Poate un preot să-și iscodească ierarhul dacă el crede in ecumenism sau nu sau altele de acest fel?

Conform canonului nu o sa iscodim ierarhul ce parere are. in nici un caz.

Daca episcopul are pareri ecumeniste dar le tine pentru el atunci nu este nici un fel de problema.

 

Canonul I-II Constantinopol spune clar ca e vorba de episcopul ce predica erezia cu capul descoperit- adica in public, insistand, fiind acctivist, propagandist ecumenist.
In momentul in care ierarhul predica erezia, o impune in facutati de teologie, impune ca preotii sa nu boteze pe eretici, sa faca casatorii mixte, sa se roage cu ereticii, scrie carti eretice,  adica e vadit ecumenist, numai atunci se poate lua pozitie. Altfel nu.
In momentul in care se semneaza declaratii eretice ce sunt puse in practica apoi de episcop, sau pune in practica hotarari sinoadale eretice, forteaza mana preotilor de a predica ecumenismul si da el insus exemplu prost.
Eu m-am referit la o anumta persoana si anume persoana Patriarhului Ecumenic care predica vadit erezia: erezia „bisericilor surori” care este punerea in practica a tratatului de la Balamant.
Rugaciune in comun cu papa si declaratii publice eretice binecunoscute.
In cazul lui avem tot dreptul sa intrerupem comuniunea, atata timp cat face acest lucru si mai ales ca pedepseste aspru pe cei care nu se supun ecumenismelor lui.

Apoi erezia ecumenista se perpetuiaza la Fanar de 100 de ani, adica un timp destul de lung in care patriarhii ecumenisti au inaintat in erezie, nu s-au marginit, continua generatie dupa generatie sa propage ecumenismul in forma „bisericilor surori” si a interzicerii botezarii ereticilor.
Am mari retineri si fata de IPS Serafim Joanta care predica si el erezia „bisericilor surori” si eu as intrerupe comuninea cu el daca as fi fost in eparhia lui, pentru ca staruie si impune ecumenismul.
Deci nu vom iscodi noi, ci doar daca e pe fata.

Reclame

Scrie un comentariu

Din categoria Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s