  Dar iata ca un credincios intra in Sfantul Altar si mustra pe arhiereu spunandu-i: „Nici un eterodox nu are voie sa se apropie de Sfantul Jertfelnic al Ortodocsilor!”, dandu-l afara din Sfantul Altar pe eterodox. Credinciosii pot lua atitudine, ei nu sunt niste spectatori la Liturghie, ci sunt coliturghisitori cu arhiereul. Ei sunt „preotie imparateasca” „neam sfant” asa cum spune Sf Ap Petru.

Preluat de pe siteul protoprezbiterului Fotie Askos din Mitropolia Langada:

http://salpismazois.blogspot.gr/

Dumnezeu este iubire, dar dragostea fata de eterodocsi nu se manifesta prin „ospitalitate liturgica” ci prin a nu acoperi Adevarul. Pana la „Cei chemati iesiti” si eterodocsii pot participa la Sfanta Liturghie, dupa aceea insa, trebuie sa paraseasca Biserica. Tocmai acesta purtare de grija si dragoste fata de eterodocsi, anume de a spune cu fermitate adevarul  dar si cu multa dragoste aduce pe acestia la intelegerea faptului ca sunt in gresala si imbratiseaza credinta Ortodoxa.

Reclame

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Nici un eterodox nu are voie sa se apropie de Sfantul Jertfelnic al Ortodocsilor!

  1. Oana Iftime

    Vai, vai, vai, deloc educativ…Asa rau tratament, pentru un oaspete de seama… Din pacate, gasesc neverosimila scena. Si palma data diaconului, si interventia mireanului. In lumea reala nu se dau palme, macar asta ar mai avea o urma de asumare a propriului tupeu, ci se musca prin gard si se fac „sapaturi”, si tot in lumea reala mireanul se uita ca la spectacol, nefiindu-i prea clar cine si ce sunt acela cu orar, acela cu mitra, acela cu gluga, si ce deosebiri exista intre ei. Interesant, totusi, macar prin naivitatea fermecatoare.
    Oricum, e remarcabil ca cineva s-a gandit la abordarea cu benzi desenate, este o buna unealta in invatarea limbilor straine. Poate, cine stie, macar la unii isi va demonstra eficienta :))

    • –––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

      Cu privire la ilustratia de mai sus, este foarte edificatoare. Crestinii nu trebuie sa doarma pe ei, in timp ce ierarhul se afla in inselare, ci sa ia atitudine, pentru ca Biserica reprezinta totalitatea sufletelor botezate in HRISTOS.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s