Sfantul Teodor Studitul ne spune ca trebuie sa fugim de episcopii eretici (ecumenisti) si Sfanta Impartasanie din mana lor sau a preotilor lor(chiar daca preotii lor ar gandi ortodox) sa nu luam, dar putem manca cu ei la masa. Preotul ce gandeste ortodox sa paraseasca pe episcopul eretic mergand la un episcop ortodox. Iar de la episcopul ortodox(care marturiseste ca ecumenismul e erezie) care pomeneste un mitropolit(patriarh) eretic din frica, putem sa ne impartasim din mana preotilor(ortodocsi) din eparhia lui.

Iata ce spune Sfantul Teodor Studitul in Scrisoarea catre Navcratie (Dreapta Credinta in Scrierile Sfintilor Parinti, Vol 1,pg 59, Editura Sofia 2006):

„Daca episcopul nu s-a aflat in sinodul adulter si il numeste adunatura mincinoasa (respinge Chambesy, Balamant, CMB-nota mea), dar il pomeneste pe mitropolitul sau care s-a aflat in acel sinod, daca, deci, trebuie sa ne impartasim de la un preot al acelui episcop ortodox, am raspuns si in alte dati ca:

                         -Pentru iconomie, trebuie sa ne impartasim (din mana lui),
  numai el sa nu liturghiseasca impreuna cu ereticii. Caci nu e nici o problema, de vreme ce il pomeneste pe episcopul ortodox, chiar daca acela, din frica, il pomeneste pe mitropolitul sau eretic.

Biserica lui trebuie acceptata si trebuie ingaduit ca el sa vina, sa savarseasca Sfanta Liturghie in ea, si este iertat si nimic nu il opreste de la Sfanta Liturghie.”

dar daca preotul pomeneste vreun episcop eretic, chiar daca preotul are vietuire fericita, chiar daca e ortodox, trebuie sa ne departam de dumnezeiasca impartasanie; dar cand e vorba de masa de obste- devreme ce la Liturghie din frica il pomeneste pe episcopul eretic, ar putea fi acceptat sa binecuvinteze si sa cante cu noi, dar numai daca nu a slujit cu vreun eretic sau chiar cu episcopul sau eretic.”

Daca auziti pe episcop predicand erezii ecumeniste e absolut necesar sa il parasiti conform Sfantului Teodor Studitul, fie preoti, fie credinciosi? Conforma Sfantului Teodor Studitul raspunsul este: Da!

PAPISTASII SUNT ERETICI CONFORM SINODULUI VIII ECUMENIC:

Este foarte important pentru teologii si credinciosii din Romania sa stie ca Biserica Ortodoxa a considerat si considera, de fapt, ca al 8 lea Sinod Ecumenic a avut loc in 879-880. Este vorba de sinodul la care a pariticipat nu numai Rasaritul, ci si papalitatea, si a fost recunoscut ca sinod ecumenic si de Roma. Asta pana dupa Marea Schisma, cand, intrucat papii primisera erezia lui Filioque (care a si provocat schisma) care era condamnata de scrierile Sfantului Fotie cel Mare Patriarhul (de ex.: Mystagogia Sfantului Duh) Constantinopolului si de Sinodul al 8-lea Ecumenic, papalitatea a incercat sa dea uitare acestui sinod ecumenic si sa declare ca al 8-lea Sinod Ecumenic un sinod care avusese loc cu 10 ani inainte de Sinodul 8 Ecumenic, si care, plecand urechea unor calomnii, il condamnase pe Sf. Fotie cel Mare.
Insa chiar si insusi Papa Ioan al 8-lea (cel care a fost pe vremea Sinodului 8 Ecumenic) a si condamnat oficial pe dusmanii Sfantului Fotie si a primit reinstalarea in scaunul patriarhal a Sfantului. Desigur, nu este o noutate ca papalitatea eretica, desi se crede infailibila, astazi zice una si maine alta…
Papistasii s-au luptat foarte mult pentru a scoate acest Sf Sinod Ecumenic din constiinta Bisericii. Se pare ca, in parte, mai ales in tarile in care teologia in ultimele sute de ani s-a facut dupa programe si manuale preluat de la romano-catolici (si de la cei care s-au rupt de ai, dar au pastrat erezia Filioque, adica de la protestanti), papistasii au reusit sa puna intr-un con de umbra si uitare Sinodul 8 Ecumenic. Desi ei insisi recunosc in cartile lor ca Ortodocsii tin acest sinod ecumenic ca fiind al 8-lea Sinod Ecumenic (asa cum veti vedea mai jos, citat din Catholic Encyclopedia). Va spun ca am dat de „ortodocsi” care spun ca nu e nicio problema sa te rogi sau sa slujesti/impartasesti cu ereticii filioqvisti (adica romano-catolicii si protestantii) pentru ca nu i-a condamnat niciun sinod ecumenic si pentru ca acea condamnare data de Patriarhul Ecumenic in 1054 a fost ridiata de patriarhul (mason, dupa cum marturisesc chiar articole din revistele masonice din Grecia) Athenagoras in anii ’60 ani sec XX. Oricum, o condamnare data pe o erezie vadita nu o poate ridica nimeni. Cu atat mai mult cu cat ea a fost osandita de atatia Sfinti Parinti. Si cu atat mai mult cu cat erezia a fost condamnata soborniceste . Cine are urechi de auzit sa auda! Nu va lasati inselati de propaganda teologica scolastica. Ascultati ce zic si renumiti teologi ortodocsi din secolul XX. Este socant sa aflii ca papiastasii stiu ca Ortodoxia a tinut si tine ca invatatura existenta acestui Sinodul 8 Ecumenic, dar ca ai nostri l-au lasat in umbra nestiintei, nepasarii si uitarii (cei 3 mari demoni care alearga inaintea pierzaniei, conform Sf. Marcu Ascetul, Filocalia rom., vol. I). Poate o sa ramaneti mirati daca va spun ca manualuele apusene stiu si ca noi nu primim invatatura despre St. Taine ca fiind doar 7, asa cum invata romano-catolicii in chip gresit (iar unele carti ortodoxe nu cunosc acest lucru). Daca veti citi pe Sf. Parinti veti vedea ca ei nu numara numai 7 Taine, ci aduga si calugaria si inmormantarea si sfintirea bisericii. Ba mai mult, Parintii nu cunosc separatia teologica scolastica intre Taine si celelalte lucrari ale Bisericii. Dupa ei Taina e una, care e Taina Tainelor, si anume Biserica si unirea lui Hristos cu ea in Euharistie, din care decurg toate celelalte. Cititi despre asta in cartea Sfantului Justin Popovici, Ortodoxia si ecumenismul, tradusa si la noi anii trecuti. Oare si Sf. Justin gresea? Oare nu a fost el unul dinte cei mai mari profesori dogmatisit ortodocsi din sec. XX si singurul dintre ei trecut in calendar ca sfant?
Recomand sa cititi si cele scrise in Pidalion inainte de canoanele date de acest Sfant Sinod (acolo se spune si ca este considerat ca fiind impreuna cu Sinodul 7 Ecumenic, cam asa cum Sinodul Qvinisext, zis si Trullan, este pus in legatura cu Sinoadele 5 si 6 Ecumenice, care avusesera loc mai inainte). Poate asa vor intelege unii inselarea in care se afla unele manuale si carti facute sub influenta tocmai a celor pe care ii condamna Sinodul 8 Ecumenic: romano-catolicii.

Marian M

2 comentarii

Din categoria Uncategorized

2 răspunsuri la „Sfantul Teodor Studitul ne spune ca trebuie sa fugim de episcopii eretici (ecumenisti) si Sfanta Impartasanie din mana lor sau a preotilor lor(chiar daca preotii lor ar gandi ortodox) sa nu luam, dar putem manca cu ei la masa. Preotul ce gandeste ortodox sa paraseasca pe episcopul eretic mergand la un episcop ortodox. Iar de la episcopul ortodox(care marturiseste ca ecumenismul e erezie) care pomeneste un mitropolit(patriarh) eretic din frica, putem sa ne impartasim din mana preotilor(ortodocsi) din eparhia lui.

  1. Pingback: Pr. Matei Vulcănescu - Cuvânt la Lansarea cărții ”Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta” - OrtodoxINFO

  2. Pingback: Pr. Matei Vulcănescu – Cuvânt la Lansarea cărții ”Promovarea ecumenismului la nivel panortodox de către pseudosinodul din Creta” – Ortodoxia mărturisitoare

Lasă un comentariu