Manastirea insangerata Esfigmenu- bastion antiecumenist. Sa ne rugam ca Sfanta Chinotita sa ia decizia cea mai inteleapta in privinta ereziei propagate de unele persoane . Muntele Athos este Stalp al Ortodoxiei. Avem asteptari serioase de la atoniti.

     Pentru ca nu cunoastem situatia canonica exacta a Manastirii Esfigmenu, nu ne pronuntam asupra canonicitatii actiunilor Manastirii, remarcam numai rezistenta ortodoxa a zelotilor ortodoxiei care sunt vadit nedreptatiti!

Manastirea Esfigmenu este una din cele 20 de manastiri mari ale Sfantului Munte care a intrerupt pomenirea Patriarhului de Constantinopol.

Istoricul intreruperii pomenirii Patriarhului de Constantinopol

Este important de stiut faptul ca atunci cand patriarhul Atenagoras a “ridicat anatemele” date la 1054 impotriva papistasilor, toate manastirile si schiturile din Sfantul Munte impreuna cu parintele Paisie Aghioritul au intrerupt pomenirea lui la Sfanta Liturghie. Conform canoanelor Bisericii (canon II Constantinopol) daca un ierarh(patriarh) invata erezia cu capul descoperit in Biserica atunci turma (preoti si credinciosi, monahi, ierarhi, etc) pot intrerupe pomenirea ierarhului ce invata erezia pana la judecarea sa de catre un sinod care sa il depuna din treapta.

Dupa moartea patriarhului Atenagoras, parintii atoniti, manastirile mari, au reinceput pomenirea noului patriarh Dimitrie, care era un om smerit, dar nu a negat ce a facut predecesorul sau.

Parintii au venit la o priveghere de toata noaptea si au stins candela mare spunand ca daca Dumnezeu va face o minune si candela se va reaprinde atunci si noi vom incepe sa pomenim pe noul patriarh.  Cu viclenie un ierodiacon de la Manastirea Dionisiu a aprins candela pe ascuns si asfel a pacalit pe parinti care au inceput sa pomeneasca pe noul patriarh. Singura Manastire care nu a incetat lupta si nepomenirea a fost Manastirea Esfigmenu, care pana astazi continua nepomenirea patriarhului actual Bartolomeu care, dupa cum stim invata o noua erezie si anume erezia “bisericilor surori” , ca si cum Biserica ar fi impartita in doua ramuri – romano catolici si ortodocsi.

Parintii de la Esfigmenu nu au iesit din Biserica, nu sunt “stilisti” sau schizmatici, sau eretici, ci fac un gest de protest canonic impotriva ereziei ce provine de la primul Scaun Patriarhal din Ortodoxie si anume de la Patriarhul Constantinopolului asa sustine staretul Manastirii Esfigmenu.

De aceea aceasta manastire are intre zidurile ei Mucenici ai lui Hristos care sunt greu incercati. Prima incercare mare este inlocuirea obstei de monahi cu o obste “fantoma” care isi are sediul in Careia(capitala Muntelui Athos) noul Egumen impreuna cu noua obste fiind numiti de patriarhul de Constantinopol, ceea ce este anticanonic, pentru ca numai obstea singura are dreptul in Muntele Sfant sa isi aleaga egumenul, el nu poate fi impus din afara.

Speram ca toate manastirile Atonite sa opreasca pomenirea patriarhului de Constantinopol pana cand acesta va anatematiza oficial erezia pe care astazi o propovaduieste si anume “biserici surori” plus primirea papei la Fanar si rostirea de catre acesta a rugaciunii “Tatal nostru” in timpul Sfintei Liturghii smintind credinciosii ortodocsi.

http://www.romfea.gr/ektakta-nea-2/13850-2012-09-24-15-02-43

Din aceste imagini se poate vedea proliferarea ereziei de la Fanar:

http://papalvisit.patriarchate.org/press/articles.php?id=104

Intreruperea pomenirii unui patriarh sau episcop se face de catre ceilalti episcopi si preoti sau de care un sinod ortodox, sau de care manastiri ortodoxe, de parohii ortodoxe, dar ATENTIE!!! nu se pot forma “sinoade paralele” sau biserici schizmatice, pentru ca nu se poate schimba nimic, decat se intrerupe efectiv pomenirea ierarhului ce invata erezia, fara a merge la vreun “pseudo sinod schizmatic”, atunci cadem din lac in put. Nu ai voie sa pomenesti alt ierarh, efectiv nu pomenesti pe nimeni. Iar aceasta decizie trebuie luata cu multa cantarire si de catre oameni duhovnicesti care sa expuna foarte clar motivele dogmatice pentru care se intrerupe pomenirea. Daca motivele nu sunt intemeiate dogmatic atunci este pacat foarte grav si se atenteaza la unitatea Bisericii.

Parintii de la Esfigmenu NU pomenesc nici un ierarh din nici un sinod, asteptand si rugadu-se ca patriarhul sa se intoarca la Ortodoxie, ca un copil care are pe tatal sau care e tot timpul baut si il bate, nu merge sa isi ia alt tata ci il suporta pe cel care il are apoi opreste relatia cu el ca sa nu se vatame mai tare (incetarea pomenirii), dar asta nu insemna ca nu il mai iubeste ca pe tatal sau, si ca nu il asteapta sa iasa din patima betiei. (a ereziei)

De aceea nu va jucati cu nepomenirile si sa faceti rupturi in Biserica, ci cu multa rugaciune si marturisire si supunere in fata necazurilor dar fermitate in marturisirea ortodoxa si doar daca este absolut necesar, in numele fermitatii aparariii ortodoxiei si cu instiintarea turmei, care nu trebuie smintita ci trebuie catehizata, se poate intrerupe conform canonului pomenirea episcopului(patriarhului) ce invata erezia.

Nepomenirea ierarhului este ultima solutie, dupa ce au fost epuizate toate celelalte metode de atac, anume marturisirea in scrisori catre ierarh, catre sinod, publicarea in periodice crestine sau impartirea de foi in care sa se arate clar unde este gresala dogmatica a ierarhului, daca este. Daca insa nu exista o dovada clara a ereziei, atunci acela care raspandeste aceasta, raspandeste otrava si se supune blestemului lui Dumnezeu.

Feriti-va de a merge la sinoade paralele a caror situatie nu e clara (Slatioara, Mateiti, Floriniti, Chiprianiti, “Adevaratii Ortodocsi”) toti acestia au luat-o pe un drum gresit si sunt in schizma cu Biserica cea Una. Dovada este ca ei mirung pe cei care vin la ei, ca si cum noi am fi “eretici”, neortodocsi. Ceea ce este clar o blasfemie la adresa Duhului Sfant! Noi ramanem ortodocsi si marturisim ortodoxia, chiar daca unii ierarhi sau sinoade marturisesc erezii. Nu avem nevoie de mirungerea schizmaticilor, care este mai degraba o “pseudomirungere” , ci sa folosim mijloacele oferite de Sfintii Parinti, urmand exemplul manastirii Esfigmenu, adica ortdoxie sau moarte(vesnica)!

Nu se permite intreruperea pomenirii pentru alte motive, decat erezia.

Anunțuri

7 comentarii

Din categoria Uncategorized

7 răspunsuri la „Manastirea insangerata Esfigmenu- bastion antiecumenist. Sa ne rugam ca Sfanta Chinotita sa ia decizia cea mai inteleapta in privinta ereziei propagate de unele persoane . Muntele Athos este Stalp al Ortodoxiei. Avem asteptari serioase de la atoniti.

 1. La primele 7 sinoade ecumenice Sfintii Parinti au stabilit sa nu se schimbe nimic din canoanele oranduite de ei. Biserica oficiala defapt a schimbat cel mai important lucru si anume calendarul ortodox, asezamantul Sfintilor Apostoli. E ca si cum ai spune ca tu te-ai nascut in alta data (cu o diferenta de 13 zile calendaristice mai tarziu), asta s-a facut cu Nasterea Domnului si cu zilele sfintilor din calendar. Asta inseamna ca da, conform acelor canoane cei care au schimbat calendarul Iulian cu cel Gregorian vrand sa uneasca Ortodoxia cu Catolicismul sunt ANATEMA. Pe data de 25 Decembrie (stil nou) la Ierusalim nu se face slujba ortodoxa ci doar catolica. Slujba Nasterii Domnului se oficializeaza pe data de 7 Ianuarie (25 Decembrie a calendarului Iulian) Asta inseamna ca Biserica oficiala este defapt stilista, nu cei ce tin calendarul Iulian si care se numesc Biserica Ortodoxa de Rasarit si pastreaza ceea ce Sfintii parinti au stabilit.

  • Nu sunt deacord cu concluziile pe care le trageti. Atat cei pe vechi cat si cei pe nou sunt O singura Biserica. Stilistii sunt acele grupari rupte de Biserica care se cearta intre ele si se rup in zeci de grupari. Sa nu confundam Bisericile Ortodoxe care tin calendarul vechi cu stilistii(schizmatici rupti de Biserica datorita schimbarii calendarului)

   • Sfintii Parinti au uniformizat o data a Pastilor, data care in Ortodoxie nu se tine corect, dupa ceea ce au invata Parintii la Sinodul I Ecumenic, cei care tin corect data Pastilor sunt etericii papistasi. Dar nu nu vom schimba data pastilor, chiar daca a lor este corecta(dupa Sfintele Canoane) pentru ca sa nu se confundam cu ereticii papistasi.

   • In hronograful Sf Dimitrie al Rostovului care se serbeaza pe 21 Octombrie scrie ca inainte de a se naste Domnul tot universul s-a pregatit pentru Naterea Domnului in pamant curat. Iar calendarul gasit de Domnul era unul drept pentru ca altfel il schimba cum a schimbat legea veche cu cea noua.
    Pascalia (data stabilirii Pastelui) pe care noi o avem azi este stabilita la soborul 1 de la Niceea si nu este nici o uniformizare. Ea se calculeaza in functie de luna plina a lunii martie. Putini stiu ca pe cer sunt 13 luni si in anumiti ani este normal ca data pastelui sa fie mai tarziu pentru ca uneori luna Ianuarie se pune pe cer de doua ori cum a fost anul acesta. De aceea si vremea a fost foarte friguroasa in aceasta primavara intrucat luna lui martie s-a pus pe cer abia la sfarsitul lunii Aprilie calendaristice. Tot universul este legat de aceasta sarbatoare a Invierii Domnului. Cei din biserica oficiala tin sarbatorile o perioada din an dupa calendarul vechi – sarbatorile legate de Inviere (Floriile, Invierea, Inaltarea, Pogorarea Sf Duh) iar apoi intra pe calendarul Gregorian. In canoane scrie ca niciodata postul Sf Apostoli nu poate avea mai putin de o saptamana insa in calendarul Gregorian uneori nu exista acest post. Astea inseamna erezie. Sa urmezi doua cai. Nu vreau sa intru in polemica cu dumneavoastra insa biserica oficiala nu tine calendarul pe vechi si nu este aceeasi biserica cum spuneti Dumneavoastra. Nu poti sa te inchini la doi Domni niciodata. Singurii care in perioada comunista si post comunista si-au pastrat neschimbate credinta si calendarul fara a se clinti in fata libertatii prost intelese sau a intereselor materiale a fost chiar cei care au pastrat calendarul Iulian. Faptul ca multi crestini merg acum spre stilul vechi (Biserica de rasarit) se pare ca este o amenintare pentru cei din biserica oficiala. Omul trebuie lasat liber sa aleaga ce crede ca este adevarat.
    Eu am fost la Ierusalim si am vazut cum se slujesc acolo toate sarbatorile pe calendarul vechi.
    Acolo se intorc apele Iordanului de Boboteaza si coboara norul pe muntele Tabor de Schimbarea la Fata – dupa calendarul Iulian. Stilisti sunt cei care au schimbat cele lasate de Sf Parinti nu cei care lea-au pastrat.
    Astea cu „schizmatici rupti de Biserica datorita schimbarii calendarului’ sau „Stilistii sunt acele grupari rupte de Biserica care se cearta intre ele si se rup in zeci de grupari” sunt defapt niste cuvinte aruncate din rautate omeneasca spre a inchide gura oamenilor.
    Oricum site-ul dumneavoastra nu este unul crestin daca sare la gatul unor oameni care vor doar sa respecte legile date de Dumnezeu prin Sfintii Parinti si sa fie si recunoscuti. Dumnezeu este singurul care poate judeca cine este stilist.
    Nu cred ca mai aveti mult si ridicati piatra sa aruncati in acesti oameni.
    Este ultimul lucru pe care eu am sa-l spun: studiati istoria crestinismului si canoanele adevarate si nu mai ridicati piatra.

   • Patriarhul Ierusalimului care este pe vechi e in Ortodoxie sau e eretic? Daca e in ortodoxie si problema calendarului va sminteste, mergeti acolo la Patriarhia Ierusalimului. Eu v-am explicat faptul ca vechi calendaristii din Romania nu au comuniune cu Patriarhia Ierusalimului! Patriarhul ierusalimului nu primeste sa conslujeasca cu gruparile vechi calendariste din romania, pentru ca acestea nu pomenesc ierarhia Bisericeasca ci au facut o ierarhie paralele. Iar calendarul nu e dogma. Daca idolatrizati un calendar facut de niste pagani e problema dvs. Dar, repet, observ ca nu cunoasteti ce insemna dogma!

 2. Pingback: Sa facem ceva pentru Manastirea Esfigmenu! Sunati la telefoanele de mai jos si sprijiniti niste monahi fara aparare!!! | ortodoxiacatholica

 3. Pingback: Ajutati Manastirea Esfigmenu! | SANTINELA ORTODOXA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s