Crestinii Ortodocsi au protestat impotiva propagandei homosexuale la Muzeul Taranului Roman. Ar trebui sa protestam in bisericile unde se face ecumenism, este cu mult mai legitim!

http://www.youtube.com/watch?v=t3wKJRYydDU

 Muzeul Taranului Roman este  un loc public, legat de traditia poporului roman care are in centru Biserica. Deci nu este propice pentru iubitii frati loviti de patima homosexualitatii.  Unii au strigat in mod cu totul gresit „Moarte homosexualilor!” dialogul cu acesti oameni impatimiti consider ca trebuia sa fie mult mai pasnic si cu multa dragoste dar si cu atitudine. Unii dintre protestatari au procedat foarte bine, altii in schimb si-au dar cu dreptul in stangul. 

Mai abitir trebuiau huiduiti ierarhii care au facut ecumenism in biserica, aceeia trebuiau huiduiti bine, dar se pare ca avem o constiinta dogmatica ruginita.

Sa nu ne pierdem nici constiinta dogmatica si sa reactionam la microbii ecumenisti, care trebuie scosi din organismul Bisericii. Daca am fi o Biserica Locala curata, curatita de erezia ecumenista, nici homosexualii nu ar avea succes la noi in tara, in sensul de a face educatie homo si a sminti pe copii si tineri.

Biserica Ortodoxa Romana trebuie sa iasa cat mai urgent din CEB. Este o ofensa adusa lui Hristos insasi prezenta BOR in CEB.

Erezia ecumenista este cu mult mai grava decat homosexualitatea,  pentru ca ecumenismul  este un pacat impotriva Duhului Sfant, alterand in mod direct adevarurile descoperite de Duhul, lipsindu-i pe oameni de puterea Harului Sau si a intoarcerii. Pacatul impotriva Duhului Sfant nu se iarta nici in veacul acesta, nici in cel viitor (Matei 12, 32), pe cand cei care au patimi precum homofilia, lesbianismului, pedofiliei, se pot intoarce si pot scapa de ele. Este suficient ca acestia sa se indrepte spre scaunul spovedaniei. Ecumenistul contesta insasi lucrarea Duhului Sfant in Biserica prin relativismul dogmatic practicat si prin insasi participarea la organisme paraecclesiale (CEB).

Mai mult, ecumenistul, trebuie sa faca lepadare publica de toate ereziile propagate de el in Biserica, mai ales ca episcop, mitropolit, arhiepiscop, patriarh, etc. Trebuie sa blesteme ecumenismul si sa se lepede de el, sa blesteme CEB-ul si pe papa, etc. In Biserica diplomatia nu mantueste, nu se poate masura cu doua masuri, una pentru ortodocsi si alta pentru eretici. Pe unii diplomatia i-a facut sa se incurce in neadevaruri si unii chiar s-au inecat in ele. In Italia, mai bine ca preotii nostri sa slujeasca in garaje si apartamente, decat sa accepte de la papistasi capistile idolesti papale, ca apoi sa ii aiba la mana si sa le ceara compromisuri.

preot Matei Vulcanescu

27 comentarii

Din categoria Uncategorized

27 de răspunsuri la „Crestinii Ortodocsi au protestat impotiva propagandei homosexuale la Muzeul Taranului Roman. Ar trebui sa protestam in bisericile unde se face ecumenism, este cu mult mai legitim!

  1. Alex

    Patrinte Matei, este foarte grav ca dvs. considerati ca aceasta atitudine asa zis crestineasca este normala. Va spun cu toata seriozitatea ca aceste imagini fac inmiit de mult mai mult rau Bisericii noastre Ortodoxe.

  2. de veghe in lanul de secara

    Mizele ascunse ale mişcării pro-homosexualitate

    Peste tot în lumea creştină, mişcarea homofilă (pro homosexualitate) câştigă încet-încet drepturi în legislaţie, beneficiind în plus şi de o aşa-numită discriminare pozitivă (drepturi suplimentare), drepturi pe care majoritatea populaţiei heterosexuale nu le are.
    Propaganda şi educaţia homofilă a intrat în şcolile americane, părinţii nemaiavând dreptul să protesteze împotriva ei, copiilor fiindu-le inoculat din pruncie un aşa-zis mod alternativ de viaţă sexuală şi sentimentală.
    Legea împotriva aşa-numitei discriminări sexuale este o cutie a Pandorei prin care homofilii, având deja justiţia de partea lor, vor câştiga tot mai multe drepturi, scopul nefiind altul decât acapararea unui cât mai mare spaţiu legislativ de manevră, favorabil propagandei şi recrutării de noi adepţi.
    Homofilii câştigă suspect de rapid susţinere politică pretutindeni, datorită faptului că mulţi dintre liderii politici mondiali sunt introduşi în organizaţii oculte – cum ar fi masoneria – şi iniţiaţi în grade superioare, prin practici de natură sexuală ce ţin de perversiune şi homosexualitate.
    Marile mişcări politice care au marcat sec XX, comunismul şi nazismul, au fost iniţiate de către homosexuali sau de către promotori ai homosexualităţii. Vezi în acest sens cartea lui Lively Scott Redeeming the Rainbow şi The Pink Zvastika. Se pare că acelaşi lucru se întâmplă acum cu toată această mişcare politică de integrare în diferite structuri suprastatale, menită să pregătească terenul pentru o nouă ordine mondială politică, economică şi religioasă, antihristică în esenţa ei. Altfel spus, homosexualii au fost, sunt şi vor fi portdrapelul oricărei schimbări majore la nivel mondial. De aici şi această presiune sau condiţionare politică venită din afară, prin care ni se impun, sub forma unui adevărat dictat, „valorile” pederaste.
    Homosexualitatea este în esenţă o răzvrătire împotriva lui Dumnezeu. În demonstraţiile lor, homofilii afişează ostentativ curcubeul, simbolul păcii dintre Dumnezeu şi om, apărut după Potop ca o promisiune divină cum că oamenii nu vor mai fi pedepsiţi prin astfel de cataclisme, indiferent ce s-ar întâmpla. Cu alte cuvinte, aceştia par să-I amintească lui Dumnezeu: pentru că ai promis, de acum nu mai poţi să ne mai faci nimic !
    Semnul răzvrătirii homosexualilor – în realitate aceeaşi răzvrătire dintru început a satanei împotriva Creatorului – e lesne de reperat mai ales în modul agresiv de a manifesta public, în grotescul exhibiţionism cu trimitere sexuală perversă, inerent altminteri acestor manifestaţii sau parade, cum le place să le numească..
    Unde este aşa-zisa fineţe şi cultură, adesea invocată de unii ca acoperire pentru orientarea sexuală împotriva firii, a celor care practică homosexualitatea, dacă ei se lasă reprezentaţi prin astfel de specimene, în demonstraţiile de masă? Se pare că Dumnezeu le întunecă în aşa măsură mintea, încât la aceste parade dau pe faţă, prin toate acele gesturi nepotrivite şi scârboase pe care le afişează, nefirescul şi nebunia orientării lor sexuale.
    Ca percepţie şi acceptare publică, homosexualitatea îşi are ca poartă de intrare în societate, liberalismul sexual. Aşadar, la început se va promova libertinajul sexual heterosexual, după care oamenii obişnuiţi cu aşa ceva, rutinaţi, vor deveni tot mai îngăduitori altor tipuri de experienţe sexuale, din ce în ce mai neobişnuite.
    Există o legătură mai mult sau mai puţin ascunsă între puterea politică şi organizaţiile oculte [vezi Masoneria de toate tipurile]. Amintim în acest sens organizaţia intitulată Skulls and Bones /Cranii şi Oase (societate ocultă legată de Bilderberg, echivalentă celei naziste Thule Society), unde viitori preşedinţi şi lideri politici ai SUA sunt iniţiaţi în practici oculte în cadrul unor facultăţi de prestigiu (e.g. universitatea Yale) încă din anii studenţiei, pentru a putea prelua apoi funcţiile politice cheie vizate.
    Pentru a avea, aşadar, acces la puterea politică la vârf, trebuie mai întâi să fi fost iniţiat sau încadrat într-o organizaţie de acest tip.
    Însă, puterea conferită în astfel de adunări nu vine doar din solidaritatea de grup, sau din ajutorul membrilor şi susţinătorilor ei influenţi; cea mai puternică susţinere va veni de la adevăraţii patroni spirituali ai acestor organisme, nimeni alţii decât dracii,
    aşa-numitele puteri ale întunericului cărora li se aduce închinare ! În acest sens există un cult şi un ritual la care membrii lor de frunte participă regulat, acesta nefiind în esenţă altceva decât o practică luciferică, fapt declarat uneori deschis.
    Adonai, Dumnezeul creştinilor, de pildă, este considerat un dumnezeu mincinos, acela care l-a detronat cândva pe Lucifer, adevăratul dumnezeu şi părinte al luminilor (de aici şi curentul iluminist), sursă a luminii raţiunii şi inspirator al admiratorilor lui.
    Ceea ce foarte mulţi nu ştiu este faptul că iniţierile ritualice în anumite grade şi funcţii au şi o importantă componentă sexuală: orgii, homosexualitate, perversiuni. Se recurge la astfel de practici tocmai pentru a putea fi sparte anumite bariere psihologice (pierderea respectului de sine ca şi consecinţă a vinovăţiei conştiinţei), tabuuri sau obiceiuri fireşti consacrate, atât în vederea unui eventual/necesar şantaj ulterior prin ameninţări cu compromiterea publică, cât mai ales urmărindu-se câştigarea bunăvoinţei puterilor celor nevăzute, respectiv a satanei.
    Legătura dintre sexualitatea aflată în afara rânduielii lăsate de Creator (curvia, homosexualitatea, perversiunile etc.) şi puterile răului ne este descoperită de Hristos în Evanghelie atunci când spune că orice păcat este în afară de trup, însă nu şi cel al curviei, care are loc în trup, întinându-l, ca pe unul ce este „templu al Duhului Sfânt”. Aşadar, prin păcate de natură sexuală devenim mult mai permisibili, ne deschidem cu generozitate duhurilor întunericului, întrucât în urma întinării trupului („templului”), harul se depărtează mult mai repede de om şi cu urmări de mai lungă durată. De aici şi penitenţa sau canoanele mai grele, întinse pe mai mulţi ani, aşezate de Biserică spre vindecarea şi curăţirea celor căzuţi.
    Pe linia motivelor arătate mai sus, reţinem că toate iniţierile în magie şi ocultism sunt legate de practici de natură sexuală, puterile întunericului câştigând astfel drepturi asupra celor implicaţi în aşa ceva, dar şi oferind acestora, drept răsplată, anumite puteri supranaturale de natură magică sau o serie de beneficii lumeşti: putere politică, bani, faimă etc.
    Dacă prin iniţierile amintite, politica la vârf devine ocultism – acesta nefiind altceva în esenţă decât satanism – rezultă de aici o echivalenţă înspăimântătoare; orice politică la vârf nu se poate susţine decât prin satanism!
    Cele de mai sus oferă o cheie de descifrare a anumitor politici sociale, economice, culturare ş.a., derulate, mai ales la ora actuală, în lume: promovarea prin intermediul televiziunilor şi a diverselor instrumente de diseminare în masă a pornografiei, a deviaţiilor sexuale, curviei, sodomiei, sexualităţii precoce sau exacerbate la copii, sărăcirea majorităţii oamenilor şi îmbogăţirea unei elite, neomaltusianismul (controlul naşterilor prin avort, contracepţie), chimizarea şi otrăvirea hranei ş.a.
    Prin impunerea politică a drepturilor homofililor, satana vrea să facă din întreaga lume o adevărată Sodomă (să nu uităm că în Sodoma doar o mână de oameni nu practicau sodomia, în speţă Lot şi familia lui), atât ca răzbunare şi batjocură împotriva lui Dumnezeu, cât şi ca semn al puterii demonice asupra sufletelor oamenilor.
    Iată ce zice sfântul Nil Athonitul (sec XVIII), izvorâtorul de mir, legat de felul în care dracii sunt implicaţi în fenomenul sodomiei: „Când pângăriţii diavoli îndeamnă şi supără firea oamenilor spre lucrul cel păgânesc al sodomiei, şi mult se nevoiesc până să-i aducă pe dânşii spre lucrarea acestui urât păcat, atunci se tem a sta înaintea lor în vremea lucrării păcatului. Că întâi seamănă gândurile cele spurcate şi aprind spre poftire, iar când aceia fac învoire şi vin spre lucrare, atunci întinaţii diavoli fug îndată de la sodomiteni. Că mai bine le este să se pră­pădească de pe faţa pământului şi să se mistuiască în muncile iadului, decât să se afle înaintea lor când se lucrează sodomia.
    De altceva nu se tem mai mult decât de cumplitul foc şi muncă a sodomitenilor. De ce? Fiindcă nici un om nu cunoaşte acea cumplită muncă şi văpaie a so­domitenilor, ci numai diavolii o văd şi se cutremură şi se înfricoşează; că este mai cumplită decât orice altă muncă şi foc al iadului. Pentru aceea fug să nu fie de faţă, ca nu cumva să-i urgisească Dumnezeu ca cei ce sunt voitori şi îndemnători ai acestei lucrări fărădele­ge şi să se osândească mai înainte de vremea osândirii lor, acolo în focul osândirii sodomitenilor.
    De trei lucrări se tem diavolii: întâi, de spurcata faptă a sodomitenilor; al doilea, de sodomia cea peste fire care se lucrează cu femei; a treia, de malahia tăvălirii stricăciunii (bărbat cu bărbat). De aceste trei fă­rădelegi peste fire se tem, căci pentru aceia care fac aceste stricăciuni s-a zidit acea flacără deosebită. Că atunci când săvârşesc ticăloşii oameni – îndemnaţi de diavolul – aceste trei fărădelegi peste fire, fug departe ca să nu-i vadă când păcătuiesc şi să se osândească în acea cumplită şi mai înfricoşată decât toate muncile iadului, a celor ce peste fire păcătuiesc.
    Diavolii se înfricoşează de această patimă pentru frica focului aceluia; pământul tremură de lucrarea cea peste fire a sodomiei. Cum îndrăzniţi şi lucraţi această înfricoşată fărădelege a sodomiei, întunecându-vă de nesimţirea voastră, nesocotind ce vor pătimi aceia care lucrează această cumplită fărădelege şi vă stricaţi curăţenia? Acum este vremea să vă păziţi. Diavolii se păzesc de focul acela, cu toate că se vor osândi acolo în ziua judecăţii celei înfricoşate. Voi însă puteţi să vă izbăviţi dacă vă veţi păzi.
    însă în ziua de astăzi, când şuieră diavolul după obiceiul lui, auzind alergaţi la şuierătura lui cu căl­dură şi vă învoiţi la şuierăturile poftirii desfrânării, zavistiei, nemulţumirii, nedreptăţii, a iubirii de avuţii, a malahiei, a sodomiei şi a celorlalte patimi de moar­te. Şi iubiţi unele ca acestea: frumuseţea cea stricăcioasă a celor pământeşti, învistierirea celor stricăcioase, multa ameţeală a grijilor şi multa tulburare a întunecărilor. Fiindcă această patimă trupească a relei poftiri la om este o mâncătură care se mănâncă sin­gură de cel pătimaş şi se strică cu voinţa poftei lui, silindu-se cum să uneltească şi să lucreze materie de pa­timă a stricăcioasei îndulciri cea mult tulburătoare”
    Dacă nu există o luptă şi o rezistenţă susţinută a celor care se mai declară creştini, România va ajunge într-o situaţie similară (sau chiar mai rea) Americii şi altor state homofile, unde heterosexualitatea a ajuns să constituie un fapt blamabil şi incorect politic.
    Aşadar, gândiţi-vă bine în mâinile cărui tip de societate vă veţi lăsa prezenţii şi viitorii copii, în aşa fel încât aceştia să nu ajungă să blesteme, odată cu ziua în care s-au născut, indiferenţa şi lipsa de implicare a propriilor lor părinţi, la vremea când s-a pus problema unei lupte sau a unei reacţii împotriva legilor aberante în chestiune.

  3. george

    a ajuns omenirea la fle ca in timpul lui Lot!! moralitate? Ce e aia? si apoi chitzaie pe la tv ca vor bani sa si opereze copii si se ntreaba :Doamne cu ce am gresit? Ei stiu cu ce au gresit dar se fac asa ca n ar sti! Scrie in cartea doctorul crestin Zorin ca pacatele (certetat la betzivi ,fumatori,drogatzi..)rup ADN ul !!! Deci se nasc copii cu probleme vizibile .. !!!! Lot avea unde sa fuga dar oamenii de acum cand homolaia e pretutindeni unde sa fuga?

  4. Aşa este: de Dialogat cu Dragoste,dar şi cu Atitudine,şi de pe poziţii dogmatece Ortodoxe.Lozinca „Moarte Homosexualilor” este una Dementă şi Provocatoare.Cea mai gravă Problemă astăzi este,într-adevăr,Erezia Ecumenistă,care trebuieşte Demascată,Osândită şi Lepădată.Doamne,miluieşte.

  5. Vladimir Nicu

    Parinte, nu inteleg de ce ati scris un titlul cu litere uriase subiectul despre atentatele homosexualilor, iar in cuprins ati povestit exact un paragraf despre aceasta problema si restul documentului despre ecumenism… pana la urma despre ce vorbiti?

  6. Alexandru Iftime

    E bine sa se ia atitudine contra propagandei homosexuale, dar nu la modul agresiv, violent si insultator, nu cu „moarte homosexualilor” si altele asemenea, fiindca asa homosexualii vor dezvolta ura fata de ortodocsi si Biserica si isi taie singuri unica lor sansa de a scapa din conditia in care se afla. Ura si dispretul nu sunt atitudini corecte si indeparteaza de Biserica pe cei care au mare nevoie de ajutorul ei. Si, intr-adevar, asemenea atitudini fac mult rau, mai mult chiar in plan spiritual decat in cel al „imaginii”.
    Dealtfel, daca manifestarile organizatiilor de homosexuali, lesbiene etc. starnesc reactii de protest agresiv, ei vor avea motiv apoi sa spuna ca sunt persecutati si pana la urma se vad incurajati in ce fac ei. Manifestarile lor trebuie ignorate si evitate si astfel ele nu vor avea nici un impact.
    Ce trebuie facut efectiv contra propagandei homosexuale este a combate cu dovezi, cu materiale concrete, pretentiile ca homosexualitatea este „innascuta” – principala marota cu care se defileaza acum, si care face pe cei afectati de acest viciu sa nu mai incerce macar sa scape de el, ci sa mai fie si mandri ca si cum ar fi o identitate etnica sau rasiala!
    (Spre exemplu – in numeroase culturi antice homosexualitatea masculina era foarte raspandita; in Grecia antica si lumea elenistica extrem de multi barbati erau efectiv bisexuali, insa odata cu crestinarea acestor populatii prevalenta practicilor homosexuale a scazut foarte mult, ceea ce daca homosexualitatea ar fi fost „innascuta” nu s-ar fi putut intampla…)
    Din pacate, in mediile ortodoxe e considerat mai OK sa te iei de homosexuali care sunt perceputi ca “grupul dinafara” (desi multi sunt botezati, deci sunt parte din Biserica Ortodoxa, ca si noi) decat de ecumenistii care adesea sunt “bine plasati” si titrati. Manifestari in afara civilitatii, strigat “moarte” si “huo” la niste amarati – asta se poarta. Luat atitudine impotriva ecumenismului (fie si la modul ultra-civilizat, nu cu huo) – nuuu, aia e “tulburare in Biserca”…
    In ce priveste ecumenismul, parinte Matei, ai dreptate 100%, e mult mai grav ca homosexualitatea si trebuie combatut, protestat si mai ales explicat oamenilor de ce nu e in regula, fiindca multi se uita patrat si nu pricep de ce „preotul” papistas nu are, de fapt, harul preotiei.
    Multi oameni cu care am vorbit, de pilda, nu sunt atei si nici eretici, dar au o atitudine ecumenista si daca le spui ca papistasii nu sunt crestini au o atitudine de tipul „esti exagerat”, fie ca o spun in fata fie ca nu zic nimic dar jenati schimba subiectul.
    Indiferenta, materialismul si ignoranta (teologica dar nu numai) sunt mediul pe care cresc aceste probleme. Oamenii trebuie chemati sa iubeasca pe Hristos si sa inteleaga cine este El si ce e cu Biserica Lui!

    • Perfect deacord! Trebuie sa ne gandim cum ar fi daca acesti frati homosexuali(multi dintre ei membrii ai Bisericii celei Una) ar folosi sala Bisericii pentru patima lor. Locul nu a fost deloc potrivit pentru manifestarea lor si cred ca trebuia protestat, desigur cu dragoste si cu fermitate, fara „moarte homosexualilor”. Muzeul Taranului Roman este un sat avand in centru Biserica, si toate celelalte cladiri tin organic de Biserica.Au ales un loc inadegvat. Problema este ca la saptamana de uraciune ecumenica, unde se face curvie spirituala(cu mult mai grava), nu a venit nimeni sa protesteze, asa cum era normal. Corpul Bisericii trebuie sa reacctioneze la erezie, Biserica nu e proprietatea clericilor, de aceea acolo se putea striga in voie cu mult mai multa legitimitate, ca membri deplini al Bisericii lui Hristos!

      • Elena G.

        Parinte,

        De ce ii numiti „frati” pe homosexuali?
        Au doara nu a turnat peste ei,Domnul, foc si pucioasa?

        Tot pacat impotriva Duhului Sfant este si acesta ( ca si ecumenismul), caci in Templul Duhului este trupul si este pangarit de acea spurcaciune.

        Cat despre a manifesta impotriva ierarhiei ecumeniste, cum ati propune sa se infaptuiasca? Sper ca nu dand buzna in bisericii si strigand impotriva preotilor.

        Dvs. ati primit raspuns la acea Scrisoare adresata Patriarhului?

      • Da, sunt frati pentru ca sunt crestin ortodocsi, si au aceasta patima. Trebuie sa uram pacatul, patima nu pe pacatos, da ei sunt fratii nostri, si trebuie sa ii ajutam cu dragoste! Sa indreptam ura impotriva pacatului mare pe care il savarsesc. Da, asa trebuie, sa strigam la preotii care fac ecumenism, bineinteles. Asa au procedat si Sfintii Parinti, sa nu uitam de palma Sfantului Nicolae aplicata lui Arie.
        Preacurvia spirituala numita ecumenism este cu mult mai grava decat oribilul pacat la pederastiei, care este foarte, foarte grav, din moment ce Dumnezeu a nimicit cu foc si pucioasa Sodoma si Gomora.

  7. Eugen

    E usor de comentat din postura de „observatori”. Desigur, multe neajunsuri la protestatari. Cel putin nu s-au rezumat doar la a scire comentarii pe net…si-atat.

    Multe flori sunt, dar putine
    Rod în lume o sa poarte,
    Toate bat la poarta vietii,
    Dar se scutur multe moarte.

    E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai a spune,
    Insirând cuvinte goale
    Ce din coada au sa sune.

    Dar când inima-ti framânta
    Doruri vii si patimi multe,
    S-a lor glasuri a ta minte
    Sta pe toate sa le-asculte,

    Ca si flori în poarta vietii
    Bat la portile gândirii,
    Toate cer intrare-n lume,
    Cer vestmintele vorbirii.

    Pentru-a tale proprii patimi,
    Pentru propria-ti viata,
    Unde ai judecatorii,
    Nenduratii ochi de gheata?

    Ah! atuncea ti se pare
    Ca pe cap îti cade cerul:
    Unde vei gasi cuvâtul
    Ce exprima adevarul?

    Critici voi, cu flori desarte,
    Care roade n-ati adus
    E usor a scrie versuri
    Când nimic nu ai de spus.

  8. Multumesc Parintelui Matei Vulcanescu
    Indemnul Sfintiei Sale de a protesta in bisericile unde se face ecumenism mi-a demonstrat ca sunt complet reeducat (!) deoarece, deşi sunt antiecumenist, nici nu mi-a trecuit prin cap ca as avea doatoria unui astfel de protest.
    Acest lucru arata ca nu sunt cu nimic mai putin vinovat decat Papa, Patriarhul, Ierarhul sau Preotul care admit rugaciunile cu ereticii in biserica lor.
    Stim ca „adevarata Moarte este despartirea sufletului de Dumnezeu”, acest lucru imi aminteste de strigatul lui Radu Gyr atunci cand a trecut prin Reeducarea de la Aiud:
    Visand eterne vieti desarte,
    n-a vietuit macar in vis…
    Tot aparandu-ne de moarte,
    de spaima ei ne-am sinucis.
    Hristos a inviat!

  9. Am văzut că ați fost „pus la punct” pe razbointrucuvant. Nu v-am spus să nu mai postați pe astfel de site-uri că sunt destul de fanatice? Dar nu m-ați ascultat. Regret enorm nesimțirea cu care v-a tratat administratorul de la razbointrucuvant si acei cititori.

    Iar în legătură că problema protestelor împotriva homosexualilor eu unul nu prea le văd rostul. Dar dincolo de asta să le spui moarte homosexualilor este insultător pentru orice eterodox ce se vrea creștin și cu atât mai mult pentru orice ortodox. Nu cred că voi atrage vreun homosexual prin astfel de proteste ci dimpotrivă. Nu mă pot identifica cu acei creștini, cărora li se face multă publicitate în SUA, care spun că toți homosexualii vor arde în iad și sunt jigniți respectivii în toate felurile. Unde e dragostea lui Hristos? E amuzant că Hristos a fost mai dur nu vorbind cu vameșii și curvele ci cu fariseii. Totdeauna se lua de preoți, de cei ce se vor să se numească creștini. Niciodată nu vedem Hristos să le vorbească curvelor atât de urât cum le-a vorbit cărturarilor. Cineva menționa că Dumnezeu a dat să ploaie foc și pucioasă peste homosexuali. Dar conform gândirii acelei persoane ar trebui să ucidem pe oricare ar vorbi de rău pe părinții săi că așa a spus Dumnezeu, nu? Oare câți din noi nu s-a întâmplat să ne vorbim de rău părinții? Am ajuns exact ca și cei vizați când Hristos a spus: nu încercați să scoateți paiul din ochiul celuilalt când aveți bârnă în ochiul vostru. Spunea păr. Savatie Baștovoi la o conferință că are toată convingerea că acei oameni ce trăiesc în acest duh al „moarte homosexualilor” sau „nu se pot numi frați ai noștri homosexualii” se vor pogorî în iad. De cât de mult citim Sfinții Părinți și de inteligenți ce suntem nu mai ascultăm de Evanghelie. Cât de stricați am ajuns? Nu am să pot niciodată să înțeleg cum poate o ființă să trăiască zi de zi cu ideea că ar trebui uciși unii oameni. Le-aș dori din tot sufletul să ajungă să aibă și ei aceste porniri homosexuale și să văd ce ar face și cum s-ar lupta cu ele. Dar toți aceștia sunt oameni ai vorbelor și atât. Și mă uit și la gândirea lor stricată. Când a fost vreodată ca primii creștini să protesteze din cauza orgiilor sau a altor absudități ce s-a întâmplat? Ei când făcea așa ceva se duceau ca să moară. Dar niciodată nu spuneu să moară închinătorii la idoli și celelalte.

    După aceste evenimente mă declar cu toată hotărârea că nu mai am nici o treabă cu aceste proteste. Sunt de partea Patriarhiei și cred că fac bine faptul că nu fac nici un marș anti-homosexualitate, anti-cip și anti-orice și nu reacționează deloc. Pur și simplu nu mai vreau să am vreo legătură cu luptătorii anti-homosexualitate și anti-cip. Și cred că îmi voi șterge și pagina despre problema cipurilor că nu vreau să am vreo legătură cu acești oameni.

    • Eu ma bucur pentru faptul ca mi-au aprobat comentariul!:) Mi-am asumat acele comentarii! Nu e o problema, ideea e ca Razboi intru cuvant manipuleaza mintile slabe ale unora. Si problema cea mai mare este ca isi ascund identitatea. Eu sunt in bataia pustii, pe cand „razboinicii” se ascund! Ei nu risca si sunt „polotically correct”. Prezinta numai ce vor ei si cum vor ei. Baga sub pres problemele Bisericii si ne aduc o ortodoxie calduta, in care sa nu mustre pe nimeni constiinta, i-as numi extremistii de mijloc!

  10. patriot huligan neonazist extremist fundamentalist derbedeu crestin ortodox

    Parinte, daca tot sunteti atat de indarjit de ce n-ati fost si sfintia voastra la MTR la protest? De asemenea, de ce n-ati protestat in Deal chiar sfintia voastra in „saptamana de uraciune ecumenica”? Daca la mireni „nu se prind” afurisaniile, la preoti de ce s-ar prinde caterisirile?

  11. Geroge, Sfpetrupavel are dreptate, nu ne putem bate joc de limba romana!

  12. Andrei

    Dragi Homofobi, Marea problema a crestiniZmului vostru este lipsa de intelegere a sexualitatii si a diversitatii sexuale ! Exista sex bun ( cu vibratie buna, care te conecteaza cu universul si cu marele tot ) si exista sex rau ( vibratie „joasa” negativa care produce placere indoielnica mai mult o „tensiune” proasta si frustrare si stress si e scurt si prost si e urmat de Ura !!) Voi ar trebui sa ii ajutati pe oamenii sexuali sa invete sa aleaga ce e bun pt sufletul lor si pt corpul lor! Sexul nu e rau „in sine” dar poate fi rau si chiar poate fi mai rau intre niste Heterosexuali care practica sex prost si rau decat intre niste Homosexuali care il practica cu iubire si respect pt viata si maretia ei! Sexul ca si oamenii ca si animalele ca si plantele ca si stelele ca si totul! face parte si e din DUMNEZEU! Cand nu respectati Homosexualii si vorbiti de ca si cum ar fi oameni bolnavi, cand vreti sa ii aduceti pe „calea voastra” ca „stiti voi mai bine”, il jigniti pe DUMNEZEU! care e mult prea mare si care e TOTUL! deci e si Homosexualii! Vreti voi sa IL SCHIMBATI PE DUMNEZEU? Nu cumva va „dati” voua insiva cam multa putere de decizie? NU stiti ca atunci cand Jigniti „bucati” „parti” din TOTUL jigniti TOTUL!? si nu vedeti! Si presupuneti ca trebuie sa SCHIMBATI voi ceva in loc sa va minunati la ce a facut viata ca daca v-ar pune cineva sa creati SEXUALITATEA voi nu ati stii…noi nu am creat lucrurile astea in schimb ne dam cu parerea si vrem sa SCHIMBAM noi ca stim mai bine…nu stiti! Pe EL il JIGNITI non stop!

    • Draga Andrei, Dumnezeu nu se confunda cu natura,El este Creatorul naturii, dar nu este una cu natura. El este si in creatie, in natura, dar transcende natura pentru ca este Duh. ” Duh este Dumnezeu”(Evanghelie Ioan. Ceea ce spui tu este brahmanism, acolo natura este o manifestare a lui brahman, fiind una cu el, ca un copil care se joaca cu propriile degete. Ceea ce spui este filosofia tantrica, care transforma sexualitatea in inchinare la zei. Filosofia ta se incadreaza intr-o „spiritualitate” materialista, in care Dumnezeu nu este personal, nu e Treime de Persoane si nu e Creator si Purtator de grija al lumii si iubitor de lume pana la Jertfa pe Cruce. Dumnezeu si-a jerfit Sangele Sau, ca Om pe Cruce si pentru homosexuali. Eu nu pot sa nu iubesc homosexualii, asa cum iubesc si un drogat, dar nu iubesc drogul sau,nu iubesc patima. Cu siguranta nu sunteti o „minoritate sexuala” pentru ca nu exista „gena homosexualitatii” ci este vorba de altceva. Aveti nevoie de multa dragoste, de multa intelegere din partea Bisericii Ortodoxe din care faceti parte prin Botez, dar pe care nu o cunaste-ti. Va iubim si nu ne e frica de voi, vrem sa ajungeti la curatire de patimi, si mai ales a acestei cumplite patimi, care este homosexualitatea. Din pacate unii nu stiu sa defineasca patima si de aceea fac confuzii regretabile. Patima este idolatria care il desparte pe om de Dumnezeu. Idolatria in sexualitatea de felul acesta il inlocuieste pe Dumnezeu cu omul si se razvrateste impotriva lui Dumnezeu. Inca o data : Te iubesc si pentru asta iti spun adevarul!
      pr Matei

    • de veghe in lanul de secara

      Prietene, cu frazele ăstea m-ai băgat în spital:

      „Sexul nu e rau “in sine” dar poate fi rau si chiar poate fi mai rau intre niste Heterosexuali care practica sex prost si rau decat intre niste Homosexuali care il practica cu iubire si respect pt viata si maretia ei! Sexul ca si oamenii ca si animalele ca si plantele ca si stelele ca si totul! face parte si e din DUMNEZEU! Cand nu respectati Homosexualii si vorbiti de ca si cum ar fi oameni bolnavi, cand vreti sa ii aduceti pe “calea voastra” ca “stiti voi mai bine”, il jigniti pe DUMNEZEU!”

      Ce şansă enormă pe capul frăţiei tale! E evident lucru că doar lipsa rafinamentului intelectual şi a exigenţei faţă de calitatea sexului i-a determinat pe heterosexualii tăi părinţi să stăruie în promiscuul coit al cărui rezultat eşti şi să nu caute, aiurea, subtile împliniri tantrice, camasutrice sau homosexuale ce te-ar fi lăsat, evident, în stand-by pe veci. Vei riposta desigur: „parol, eu sunt produsul unui sex bun!”. Iar eu te voi întreba: „prin ce demonstrezi?”. Pînă acum ne-ai demonstrat exact contrariul.
      Dar dacă dumneata ai beneficiat – prin propria-ţi apariţie în lume – de „carenţele” cuplului heterosexual pomenit, în ceea ce ne priveşte pe noi ceilalţi, n-am putea spune că jubilăm. Ba din contră.

      Te întreb, călcîndu-mi pe inimă, pe care dumnezeu îl jignesc cei care consideră homosexualitatea o boală? Că pe Cel al Scripturilor cu siguranţă nu. Acesta n-a prea stat la discuţii.

      Oricum, prea multă vorbă. Sf. Pavel ne avertizează că despre astfel de fapte e ruşine chiar a şi grăi.

Lasă un comentariu